400 ZLIKOVACA AGENDE NWO

0
9969
ZASTRAŠUJUĆE

400 ZLIKOVACA AGENDE NWO

mr.sc. Arna Šebalj - znanstvene vijesti
mr.sc. Arna Šebalj – znanstvene vijesti

Slika 1 - 400 ZLIKOVACA AGENDE NWO 24 07 2023

Joël van der Reijden je prvu verziju ovog povelikog dokumenta objavio 9. kolovoza 2005. Zadnje ažuriranje je od  3. lipnja 2023. |

https://isgp-studies.com/ngo-list-foundations-and-think-tanks-worldwide

Na ovoj poveznici možete pronaći imena istaknutih pojedinaca rangiranih prema broju nevladinih organizacija – i niza ključnih korporacija – s kojima su (barem) povijesno sudjelovali. Sve u svemu, čini se da je ovo vrlo precizan “indeks utjecaja” kada je u pitanju, jednom zauvijek, i na prilično znanstveni način, identificiranje “moćnika”. Fokus je na Zapadu, uključujući Izrael, no moguće je dobro naslutiti i situaciju u Rusiji.

Slika 2 za clanak 400 zlikovaca

Kao što će čitatelj uskoro shvatiti, većina pojedinaca navedenih u “Indeksu superklase” – bilo da su “liberalna elita”, “konzervativna elita” ili “neokonzervativci” – međusobno se JAKO dobro poznaju i svi imaju ista mišljenja kada je u pitanju useljavanje u Treći svijet, a posebice protivljenje “teoriji zavjere”. Svatko koga zanimaju globalizacija ili parapolitička pitanja bilo bi dobro da se upozna s ovom mrežom. Uostalom, to je ono što potajno dominira našim društvom na svim razinama.

Moguće je sami provjeriti rangiranje pretraživanjem određenih (pre)imena na ovoj stranici. U ovom trenutku popisano je preko 300 još uvijek živih osoba. Stotine dodatnih “pomagača” možemo dodati ako počnemo promatrati pojedince koji su bili uključeni u manje od 10 nevladinih organizacija. Apsolutni vrh, koji uglavnom čine najbliži prijatelji pokojnog Davida Rockefellera, ipak je daleko najvažniji. Oni su izgradili i dominirali ovom globalnom mrežom barem od 1950-ih do 2020-ih.

Slika 3

Gore navedene boje korištene su za naznaku profesionalne pozadine svake osobe. Čitatelj može nabrojati sve think tankove, zaklade i druge nevladine organizacije u koje je uključena svaka osoba na ovom popisu tako što će proći kroz ISGP-ov popis NVO-a .

GLOBALNI SUPERCLASS INDEX — JEDINSTVEN ZA ISGP

Zadnje ažuriranje: 3. lipnja 2023

Slika 4 Slika 5 Slika 6

Imena instituta i pojedinaca na ovoj stranici prikupljana su tijekom više od tisuću sati tijekom 17 godina iz izvora kao što su:

–         knjige;

–         novine;

–         službene web stranice (ne zaboravite Webarchive);

–         neslužbene web stranice (imena su uvijek dvaput provjeravana);

–         više popisa članstva;

–         i Tko je tko.

Mnogi potpuno pisani izvori mogu se pronaći u raznim člancima i mješovitim popisima članova i biografija na ovoj web stranici. Međutim, pružanje konkretnih izvora o imenima sa svakim institutom pokazalo se potpuno nemogućim zbog vremenskih ograničenja.

Svi instituti srednje do niske razine – oni bez ikakvih prepoznatljivih naziva superklasa na raznim pločama – izostavljeni su s ovih popisa. Ovaj nadzor zapravo se odnosi na 1500 najvažnijih nevladinih organizacija, s nekoliko desetaka ključnih korporacija umiješanih u koje su se elite također okupile kroz različita članstva u upravnim odborima tijekom desetljeća.

Važnost

Ova stranica prvenstveno je sastavljena kako bi unakrsno upućivanje – o tome tko je u što uključen – sto puta lakše nego prije. I možda još važnije, također na prilično znanstveni način otkriti koji su igrači najutjecajniji unutar globalističkog pokreta.

Ljudi koji studiraju političke znanosti trebali bi imati dobru predodžbu o nevladinim organizacijama navedenim na ovoj stranici. Oni se znatno razlikuju u svrhu i utjecaju, ali su sastavni dio procesa globalizacije, kao i obavještajnih i tajnih operacija. Za objašnjenje kako se različite ustanove preklapaju jedna s drugom, ili se možda “suprotstavljaju”, čitatelj može posjetiti uvodnu stranicu .

Ono što cijelu ovu mrežu drži u životu su sredstva od korporacija i zaklada, članarine, prikupljanja sredstava i povremene državne potpore. Zabranite zaklade, obuzdajte korporativne doprinose i cijela će se mreža početi raspadati.

Budimo iskreni, ako ne znate ništa o nevladinim organizacijama koje čine privatnu, nadnacionalnu superklasu koja upravlja nacionalnim vladama na Zapadu, nije važno koliko političkih diploma imate: ne znate, i nikada nećete znati, ništa o stvarnoj politici.

Zanimljivo, još početkom 2004. ovaj autor nije uspio pronaći više od šest ili sedam važnijih organizacija ispod na jednoj web stranici ili u jednoj knjizi , čak i nakon što ih je posvuda tražio. Često su skupine poput Vijeća za vanjske odnose i Trilateralne komisije bile pomiješane s “Iluminatima”, “Slobodnim zidarima” i “Novim svjetskim poretkom”. Sićušni komadići informacija o grupama kao što su Pilgrims, Le Cercle, 1001 Club, JASON Group, Sun Valley Meetings i druge bile su razbacane posvuda i često nisu bile slobodno dostupne. Informacije o kontinentalnoj Europi u pogledu ovakvih grupa bile su posebno oskudne. I u svim slučajevima nitko nije imao pojma kako su različite grupe povezane jedna s drugom.

Zanimljivo je i to da su podaci prikupljani još od 1636. godine. Stoga vrijedi istim se pozabaviti, mnogo naučiti ali i sačuvati.

 

Joel van der Reijden — Institut za proučavanje globalizacije i prikrivene politike (ISGP)

 

HOP

https://t.me/hopportal