Istraživači sa Sveučilišta Yale razvili su novu metodu za isporuku mRNA cjepiva zrakom

0
7102

Sada se mogu primijeniti “cjepiva” mRNA koja se prenose zrakom

Istraživači sa Sveučilišta Yale razvili su novu metodu za isporuku mRNA cjepiva zrakom za koju vjeruju da će iz temelja promijeniti način na koji se ljudi cijepe u bliskoj budućnosti. Njihova otkrića objavljena su u časopisu Science Translational Medicine . “U novom izvješću više nema intramuskularne injekcije”, kaže profesor Mark Saltzman.

“Dali smo samo dvije doze, osnovnu i booster dozu, primijenjene intranazalno i dobili vrlo zaštitni imunološki odgovor. Međutim, također smo pokazali da je općenito moguće primijeniti različite tipove mRNA. Stoga nije prikladan samo za cjepivo, već moguće i za gensku nadomjesnu terapiju za bolesti kao što je cistična fibroza i za uređivanje gena. Na primjeru cjepiva pokazali smo da djeluje, ali otvara vrata svim drugim vrstama intervencija.” – prof. Mark Saltzman, 2023.

Vijest dolazi u trenutku kada COVID ponovno postaje naslovnica, jer procurjeli dokumenti otkrivaju da je Ministarstvo obrane potrošilo milijune dolara na nove ugovore o opremi za COVID koji bi trebali započeti u rujnu i listopadu 2023.
Pitanje također postavlja pitanje koriste li se cjepiva u obliku aerosola bez pristanka ili znanja ljudi. Biotehnolozi su godinama tvrdili u uglednim akademskim publikacijama da “obvezno moralno biopoboljšanje treba zamagliti”.
Kako izvještava National Pulse , mRNA cjepiva se koriste u stadima svinja u SAD-u od najmanje 2018. bez znanja farmera i proizvođača cjepiva.
Senat Missourija uveo je zakon ranije ove godine kako bi osigurao jasno označavanje proizvoda koji sadrže tehnologiju “genske terapije”, a žestoko su ga napali “velika poljoprivreda” i njeni predstavnici u Zastupničkom domu. Prijedlog zakona je odbijen.

IZVOR Uncut

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal