Srpski odvjetnik Čedomir Stojković u posjedu je tajne snimke razgovora Vučića i njegovih medijskih sluga

0
7947

Srpski odvjetnik i prozapdni političar Čedomir Stojković u posjedu tajne snimke razgovora Vučića i njegovih medijskih sluga
Poznati srpski odvjetnik Čedomir Stojković lider je političke organizacije Grupa oktobar. Temeljne odrednice stranke su pristupanje Srbije EU i vojnom savezu NATO, uz dodatno i trajno udaljavanje Srbije od svega s Istoka, posebice Rusije kao stožera istočnog svijeta današnjice. Stojković je i zagovornik uvođenja najstrožijih ekonomskih sankcija Rusiji od strane Srbije.

On se zalaže da Srbija ima spram Rusije isti pristup kao sve zemlje članice Europske unije, uključujući i sve države Commonwelta izvan Europe, a to su Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija i Novi Zeland. Čedomir Stojković došao je, očito odličnim insajderskim kanalima iz protivničkog tabora, u posjed snimke i sadržine razgovora vođe srpske razbojničke i pljačkaške političke bande Vučića i njegovih najvjernijih medijskih podanika kao što su Željko Mitrović (TV Pink), Dragan J. Vučićević (Informer), Igor Marinković (Pravda), Milomir Marić (Tv Happy) i Milorad Vučelić (Večernje Novosti). Na svom twitter nalogu odvjetnik Čedomir Stojković objavio je sadržinu tajnih razgovora Vučića i njegovih novinarskih poslušnika, što uvelike u očima svijeta razotkiva i kompromitira prevaranta i pokvarenjaka Aleksandra Vučića kao jadnu i bijednu slugu kremaljskog ratnog zločinca Vladimira Putina. Prenosimo u cijelosti Vučićev tajni razgovor s njegovim medijskim poltronima. Očito, to je dospjelo do javnosti zahvaljujući oporbenim tajnim mangupima ubačenim u Vučićeve redove.

Srbi vole reći kako i nad popom ima pop. Ova nastala situacija tu izreku najbolje oslikava.
Aleksandar Vučić:Željko ( MItroviću), ti se, dakle, zbliži sa Zapadom. Nosi američke zastave malo po Beogradu. Neka pomisle da se mijenja kurs. U razgovorima budi čvrst u stavu da je Srbija Europa, pričaj o suradnji s Amerikom. Malo češće pozivaj u studio ovih par naših Srba što govore dobro o Zapadu. Neka izgleda kao da se stvari mijenjaju…

Željko Mitrović:OK, Aleksandre. Što da radim s ruskim agentima?
Vučić:Ništa. Sve po starom. Oni naivčine sa Zapda dolaze iz demokratske države, pa misle da je kod tebe sloboda medija i najtecanje u stavovima kao kod njih.
Mitrović: Koliko da budem agresivan u stavovima?
Vučić:Ne previše. Doziraj. Sve dok misle da postoji mogućnost da promijenimo kurs, davat će nam materijalne pogodnosti i smanjivati pritisak na meni. Ako pomisle da se nikada nećemo okrenuti, prestati će sve financijske pogodnosti, isto i ako pomisle da smo se već okrenuli.
Dragan Vučićević: Što ja da radim šefe?
Ti Dragane, za sve novce što ti pristižu od naših i državnih tvrtki koje kontroliramo i dalje stvaraj zavjere koje pogoduju interesima Rusije. To je dio našeg i ruskog dogovora. Ponekad napravi iskorak da se ovi na Zapadu začude otkud ti da napišeš tako nešto dobro o Zapadu. Igore (Marinkoviću) i za tebe i za tvoje u Pravdu vrijedi isto, ali ti budu malo umjereniji. Nemoj kao ja, hahaha!
Ti Milomire (Mariću), samo nastavi po starom. Neka kod tebe ide tako jaka ruska promidžba da pomisle ovi na Zapadu da je sva sreća što je Željko Mitrović na Pinku poečo razgovarati s njima! Isto prenesi i Miloradu Vučeliću iz Večernjih Novosti. Tko je zapadnjacima kriv što nisu čitali Hannu Arendt, a ni Gustava Le Bona. Dok se na Zapadu opasulje, Putin će završiti rat. I da znate, ovo sam sve isto rekao i u SNS stranci, te će i oni ovu formulu rabiti. Sad nam je malo lakše. Platili smo neke nove ljude, koji sa strane uvjeravaju tamo po Europi i Americi da samo što se nismo promijenili. Tko im je kriv kad su naivčine. Svaki put padnu na istu foru, samo promijenim igrače. Zbilja vam velim dok oni skuže, šef Putin će završiti rat… Ah, da i pratite ovo oko Kosova i Dodika. Moraju na Zapadu misliti kako ćemo stvarno nešto vojno napraviti. Svaki put kad pomisle, zvone mi telefoni, te im mogu ponopvno govoriti laži u uši.
Dolijao je lukavi lisac Hulja Vučić iz srpskog kokošinjca. Nakon svega ovoga njegova politička kapitulacija je rutinska stvar. Malo se previše zaigrao, a ne zna pravila igre. Ako odvjetnik Čedomir Stojković ima uz sve ovo navedeno na twitter nalogu još i tonski zapis razgovora Vučića i njegovih medijskih trabanata, onda je bitno sve to smao internacionalizirati preko zapdnih medijja i zapadnih političara. U svemu je najkomičnije kad Vučić kao fiktivni čitatelj djela sociologa Maxa Webera, mrtav hladan pomisli da nikto od zapadnih političara nije ni čuo, niti čitao Hannu Arendt ili Gustava Le Bona.
Za po – četnika Vučića umjesto njegovom skromnom umu nedokučivo apstraktnog Maxa Webera bolje početničko štivo je jedan drugi sociolog Herbert Spencer. On se riskantno zarad socioloških ogleda ciljne skupine delikvenata kriomice pridužio njihovoj bandi, kako bi iznutra izučio ponašanje ciljne skupine i nakon toga o tome napisao znanstveni sociološki traktat iz oblasti sociologije. Što misli buzdovan i balvan Vučić koliko ima tijekom njegovih dvanaest godina svavlašća u Srbiji u njegovom okružju zapdnih diplomata sposobnosti sociologa herbertza Spencera koji su ga pročitali kao otvorenu knjigu i i njemu vidjeli vođu srpske banditske i pljačkaške SNS bande? Samo, nisu mu to nagals rekli, pa tikvan Vučić uobražava da ih i dalje uspješno obmanjuje. Vučić nije čuo za Herberta Spencera, a Bud Spencer ili pravoga italijanskog imena i prezimena Carlo Pedersolli, mu vjerojatno zvuči poznatije. Što misli gorila Vučić? Jesu li u njegovom paralelnom univerzumu svi osim njega jeli otrovne gljive? Ne kuži da je bezbroj Herberta Spencera od zapadnih diplomata njega izučilo i izbliza proučilo kao vođu mafijaškog kartela, sve oz diplomatske osmijehe, koje glupan i budala Vučić krivo shvaća kao naivnost i lakovjernost zapadnog svijeta. Dok mu nekto u lice ne saspe da je kradljivac i lažljivac, glupan i budala Vučić misli kako tog čovjeka i dalje može lagati.
Ne razumije bivši Zvezdin huligan jezik diplomacije, gdje se ne govori sve živo na izravan način Misli opančar Vučić iz šumadijskog pašaluka kako cijeli svijet vuče za nos i okreće oko malog prsta. To možda prolazi, barem djelomično i samo u njegovom čobanluku od banana države. Vučić je vjerojatno čitao “Psihologiju gomile” Francuza Gustava Le Bona ili “Porijeklo totalitarizma” od Hanne Arendt, Njemice židovskog podrijetla. Ali, sve to čitao je jednodimenzionalno, kao što je na isti način i gledao filmove Francisa Forda Coppole “Kum 1” i “Kum 2”. Simpozij najuglednijih i najboljih američkih psihologa je prije nekoliko godina postavio nepogrješivo višestruke dijagnoze narcisoidnog i umišljenog manijaka Aleksandra Vučića. On i čita i gleda samo kroz jednu i prednju, onu laičku dimenziju prvotnih slikara Starog Egipta. Vidi golim okom samo prvu i prednju stranu slike, ali nije umno kadar zamijetiti i pozadinski dio slike. Politici nedorasli i nedozreli Vučić tako ne uočava što je u pozadini slike koju on ograničene inteligencije promatra samo iz jednog kuta. Zato i ne prepoznaje što se i u politici iza brda valja, budući je i vođenju politike darovit isto koliko je kao šahist u kategoriji pacera. On sagledava odlično samo vlastite poteze, a nije sposoban predvidjeti poteze koje će povući druga strana. I kad je matirao još većeg pacera od sebe Bakira Izetbegovića u šahovskoj partiji na beogradskom Kalemegdanu, Vučić je pomislio da u svijetu politike razgovara uvijek s pacerima Izetbegovićeve razine. Ozbiljniji igrači od Izetbegovića, lako su preveslali Vučića žednog preko vode.
Ovdje je sad situacija kristalno jasna. Nakon ove bjelodane i uhvaćene snimke razgovora Vučića i njegovih novinarskih satelita, Zapad Srbiji samo treba trenutačno zavrnuti sve pipe iz kojih cure financijske investicije, zajmovi, krediti, posebice donacije Srbiji. Tek onda će budala Vučić skužiti da je nepovratno izgubio. Njemu nedostatak inteligencije povlači za sobom i nedostatak karaktera i morala. Zato i prosi za financije na Zapadu, a slavi i hvali Istok, kome kao rođeni gubitnik Vučić stalno ide na ribanje. Rusi brišu parket svojom slugom Vučićem, te je i danas po izvješćima beogradskih medija bio na vojničkom raportu kod prinudnog i neovlaštenog upravitelja Srbije ruskog veleposlanika Aleksandra Bocana Harčenka. Istodobno, ponizni i pokorni Ivica Dačić danas je najavio kako će što prije morati u Moskvu na političke konzultacije sa Sergejom Lavrovom. Vučićeva desna ruka i lijevi džep, njegov imenjak Vulin stalno šalje kao ruski vazal popis ruskih antiputinovski i prozapadno raspoloženih državljana na tlu Srbije na ruke ministru unutarnjih poslova Rusije Sergeju Šojguu. Srbija je nadlukavila sebe samu i napokon upala u jamu zamki što ih je godinama drugim podmetala i podvaljivala. Politički zločini iz strasti sad im se serijski vraćaju kao najteži bumerang.

Dragan Ilić
HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal