Papa Franjo u tri navrata zazivao KRALJICU MIRA

0
6425

Na završetku molitvene ure Pacem in terris
27. listopada 2023.
Papa Franjo, posvećujući svijet Bezgrešnom Srcu Marijinu, u tri navrata zazivao Kraljicu Mira

 

 

IMG-20231028-WA0005

Papa Franjo u svojoj prekrasnoj molitvi (koju bi svatko od nas trebao /iz/moliti), posvećujući svijet Bezgrešnom Srcu Marijinu, u tri navrata zazivao KRALJICU MIRA.
Proširite ovu molitvu da dopre do što većeg broja ljudi.

IMG-20231028-WA0007

“Marijo, svrni svoj pogled na nas! Ovdje smo pred tobom. Ti si Majka, poznaješ naše borbe i naše rane. Ti, Kraljice mira, trpiš s nama i za nas, gledajući svoju djecu mučenu kušnjom sukobâ, obuzetu tjeskobom ratova koji razdiru svijet.

U ovom času tame uranjamo u tvoje svijetle oči i povjeravamo se tvome srcu, osjetljivom na naše probleme. Njemu su itekako znani nemiri i strahovi: kolike li tjeskobe kad nije bilo mjesta za Isusa u konačištu, koliki strah kad ste morali brzo pobjeći u Egipat zato što ga je Herod htio ubiti, kolika tjeskoba kad ste ga izgubili u hramu! Ali ti si u kušnjama bila hrabra i odvažna: pouzdala si se u Boga i na strepnju odgovorila brigom, na strah ljubavlju, na tjeskobu prinošenjem. Majko, nisi uzmicala, nego si u odlučujućim trenucima preuzela inicijativu: pohitala si Elizabeti, na svadbi u Kani postigla si da Isus učini prvo čudo, u Dvorani Posljednje večere si držala učenike ujedinjenima. A kad ti je na Kalvariji mač boli probio dušu, Ti si, ženo ponizna i snažna, noć boli protkala uskrsnom nadom.

IMG-20231028-WA0008

Sada, Majko, ponovno preuzmi inicijativu, ponovno se zauzmi za nas, u ovim vremenima rastrganim sukobima i razorenima oružjem. Svrni svoj milosrdni pogled na ljudsku obitelj, koja je izgubila put mira, koja je više voljela Kajina nego Abela te, gubeći osjećaj bratstva, ne pronalazi ozračje doma. Zagovaraj naš svijet u opasnosti i nemiru. Nauči nas prihvaćati i čuvati život – svaki ljudski život! – i odbaciti bezumlje rata koji sije smrt i zatire budućnost.

Marijo, mnogo si nam puta izišla ususret, tražeći molitvu i pokoru. Mi smo se, međutim, poneseni svojim potrebama i rastreseni mnogim svjetovnim interesima, oglušili na tvoje pozive. Ali ti, koja nas ljubiš, nemoj se umoriti od nas, Majko. Uzmi nas za ruku, uzmi nas za ruku, vodi nas obraćenju, daj da Boga iznova stavimo na prvo mjesto. Pomozi nam čuvati jedinstvo u Crkvi i biti tvorci zajedništva u svijetu. Podsjeti nas na važnost naše uloge, daj da se osjećamo odgovornima za mir, pozvanima na molitvu i klanjanje, na zagovor i da dajemo zadovoljštinu za cijeli ljudski rod.

IMG-20231028-WA0009

Majko, sami to nećemo moći, bez tvoga Sina ne možemo ništa. Ali ti nas vraćaš Isusu koji je naš mir. Stoga, Majko Božja i Majko naša, tebi dolazimo, tvome se bezgrješnom Srcu utječemo. Milosrđe zazivamo, Majko milosrđa, mir zazivamo, Kraljice mira! Protresi duše onih koji su zarobljeni mržnjom, obrati one koji potiču i raspiruju sukobe. Otri suzu s dječjih lica – to silno trebamo! – pomozi samima i starijim osobama, podrži ranjene i bolesne, zaštiti one koji su morali napustiti svoju zemlju i svoje najmilije, utješi obeshrabrene, ponovno probudi nadu.

Tebi zauvijek povjeravamo i posvećujemo svoje živote, svaku strunu našeg bića, ono što imamo i što jesmo. Tebi posvećujemo Crkvu da, svjedočeći svijetu Isusovu ljubav, bude znak sloge i oruđe mira. Tebi posvećujemo naš svijet, posebno ti posvećujemo zemlje i regije u ratu.

Ti, Zoro spasenja, otvori bljeske svjetla u tmini sukobâ. Ti, prebivalište Duha Svetoga, nadahni putove mira vođama naroda. Ti, Gospo svih naroda, pomiri svoju djecu, zavedenu zlom, zaslijepljenu moći i mržnjom. Ti, koja si svakom blizu, približi nas jedne drugima. Ti, koja imaš milosrđa za sve, uči nas brinuti se za druge. Ti, koja otkrivaš nježnost Gospodnju, učini nas svjedocima njegove utjehe. Ti, Kraljice mira, ulij Božji sklad u naša srca. Amen.”

M. Bušić

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal