SAD miče Vulina i ruši ‘velikosrpski svet’

0
5274

Ravnatelj Srpske sigurnosne i informacijske agencije (BIA) Aleksandar Vulin priopćio je medijima kako podnosi ostavku, priopćile su srpske agencije.

Vulin je komentirao kako Sjedinjene Države i EU “žele da njegova glava kao uvjet ne nametne sankcije Srbiji”. U biti da je Srbija jedna marionetska državica u kojoj ovaj bezveznjak glumi nešto bitno.

vulin2vulin

“Nisam razlog za iznudu i pritisak na Srbiju i svijet Srbije, ali neću dopustiti da postanem uzrok iznude i pritiska na Srbiju i svijet Srbije. U biti na četničko velikosrpsko ideološko fantaziranje. Dakle, dajem ostavku s mjesta direktora BIA”, navedite Vulina pisanu izjavu koju je citirala BTA.

Američko ministarstvo financija priopćilo je u srpnju kako je uvelo sankcije protiv Vulina zbog navodne korupcije i sudjelovanja u trgovini drogom, kao i zbog veza s Rusijom.

Prema riječima SAD-a moćnika, Vulin je iskoristio svoje javne pozicije kako bi podržao Rusiju.

Akcije Vuline su “olakšale zlonamjerne aktivnosti Rusije koje potkopaju sigurnost i stabilnost zapadnog Balkana i time je  omogućio Rusiji platformu za daljnji utjecaj u regiji”, analizira  stanje u komunikaciji zamjenika američkog ministra financija Briana Nelsona u srpnju.

 

Vuline kaže da Predsjednik Aleksandar Vučić i Srbija suočavaju se s prijetnjama i iznudom koje se mogu usporediti samo s ultimatumom Austro-Ugarske iz 1914. godine?!

Od nas se traži da priznamo Kosovo, da napustimo (Bosansku) Republiku Srpsku, a ne da budemo suverena država i nacija uvođenjem sankcija Ruskoj Federaciji. Čak i ako pristanemo na to, sljedeći zahtjev bit će protjerivanje kineskih ulaganja, bezuvjetne tehnološke i gospodarske ovisnosti o Zapadu, kao i nastavak političkog i teritorijalnog sloma Srbije i prihvaćanja zapadnih vrijednosti , gdje nema mjesta za tradicionalnu obitelj i naciju kaže ovaj bivši namjesnik Rusije.

Sjedinjene Države i EU žele njegovu glavu kao uvjet da ne nameće sankcije Srbiji tvrdi Vulin.

“Nisam uzrok iznude i pritiska na Srbiju i svijet Srbije, ali neću dopustiti da postane uzrok iznude i pritiska na Srbiju i srpski svijet. Stoga ostavljam svoju neotuđivu ostavku s mjesta direktora BIA, Piše vulin. U biti SAD miče Vulina da ne bi došlo do ponovnog rata sa istim onim velikosrpskim luđacima iz devedesetih.

I.D.

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal