Diplomatski skandal: Srbija protjeruje bez obrazloženja prvog tajnika veleposlanstva Hrvatske u Beogradu

0
4298

Srbija protjeruje bez obrazloženja prvog tajnika veleposlanstva Hrvatske u Beogradu

Srbija je povela diplomatski rat protiv Hrvatske. Upravo je brzo prostrujala i odjeknula vijest kako je srbijansko ministarstvo vanjskih poslova proglasilo prvog tajnika veleposlanstva Hrvatske u Srbiji Hrvoja Šnajdera personom non grata na ozemlju Srbije. On je po šturim i medijima i javnosti još nedostupnim obavijestima tobože prekršio odredbe Bečke konvencije, kojom se reguliraju diplomatsko konzularni odnosi. U šumadijskoj državi zlorabe pravnu prazninu članka Bečke konvencije i glume ludilo kako navodno nisu nitkom dužni obrazložiti zašto bezuvjetno protjeruju čovjeka uposlenog u hrvatskom veleposlanstvu u glavnom gradu pomoravsko – šumadijske države. Lud bio tko im vjerovao! Ovo je diplomatski skandal u režiji srbijanskih zločinaca Vučića i Dačića, što prevazilazi i donje granice uljudbenih odnosa na razini dviju susjednih država. Dva srpska bandoglava i bezglava bezumnika Vučić i Dačić u prvim intervjuima za beogradske medije korski odobravaju protjerivanje hrvatskog diplomata Hrvoja Šnajdera iz Srbije, smatrajući kako nisu nitkom dužni obrazlagati odluku, niti polagati račune za takav korak.

vučić putin

Ovo je prvorazredni diplomatrski skandal i bezobrazna i drska provokacija beskurpulozne države šumadijskog pašaluka. Oni su preko srbijanskog ministrastva vanjskih poslova na čelu s Ivicom Dačićem povrh svega uputili i diplomatsku notu hrvatskom veleposlaniku u šumadijskoj državi Hidajetu Biščeviću. U tom oskudnom i opskurnom priopćenju srbijanskog MVP uručenom hrvatskom veleposlaniku u Šumadiji Hidajetu Biščeviću, Šumadinci ironičnim i ciničnim tonom žaluju zbog samo njima znanog prestupa hrvatskog diplomata Hrvoja Šnajdera, te dvolično, licemjerno i pokvareno još i pozivaju Hrvatsku na, zamislite, nastavak dalje uzajamne suradnje Srbije i Hrvatske, te podizanju mira i stabilnosti u, samo Šumadincima znanoj takozvanoj regiji. Vrhunac bezobrazluka i drskosti Šumadinaca je u zaključku kako dvije države trebaju nadalje skupa raditi u cilju ostvarenja zajedničke europske budućnosti. To je prijesna laž Šumadinaca, budući Šumadija aka Srbija kani postati dio BRIKS-a i azijske uljudbe, a ne europske civilizacije, Oni se nisu životno, prostorno i vremenski s kontinentom na kojem obitavaju. za razliku od šumadijskog pašaluka oliti ruske gubernije Srbije, Hrvatska je uistinu i oduvijek dio Europe i civilizacije kointinenta kojem i zemljopisno pripada. S druge strane, Srbija teži u zbilji euroaziskoj Rusiji, posve azijskoj Kini i Indiji na Dalekom istoku, Južnoj Africi na rogu crnoga kontinenta, kao i Brazilu, najvećoj zemlji južnoameričkog potkontinenta. Šumadinci, što vi onda imate zajedničko sa Hrvatima?

vucic

Hrvatska je očito zatečena bezočnom provokacijom iz šumadijskog pašaluka i zasad mudro šuti, smišljajući odgovor. Nema tu mnogo prostora za razmišjanje. Šumadijskoj državi treba odgovoriti mjerom reciprociteta na razini proglašenja barem jednog srbijanskog diplomata iz veleposlanstva Šumadije u Zagrebu personom non grata, dakako uz već istaknutu pravnu prazninu Bečke konvencije, na koju se pozivaju Šumadinci, kad vele da nisu dužni kazati zašto jednog diplomatu proglašuju nepoželjnom osobom. Šumadinci pokazuju zov divljine u diplomaciji i oni ne razumiju ništa drugo nego samo jezik sile u diplomatskim odnosima. Šumadijsko pomoravska država je izazvala sve ratove u njima znanoj regiji tijekom devedesetih. Što je Šumadinci s plaćanjem ratne odštete Hrvatskoj? Što je s povlačenjem samo Šumadincima znanog zakona džungle o fantomskom “Mini Haagu u Beogradu, kojim samoprozvano sude svim državljanima iz bivše Srboslavije za tobožnje ratne zločine nad Srbima? Što je popisom nestalih hrvatskih civila tijekom rata na tlu šumadijskog čobanluka? Što je s povratom otete i ukradene hravtske kulturne ostavštine u vidu kulturnog blaga i umjetnina već nekoliko desetljeća pohranjenih i na skrovitim mjestima čuvanim u Šumadiji aka Srbiji?

Vucic session-4

Znakovito je kako Šumadija alijas Srbija ove podle i podmukle radnje provodi bez zazora upravo u trenucima kad je cijelom svijetu pravodobno i dobronamjerno ukrajinski predsjednik Zelenski obznanio kako Srbija i Rusija združenim snagama Vučića i Putina kane čim prije izazvati i rasplamsati nove ratne požare na smao njima poznatoj regiji takozvanog zapadnog Balkana, kako bi se srpski mazohisti beskorisno po tko zna koji put uzaludno žrtvovali za interese Rusa. Hoće Rusi preko njihovih sluga Srba rastegnuti crte ratne bojišnice daleko od Ukrajine i težište ratnih sukoba prebaciti i na samo njima znani zapadni Balkan. Time bi barem donekle Rusi rasteretili sebe, a njihovim korisnim budalama Srbima natovarili bijedu rata na vrat, kao i mnogo puta u povijesti. Kako god ne samo Srbi i Rusi, nego i lakomisleni i lakovjerni Europljani krivo i lažno zvali široko područje dinarskog gorja na jugoistoku Europe, razvidno je da Srbi i Rusi već kuju ratne planove na Kosovu i u Bosni. Na to je upozoravao prije nekoliko dana i kosovski predsjednik Kurti. Ovaj beskurpulozni nediplomatski potez Šumadije spram hrvatskog diplomata u šumadijskom pašaluku, kristalno jasno potkrijepljuje tu tvrdnju. Srbi pod pokroviteljstvom Putinove Moskovije ne traže izlike za svoje barbarstvo izvan diplomatskih okvira. Misle kako Rusi dobivaju makar u snovima rat u Ukrajini, te im samo u šumadijskoj mašti daju kao vladari svemira odriješene ruke raditi što ih je volja i bahatiti se, orgijati i lumpovati. U stvarnosti već nekoliko dana Rusi trpe dosad neviđene gubitke u ljudstvu i naoružanju na ukrajinskoj fronti s ubrzanim napredovanjem ukrajinske vojske na istoku Ukrajine, osobito oko strateški ključne točke ratovanja na rijeci Dnjepru.

vučić

Srbi kao i uvijek rade na dva razboja, ali su u svome usporednom kozmosu odsiječeni od zbilje. Da je tako slikovito pokazuje i primjer na relaciji predsjdnika Republike Šumske Milorada alijas Milokrada Dodika – duduka i hrvatskog odvjetnika Ante Nobila. Pred sudom Bosne i Hercegovine Milokrad Duduk optužen je za za najozbiljnije i najteže kazneno djelo pokušaja rasturanja Bosne i Hercegovine, protektorata od države pod paskom Ujedinjenih naroda i visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Christiana Schmidta. Dodik je pozvao u pomoć nadaleko poznatog, ali politički posve proturječnog odvjetnika Antu Nobila iz Zagreba. Ovaj je prihvatio braniti Dodikov neobranjiv čin pred sudom u Sarajevu, budući Antu Nobila ne zanima boja Dodikovog prljavog novca. Dodik na mig Putina i Vučiča radi na razbijanju Bosne i Hercegovine, a hrvatski odvjetnik Nobilo hoće ga za taj čin Dodikovog pokušaja pripajanja Republike Šumske alijas Srpske Srbiji aka Šumadiji, još i braniti kao tobože nevinog čovjeka!? Zemljo, otvori se! Dodik je istoga dana zvao Antu Nobila iz Zagreba kad je iz Banjaluke poručio skupa s ostalim srpskim političkim čelnicima u Bosni i Hercegovini kako vlasti te države trebaju uhititi Branimira Glavaša, samo zato što je nakon odslužene zatvorske kazne iz Slavonije pronašao i kao čovjek s dvojnim državljanstvom novo utočište u njegovoj rodnoj Hercegovini. Glavaš nije uhićen, unatoč Dodikovu vapaju, a Nobilo i dalje kani pravno zastupati Dodika, koji se ne bi tako ponašao da nema zaleđinu Srbije i Rusije za takve postupke. Kad bi Zapad stao na rep Putinu i Vučiću, istoga časa bi Dodik ušutio i glumio kako nikad i nije u životu ni poznavao Vučića i Putina. To je razbojnička banda. Tko ih ne zna, skupo bi ih platio.

Dragan Ilić iz Beograda

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal