Danske općine dobivaju 1,5 milijuna godišnje po djetetu koje prisilno odvedu iz države!

0
8329

Prije 13 godina Hanni Skomorowskoj oduzeto je dijete, samo dva sata nakon rođenja, usred trenutka sreće majke i djeteta.

Hanni nikada nije rečeno da će njezino novorođenče biti oduzeto i da udomiteljska obitelj čeka u rađaonici.

Nakon dijaloga s općinom zatražila je zaštitu mreže kao i druge preventivne mjere, a to je i očekivala. No općina Viborg oduzela je Hannino dijete. Sve se dogodilo iznenađujuće mirno, jer Hanna nakon poroda nije mogla odoljeti tom monstruoznom činu.

No, 13 godina kasnije i dalje se govori o prisilnom oduzimanju djece u Danskoj.

I danas je jedan sin smješten u udomiteljsku obitelj, a kontakt majke i djeteta se brane. Pitamo se zašto?

Ovaj intervju pokušava rasvijetliti uzrok tragedije, a nešto ukazuje na propust nadležnih, ili ako morate malo šire pogledati: sustav postupanja gdje su obitelji, roditelji i djeca u nekim slučajevima prilično suprotstavljeni . Hanna tako misli.

Ona vidi znakove da sve više roditelja završava u sličnim situacijama diljem Danske.

VAŽNA NAPOMENA: 9. listopada 2023. uredu gradonačelnika općine Viborg poslan je CIJELI intervju na pregled i komentar. Općina je 30. listopada 2023. odgovorila da se u načelu ne komentiraju pojedinačni slučajevi, čak ni ako građanin (Hanna) da suglasnost. Općina nije imala više komentara.

Hanna Skomorowska želi pomoći drugima u istoj situaciji. Ako postoje novinari koji bi mogli biti zainteresirani za praćenje, ona je otvorena za kontakt.

Danski novinari već više od godinu dana rade zajedno na otkrivanju slučajeva zlouporabe ovlasti i korupcije. Tijekom tog rada postaje sve jasnije da u Danskoj imamo ogromne probleme kako sa zlostavljanjem djece, tako i s neopravdanim prisilnim oduzimanjem djece. Iz pouzdanih izvora znamo da odmahuju glavom vlastima u Španjolskoj, Poljskoj i Švicarskoj te Švedskoj koje preuzimaju takve slučajeve.

Zaista ima puno nadležnih tijela u drugim zemljama koja su bacila oko na Dansku u području prisilnog oduzimanja djece. Od umirovljenog voditelja slučaja znamo da općine dobivaju 1,5 milijuna godišnje po djetetu koje prisilno odvedu iz države.

Pa se postavlja pitanje jesu li djeca postala stroj za novac u općinama?

Govorimo li o izravnoj trgovini djecom u Danskoj? Mislim da bi bilo dobro da se to dodatno istraži?

Žalosno je što je sustav postao korumpiran kao što se čini. Nadam se da će Hannein slučaj i sve ostale slučajeve iz Tv Omsorg probuditi ovu mučnu situaciju, jer to je nešto što mora  se zaustaviti . Erik Høgh-Sørensen pokrenuo je Hanninu priču.

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal