Banke u Hrvatskoj uvode korak po korak policijske metode prema klijentima

0
8761
urednik portala HOP Igor Drenjančević
urednik portala HOP
Igor Drenjančević

Kažu u bankama da je sve ovo što se događa europska regulativa.

Kada pokušavate nekoga opunomoćiti na računu i s tom osobom dođete u banku, niste niti svjesni koji cirkus ćete doživjeti.

Kaže mi klijentica Zagrebačke banke da je došla u banku oko 18.30 sati i htjela je svoju kćer ovlasti oko svoga računa…banka je radila do 19 sati.

Nakon ispunjavanja obrazaca, službenik banke to daje na višu instancu – da to odobri.

Kao da postoji vijeće mudraca ili stožer za obranu banke, a kako je to bilo prije kraja radnog vremena, to tzv. ‘Vijeće mudraca Zagrebačke banke’ nije to moglo razmotriti i nastavak cirkusa slijedio je slijedeći dan, na način ; da je ista osoba  čekala poziv iz banke nakon odluke ove više instance, koja može biti pozitivna ili negativna.

Znači zapravo osoba koja vam daje punomoć manje je bitna od ovih birokrata u banci koji odlučuju tko može, a tko ne može biti opunomoćenik.

Zamislite da je osoba teško pokretna, kakvu dramu u tim trenucima proživljava.

I to samo zbog obične punomoći!

Opet , znam osobu koja je bez stalnih primanja, kao slikarica uz pomoć člana Hypo grupe bez ikakvih problema dobila 240 000 eura, po mome mišljenju bez pokrića, te je napravila štetu od barem 100 000 eura banci, jer su joj zbog neplaćanja raskinuta oba kredita, a usput ih je tužila  istu banku za rate u “švicarcima”.

Sav taj cirkus se može raditi,  banka gubiti novac, a s druge strane netko ne može izboriti niti punomoć u jednom danu!

Prijateljica je pak došla u poslovnicu Raiffeisen banke podići 9 000 eura. Službenica ju na šalteru pita za što joj treba toliki novac?! I preporuča da joj stavi zabilješku “da joj novac treba za radove na kući”.

Tako “lakše prolazi isplata”?!

Znači vi banci trebate objašnjavati za što vam treba vaš zarađeni novac?

Srećom drugi put kada je podizala novac u Raiffeisen banci službenik nije bio tako revnosan i prekočio je to pitanje, ali je činjenica da je i iznos bio znatno manji, pa se može pretpostaviti da je i to razlog izbjegavanja pitanja?!

Postavlja se jasno pitanje, kreću li banke korak po korak u kontrolu vašeg novca i moguće zabrane korištenja kao u Kini?

Opet neki povlašteni koji imaju nekog u banci, kao ova navedena u tadašnjoj ,dižu kredite sa sumnjivim pokrićem , rade štetu banci i još ju tuže.

Banke polako postaju institucije iznad institucija, od ažuriranja vaših podataka, do odluka kako ćete i kada koristiti vaš novac. Kada se ukinu šalteri u bankama i sve postane stvar računala i bezgotovinskog novca, potpuno je jasno koju će moć imati banke.

A sve je počelo davno, kada su ljudi pristali da umjesto primanja plaća na ruke i primanje mirovina na ruke, pristanu dobivati primanje preko bankovnih računa. Činilo se lakše, ali bio je to put do potpune kontrole naših života.

Možda u ovu skupinu opasnih kontrola vaših novčanih primanja spadaju i tzv. prijatelji koji od vas posuđuju novac, kunu vam se u vrijeme posudbe da će vam novac vratiti, poglavito su uvjerljivi kada je riječ o većem novcu, a onda kada ne vrate u biti kontrliraju vaš život, znaju ucjenjivati vas sa vašim životnim tajnama, teško vas olajavati okolo i naravno sve zbog nevraćanja novca.  Žele izbjeći nevraćanje novca  varajući vas kao što su varali i mnoge druge.

U kontrolore novca spadaju i mnogi drugi koji preko udruga kontroliraju novac poreznih obveznika, a da njihove udruge ništa spektakurano ne čine. Da ne govorim o prevelikoj državnoj administraciji, od koje nemamo velike koristi.

Kontrola novca i hrane bitke su za opstojnost društva novog svjetskog poretka.

 

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal

HOP