Odvjetnik Čedomir Stojković tvrdi kako Srbija želi opet ratovati

0
2751

Lider proeuropske i pronatovske stranke “Grupa oktobar” odvjetnik Čedomir Stojković tvrdi kako Srbija želi opet ratovati

Tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana predsjednik političke oporbene i iznimno prozapadne i izvanparlamentarne stranke odvjetnik Čedomir Stojković boravio je u službenom posjetu Njemačkoj. Nakon povratka iz Berlina odvjetnik Stojković, službeni branitelj lidera Republikanske stranke Nikole Sandulovića na njemu montiranom političkom suđenju u Nišu, bio je na kratko i sam na Kosovu. I Stojković je poput Sandulovića za pomirbu Srba i Albanaca i u to ime položio je cvijeće na grob malodobne  djevojčice Blerine Jashari. Ona je smrtno stradala kao žrtva kolektivne srpske odmazde prema svim okruženim Albancima, kako ratnicima, tako i nenaoružanim civilima, u oružanom sukobu Srba i Albanaca u ožujku 1998. na Kosovu kad joj je bilo samo deset godina. Za razliku od Sandulovića, srpska policija nije trenutačno uhitila Stojkovića, ali je nakon prelaska graničnog prijelaza Kosova i Srbije i sandulovićev odvjetnik Stojković bio priveden u policijsku postaju u Preševu, etnički 90% albanskom mjestu na teritoriju Srbije. No, tamo su srpske policijske ophodnje, što su Stojkovića privele na višesatni obavijesni razgovor. Ipak, Stojković, nasuprot njegovom klijentu pred sudom Sanduloviću, nije uhićen, te se po povratku u Beograd očitovao u više navrata najaktulanijim političkim tvitovima na njegovom nalogu X mreže. Čedomir Stojković kao veliki zagovornik pristupanja Srbije EU i NATO, danas donosi na svome osobnom X nalogu najsvježije obavijesti od velikoga značaja za sigurnosnu situaciju u famoznoj regiji. Odvjetnik Čedomir Stojković oglasio se danas tvitom sljedeće sadržine:
Srbija se nesumnjivo priprema za rat! Aleksandar Vučić je upravo objavio nove planove za vojsku Srbije:
1) AA raketni sustavi iz Kine.
2) Ogromne količine dronova samoubojica iz Irana, pravljenih u Srbiji. Premda Vučić to nije izričito nagalsio, tu pojedinost ionako već znamo.
3) Sistemi za elektroničko ometanje iz Rusije.
4) Velike nabavke borbenih vozila “Lazar 3” i “Miloš”, pravljenih u srpskim tvornicama oružja..
5)  Vraćanje obveznog vojnog roka u Srbiji.
Ovo se sve događa u vremenu u kom Aleksandar Vulin, kao praktički ravnatelj BIA iz sjene, dobiva odličje od Rusa  Bortnikova, ravnatelja središnje ruske obavještajne službe FSB. Znakovito je kako u isto vrijeme i Milorad Dodik odlikuje Viktora Orbana, a Vladimir Putin daje medalje srpskim tajkunima Dušanu Bajatoviću i Nenadu Popoviću, kao ljudima od najvećeg ruskog povjerenja. Ta dvojica srbijanskih političara i gospodarstvenika su godinama i ekonomska i ujedno i politička poveznica Beograda i Moskve i ruski politički doušnici u Srbiji. Ministrica zdravlja Srbije Danica Grujičić zaključuje memorandum o suradnji Srbije i Ruske Federacije. To je uslijedilo samo pet mjeseci nakon što je Srbija u mjestu Banjska na Kosovu organizirala teroristički napad na čelu s kolovođom Milanom Radojičićem. Tijekom prošle 2023. Milorad Dodik i Vladimir Putin u dva maha su uzajamno razmijenili odlikovanja. Najprije je u siječnju 2023. Dodik odlikovao Putina, a ovaj mu je uzvartio odličjem u lipnju iste godine. Milorad Dodik je sve glasniji u najavama otcijepljenja Republike Srpske od Bosne i Hercegovine i nasilnog priključenja tog teritorija Srbiji.
Prije ovoga, 2019. godine Aleksandar Vučić dobio je kolajnu Aleksandra Nevskog od Vladimira Putina za dvadeset godina  služenja Ruskoj federaciji. U rusku obavještajnu službu Aleksandar Vučić je kao njihov špijun ušao 1999. godine. Rusi odličje Aleksandra Nevskog kao uvjerljivo najviše i počasno rusko odličje dodijeljuju samo onim strancima što su po prosudbi ruskih službi to zavrijednili višegodišnjom ili višedeseteljenom borbom za promicanje ruskih političkih interesa u svijetu. Na ovo bi posebnu pozornost morali obratiti svi zapadni politički čimbenici, koje licemjer i Putinov podlac Vučić vuče za nos i vrti oko malog prsta. Razvidno je kako je Vučić i po sad obznanjenim službenim dokazima čovjek ruskih sigurnosnih službi četvrt stoljeća od daleke 1999. godine. Nevjerojatno je kako su na slučaju srpsko ruskog prevaranta Vučića zakazale sve zapadne sigurnosne službe.
Rusija sprema nove ratne sukobe, a jedan od njih priprema na Balkanu kroz Srbiju. Aleksandar Vučić se aktivno sprema za taj ruski plan, kao i za druge sukobe u svijetu. O tome Vučića izvještava osovina Vulin – ruska sigurnosna služba FSB – Putin. Neka se Balkan pomoli da američki nosači zrakoplova neće biti zauzeti na drugim dijelovima svijeta! Dvadeset pet godina nakon poraza u svim ratovima devedesetih, Miloševićev ministar ratne propagande Aleksandar Vučić žudi za uzvratom. I on svaki ratni plan Rusije, ma koliko bio apsurdan, doživljava kao nadu za srpsku osvetu! Žudnja za osvetom zbog ranijih srpskih poraza je najopasnija žudnja na svijetu. Ona je blokator razuma. Vidjeli smo kako ta žudnja izgleda kod Arapa 7. listopada 2023. u Izraelu, kada je Hamas, također, povjerovao majstorima laži Rusiji. Vučićeva žudnja za osvetom nije arapska, nego balkanska. I u tome joj je jedina razlika.
Dragan Ilić
HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal