Strah paralizira, a čovjek s vjerom ide u susret kušnji

0
129

 

Što će se dogoditi na dan Isusova dolaska? Piše pater Augustin Pelanowski u knjizi – Nema više vremena!

 

Ovaj ovdje opis međutim više naliči onom mini sudu koji će se dogoditi na veliki Dan milosrđa, a kojeg je Isus nagovjestio po sv. Faustini rekavši joj da će prije nego dođe kao strogi sudac doći kao kralj milosrđa. Sveto Pismo o tom danu kaže da će u njem sva plemena zemaljska proplakati kad ugledaju onog kojeg su svojim grijesima razapeli. Biti će to Druga Pedesetnica, izljev Duha na cijelu Zemlju. U tom smislu valja naglasiti dvostruku ulogu Duha Svetog dok pokazuje na Krista raspetog. S jedne strane prokazuje grijeh svijeta , a s druge pokazuje koliko smo voljeni od Oca koji nam je dao svog Sina kao žrtvu pomirnicu. Biti će to dan duboke potresenosti spoznajom težine boli koju smo svojim grijesima izranili tijelo Kristovo, ali i dubine milosrđa Božjeg koje nam pruža priliku da se unatoč našoj grešnosti zbog koje Pakao zaslužujemo možemo spasiti ukoliko grijehe priznamo u vjeri da je Božje milosrđe veće od njih. Svi ćemo znati što ostavljamo, a što prihvaćamo. Nakon ovog neće više biti popravnog. Biti će to dan kad će doći do konačnog razvrstavanja. Nitko neće ostati isti. Jedni će postati sveci Božji kakvih ne bijaše od postanka svijeta, a drugi će postati još gori nego su bili.
Poslušajmo stoga što pater Augustin Pelanowski u knjizi – “Nema više vremena!” napisa na ovu temu:

“Isus postoji i on će doći jer nam je dao obećanje koje će ispuniti i daje nam smjernice kako da bismo bili spremni za njegov dolazak. Bit će poput svjetla koje ukazuje na sve ljudske laži i na nepobožnost. Zračenje njegova milosrđa bit će prodornije od bilo koje nuklearne eksplozije, iako to neće svi moći izdržati. Takva će svjetlost za većinu biti teška.
Razotkrivanje nečijih tajni može završiti psihotičnom epizodom, a što će se dogoditi s čovječanstvom kad zasja njegova svjetlost? Odjednom će svi kao na ekranu koji skenira savjest vidjeti svoju nepobožnost. Svi će nagi, ne izvana, već iznutra stati pred Božje oči. Koliko će ih to izdržati?
Samo oni koji ‘treniraju’ stajanje za istinu.
Treniramo onda kad idemo na ispovijed. Borimo se sa samim sobom, govoreći istinu i tražeći oprost. Kad Gospodin oprašta grijehe na ispovijedi, oni su tako intenzivno osvijetljeni da prestaju biti vidljivi. Prestaju postojati u Isusovoj ljubavi.
Ali, većina živi u laži, u samoopravdavanju i ne trenira stajanje za istinu za vrijeme ispovjedi. Takve u trenutku Isusova dolaska odjednom udara spoznaja vlastite krivnje – bit će toliko velika da je erupcija vulkanu u usporedbi s njom, sitnica.
Bog nas osvjetljava svojim pogledom, zato je u Otkrivenju napisano da su njegove oči poput plamena vatre – spaljuju stidom.
Skener na aerodromu, rendgen može osvijetliti svaki kovčeg, pa čak i čovjeka da bi se provjerilo nosi li sumnjive predmete. Međutim Isusov pogled osvjetljava još dublje, do dna savjesti, čak i do sfere naših tajni koje ni sami ne znamo.
Moramo vježbati upoznavanje s istinom o sebi, da ne bismo bili previše pogođeni sramom na dan njegova dolaska. Da se ne bismo osudili i da bismo izdržali istinu o sebi. Isus dolazi!”
Augustyn Pelanowski, OSPPE

Primarna svrha projekta Blue Beam nije imitiranje onog što je prorečeno o Kristovom drugom dolasku, jer oni ne mogu preko holograma napraviti da se Znak Sina Božjeg ili njegov dolazak na oblacima sa silnom vojskom nebeskom dogodi u isto vrijeme u svim dijelovima svijeta, a kamoli da ta projicirana slika izazove stanje potresenosti zbog spoznaje grijeha viđenih Božjim očima i spoznaje koliko nas je Bog ljubio da je dao svog Sina kao žrtvu pomirnicu, a što će rezultirati velikom potresenošću i pokajanjima u srcima ljudi.

Hologramska projekcija će vrijediti samo za velike i duhovno nepismene naivčine.
Projekt Blue Beam će koristiti kako bi iscenirali lažnu invaziju vanzemaljaca dok budu u stvarnosti preko svoje tehnologije napadali određene dijelove Zemlje.
A što se tiče “malog stada” u danima Velike nevolje to su oni koji će biti spremni i život položiti za Krista, tj oni koji će znati opraštati i ljubiti svoje NEPRIJATELJE , te moliti za njih poput našeg Gospodina u trenucima Muke.

Nikakvo tu znanje neće biti od koristi nego umnožena vjera i spremnost na žrtvu koja će se roditi iz zahvalnosti nakon prorečenog Dana milosrđa.

Dakle, biti će presudna ljubav, a ne znanje. I đavli su znali pa su svejedno išli protiv Boga.

Zato ako se pitamo što raditi, kamo se skloniti, a ne radimo na sebi kad su vjera, nada i ljubav u pitanju uzalud glavu razbijamo.

Nemojte stoga o ovim stvarima drugima govoriti ukoliko ne vidite svrhu tih događanja i što vam je činiti dok se to vrijeme približava.

Ono se ne čeka, nego mu se ide u susret. Strah paralizira, a čovjek s vjerom ide u susret kušnji,  jer zna da je Emanuel s njime, te da zlo nema zadnju riječ.

M. Bušić

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal