Novim Stečajnim zakonom dali su ovlaštenje stečajnom upravitelju da imovinu dužnika proda za jednu kunu

0
2136
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva

Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv nekadašnjeg inspektora Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije splitske policije Vjeke Luetića zbog primanja mita.

Službenica gruntovnice krivotvorila sudske odluke i slala ljudima koje ne voli lažne ovrhe

Lažni potpisi i pečati

Istražitelji su rekonstruirali kako je lažna rješenja neovlašteno potpisala i ovjerila u ime drugih službenica Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Stavljala je na njih i sudski pečat.

Djelatnici FINA-e su, ne sumnjajući ništa, prenijeli ukupno 1.329,33 eura s računa četvero od sedam osoba koje su dobile lažna rješenja. Novac je uplaćen u Državni proračun. Za tri osobe, navodi se u rješenju o provođenje istrage, nije došlo do prijenosa sredstava.

Osim toga, sumnja se i da je istim ovim ljudima slala i lažne pozive za ročišta iako je znala da nisu stranke u parničnim postupcima na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu.

Kako je bilo 2021. godine?

Suca Trgovačkog suda Mihaela Kovačića, njegovu suradnicu Aleksandru Mažić, te dvoje stečajnih upravitelja Branka i Ivu Petanjek istražitelji su prisluškivali od rujna prošle godine. Tajne mjere naložene su nakon što su prijavljene sumnje u stečajni kriminal. Pokrenuta je opsežna akcija u čijem je finišu sudac i uhićen zajedno s još 12 osumnjičenih za izvlačenje više od 30 milijuna kuna iz stečajnih postupaka.

Stalno se događaju iste stvari?

Što sam pisala 2021. godine?

I što bi zapravo vi? Napišete par komentara na facebooku i žalite se na razne kerume i kerumovce, kovačiće i kovačeviće, hrge i malenice, žužiće i kalmete, trušćeke i simove, i druge pripadnike organizacije ugodnog života u RH iliti u lijepoj našoj koja sinhronizirano vara, pljačka i otima kruh naš svagdašnji, i mislite da je sa statusom ili komentarom riješen problem.

A oni u međuvremenu, plešu, loču, žderu i otimaju nam kruh iz usta, i usputno se, punim ustima i debelim trbusima dogovaraju u konobama, kletima, šumskim dvorcima što će nam još maznuti.

Jer njima je uvijek malo, i uvijek će im biti malo.

Onaj tko vozi bijesne aute, ima skupe vile, odlazi na skupa putovanja i časti pljačkašku svitu koja mu pomaže bogatiti se, ne može biti zadovoljan sa vaših 800, 1000, 1500, 3000, ili nešto malo više kuna. Njemu/njima treba sve što imate, i dok god imate to što njemu/njima treba, neće stati. A treba im stalno jer im se zalihe brzo troše. Treba taj razvrat netko plaćati i servisirati.

Šutjeli smo kao narod na pljačkaški Fond za razvoj koji je brzopotezno ugašen 1992 godine. Poslužio je toliko, koliko je trebalo da među sobom podijele prvi prijeratni plijen. Zato im je rat odgovarao, jer onaj tko se bori za slobodu i za dom, ne može se istovremeno boriti protiv njih.

Zatim je osnovan Fond za privatizaciju, koji je poslužio u pretvorbi i privatizaciji, za kupnju, prodaju i podjelu dionica, društvene imovine i nešto novca. Kome su dijelili? Pa među sobom naravno, dijelili su ratni plijen, a onda su Fond ugasili.

Onda je osnovana Agencija za upravljanje državnom imovinom, kojoj je uspjelo da sva imovina kojom je upravljala brzo propadne i raspadne se u potresima zbog neodržavanja.

Uslijedili su CERP (Centar za restrukturiranje i prodaju) koji je imao ulogu to propalo državno prodati za 1 kunu, pa AUDIO i DUUDI poznat po tome da je na stotine nekretnina izgubio u knjigovodstvenoj evidenciji.

U meduvremenu su upravitelji i djelatnici, tih fondova i agencija uspjeli od kokošinjaca kojima su bili vlasnici, stvoriti velebne vile.

Onda im je ponestalo love za razvrat i uređivanje kokošinjaca pa su osnovali Fond za razvoj i zapošljavanje koji je podijelio milijune kn doslovno bespovratnih sredstava, jer silne milijune nitko od korisnika nije nikada vratio.

Ako pratite tabele donatora političkih stranaka i tabele korisnika bespovratnih sredstava vidjet ćete da cirkuliraju ista imena.

Ministarstvo financija preuzelo je prava i obveze Fonda za razvoj i zapošljavanje, i vrlo je ažurno:
2013 godine otpisalo je pravnim osobama 87.788.078,37 kamata, fizičkim osobama otpisano je 388.030,69 kn, jedan postupak su obustavili.
U 2014 godini to vrlo ažurno Ministarstvo, fizičkim osobama je otpisalo 1.444.112,87 kn, pravnim osobama ukupno je otpisalo 5.711.534,04 kn. Naime, tijekom godina imovina je nestala, novac iz Fonda za razvoj i zapošljavanje popapala je maca. Nekoliko korisnika čije su odgovorne osobe prekjučer uhićene (Ekonsat iz Čemernice, Gvozd i dr su isto bili korisnici). Znakovito je da su te odgovorne osobe ranije prošetale i kroz druge državne institucije u kojima se dijelila lova.

Da ne zaboravim Hrvatsku poštansku banku i Hrvatski zavod za zapošljavanje preko čijih “programa” je nestala lova cirkulirala. Iako Fondovima doslovno nije vraćen ni jedan milijun, ni jedan čelnik još nije odgovarao, osim Ljerke Ercegović.

Onda je nestalu lovu koja se broji u milijardama trebalo oprati pa su dozvolili razno raznim stranim zadrugama, agencijama, kreditnim uredima da vam otmu imovinu za malo posuđenog novca, i time operu ukradeni novac.

Rascvjetalo se zelenaštvo, kamatarenje, stjecanje bez osnova, otimanje i pljačka od strane nelegalnih financijaša.

Za svaki slučaj, kako bi u vama ubili svaki dah života i otpor, osmislili su i lovoždernu FINU koja točno zna kad vam sjeda plaća, mirovina, bilo kakav priljev i u istom trenutku sjeda vam i ovrha. Uzimaju sve, za dug od 50 kn, troškovi su 700 kn.

Ni tu naravno nije kraj pa su osmislili tzv stečajnu i likvidacijsku masu kojim zakonskim terminom upravljaju prema svojim potrebama. Ako vaše potraživanje treba naplatiti stečajni upravitelj onda nije ovlašten, a ako vam treba oteti onda je ovlašten.

Novim Stečajnim zakonom dali su ovlaštenje stečajnom upravitelju da imovinu dužnika proda za jednu kunu.

I sada je osnovan novi Fond, ovaj za obnovu. Kažu da je do sada podijeljeno nešto više od 38 milijuna kn. Iz dopisa koje šalju ljudima, evidentno je da ih odbijaju lažima, te nedostaje ovaj papir, te nedostaje onaj papir, (imam dokaz da odbijaju zahtjeve sa lažnim argumentima).

I vi očekujete pravednu raspodjelu od vukova koji žderu i šišaju ovce?

I dalje ćemo se zadržati na komentarima? Ili izaći na ulice?

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal