‘Poznaju vas više nego vi sami sebe’- rekao je jednom prilikom Y.Harari, ideološki savjetnik Klaus Schwaba

0
2424

Igra je već postavljenja. Ono što slijedi jest potpuno urušavanje starog sustava preko determiniranog kaosa i uvodjenje New Order, novog reda (poretka).

Scenarij za sve etape puta vec postoji. Kina im je tek poligon na kojem izvode radnje koje će u skoroj budućnosti biti i u ostatku svijeta.

Ono što danas vidimo da se u Kini radi sutra će biti naša svakodnevnica. U svakom trenutku će znati gdje se nalazimo i ponašamo li se u skladu sa zadanim normama.

U tom smislu biti će im važnija naša podobnost nego osposobljenost.

Tim više jer će umjetna  inteligencija, digitalizacija i robotika uveliko nadmašivati ljudske sposobnosti. Čovjek, kao pojedinac sa svojim talentima i osposobljenošću neće više biti protagonist, nego podloznik i rob sustava o kojem će u cjelosti ovisiti ukoliko zeli imati egzistencijalni minimum. U skoroj budućnosti, tj. u samo jednom trenutku svi ćemo se naci u situaciji izbora, biti dio sustava ili ne.

Zagarantirani i univerzalni osobni dohodak biti će omogucen onima koji dopuste da budu “opečaćeni” i uvezani s centralnom bazom podataka preko IOB (Internet of body).

Ono čemu smo već par decenija svjedočili bilo je IOT, internetsko prepoznavanje i evidentiranje kodiranih stvari.

Trenutno je u tijeku evidentiranje i prepoznavanje ljudi, njihovih vozila i prikupljanje podataka o njihovim zanimanjima i sklonostima. Svaki nas “like”, komentar na društvenim mrežama, oznake “svidja mi se”, napisani tekst, narudžbe preko interneta, mjesta koja najčešće posjećujemo, filmove i video zapise koje gledamo se arhivira i radi profil ličnosti.

To nije tek tako izabran naziv ove mreže FACE (lice) BOOK (knjiga). Svatko od nas je, bio svjestan ili ne, popunjava svojom “aktivnošću”. Čak i oni koji su profil otvorili samo radi praćenja onog što drugi govore i pišu.

Poznaju vas više nego vi sami sebe, rekao je  jednom prilikom Y.Harari, ideološki savjetnik Klaus Schwaba. Pogotovo sad kad su nam ušli pod kožu putem injekcija. Tome svijetu čovjek.se klanja, onaj božji ignorira..;

“Ja još uvijek skrivam u svom Presvetom Srcu mnoge stvari koje ti mogu otkriti i pokazati, jer su blaga koja imam u sebi bezbrojna, ali bilo bi ih previše da ih sada uzmeš, tvoja duša neće moći uzeti sve, ali malo po malo Ja ću vam otkriti Blago Moga Presvetog Srca i korak po korak ću vas voditi u ono što izgleda kao Svjetionik: Misterij nedokučivog bogatstva koje je bilo skriveno generacijama i stoljećima; Otkrit ću ti, moj prijatelju, bogatu slavu Nade, Mudrosti i Znanja; ukorijenite se u Meni i donosit ćete plod; ostanite u Meni i živjet ćete; Rekao sam ti, moj prijatelju, sve ovo da kad dođu iskušenja, ne posustaneš;”

M. Bušić

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal