Svečani koncert Samoborskog klavirskog trija

0
644

Svečani koncert Samoborskog klavirskog trijaSvečani koncert Samoborskog klavirskog trija kao početak suradnje vrsnih glazbenica

Novi komorni ansambl na hrvatskoj kulturnoj sceni koji su osnovale tri istaknute glazbenice;  violinistica Eva Mach, pijanistica Mia Pečnik i čelistica Petra Kušan, predstavit će se u Galeriji Prica u Samoboru, 10. svibnja u 20 sati. Na programu su djela L. Van Beethovena: Klavirski trio u Es-duru op.70, br. 2 i F. Mendelssohna: Klavirski trio u d-molu op. 49.

Samoborski trio 1

Sve tri umjetnice su višestruko povezane s gradom Samoborom, a svojim su koncertnim djelovanjem postale dio njegove kulturne baštine.

Violinistica Eva Mach odrasla je u Livadićevoj ulici u Samoboru, ustrajno gradeći svoj glazbeni put i karijeru koncertnog umjetnika, čemu je samoborska publika često svjedočila. Eva je danas jedna od vodećih hrvatskih violinistica a nedavno je pokrenula i svoj ciklus “Klasika na Mach” u Zagrebu.

Čelistica Petra Kušan je 2007. godine bila dvostruka pobjednica Natjecanja Livadić a izravni je potomak jednog od najznačajnijih hrvatskih skladatelja, samoborskog umjetnika i velikana Ferde Livadića. Petra je danas članica orkestra Opere Hrvatskog Narodnog Kazališta u Zagrebu a uz to se intenzivno bavi komornom glazbom.

Najmlađa članica Samoborskog klavirskog trija je pijanistica Mia Pečnik, koja svojim brojnim solističkim nastupima i značajnim nagradama u Hrvatskoj i inozemstvu pripisuje i nagradu Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja  sa Samoborske glazbene jeseni 2020. godine

Samoborski trio 2

Ulaznice po cijeni od 5€ mogu se kupiti online putem linka https://www.ulaznice.hr/web/event/86/4703 ili na blagajni Kina Samobor.

Ime autora fotografija: Jan Iveta. 

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal