Ronjenje u centru Popovače

0
37

Ronjenje u centru Popovače

Uz bogat i zanimljiv program koji nudi Grad Popovača, već tradicionalno u sklopu programa „Ljeto u Popovači“ održavala se ronilačka atrakcija Pogled u plavo koja je postala vrlo atraktivna manifestacija za kontinentalni dio Hrvatske.

 

Grad Popovača i Turistička zajednica grada Popovače za svoje sugrađane i posjetitelje Grada Popovače omogućili su besplatna probna ronjenja na glavnom gradskom trgu uz podršku Agencije Plava promocija.

 

„Pogled u plavo već duži niz godina dolazi u Popovaču i na taj način  promoviramo ronjenje i ronilačke aktivnosti, a posebno nas raduje što djeca imaju mogućnost upoznati se s ronilačkom opremom i okušati u samom ronjenju. Pogled u plavo gostuje u sklopu programa „Ljeto u Popovači“ koje je osmišljeno kako bi naši građani, a posebno djeca tijekom ljeta imali određene dodatne sadržaje, pa tako u Popovači imamo niz manifestacija na tjednoj bazi i vikendima kada imamo različite koncerte i sportske sadržaje. Ove godine su se u sklopu „Ljeta u Popovači“ uključile brojne udruge, sportske, kulturne, škola nogometa i druge.“, rekao je Josip Mišković, gradonačelnik grada Popovače te pozvao i sve ostale da posjete grad Popovaču i brojna događanja koja nudi Popovača.

14-2

Tijekom vikenda veliki broj posjetitelja i građana imali su jedinstvenu priliku potpuno besplatno spoznati čari i ljepote ronjenja u potpuno sigurnim uvjetima 10 metarskog bazena pod punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor ronioca i instruktora ronjenja, a najviše su se radovala djeca koja su imala mogućnost za svoj prvi zaron.

7a. Lovro Miklaužić, direktor TZ grada Popovače, A

Veliku podršku u provedbi edukativno – promotivnog projekta Pogled u plavo pružili su ronioci Ronilačkog kluba RIS Kutina koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu, te ronioci ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic i ronilački tim Pogleda u plavo.

 

„Iz godine u godinu imamo zavidan broj posjetitelja koji se žele okušati u ronjenju, a ovo je sjajna prilika posebno za djecu koja imaju mogućnost probnog zarona u potpuno kontroliranim i sigurnim uvjetima bazena, a projekt pobuđuje izuzetno veliki interes kod djece koja imaju jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju s ronilačkim bocama“, rekao je Lovro Miklaužić, direktor Turističke zajednice Grada Popovače.

 

Nakon kraće edukacije i osnovne poduke o ronjenju te ronilačkog opremi, zaronom u bazen projekta Pogled u plavo posjetitelji su razgledavali podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

Osim besplatnih probnih ronjenja, Grad Popovača nudi i brojne druge sadržaje za posjetitelje.

 

„U Popovači imamo izuzetno bogat kulturni program kroz cijelo ljeto, a posebno za djecu kako bi im tijekom ljetnih praznika pružili dodatne sadržaje. U sklopu „Ljeta u Popovači“ imali smo niz koncerata, zatim predstave, šetnje, planinarenje i drugo. Osim brojnih zabavnih i sportskih programa imamo prekrasne objekte za odmor, a i veliki broj posjetitelja dolazi iz inozemstva koji traže mir i opuštanje u prirodi. Također,  izuzetno smo ponosni na naše vinarije s autohtonim vinom Moslavine, Škrlet“ rekla je Ksenija Tomac Špoljarić, voditeljica Turističke zajednice Grada Popovače.

 13-1

„Pogled u plavo provodi se od 2010. godine, a do sada smo mnogima približili ronjenje u sklopu Pogleda u plavo koji ima za cilj promociju ljepota hrvatskog podmorja, Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, ponuda u ronjenju i općenito ronjenja kao aktivnosti. Osim toga cilj projekta je i poticanje čim većeg broja osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe i aktivnosti.“, rekla je Andreja Vedrina direktorica Agencije Plava promocija i voditeljica projekta Pogled u plavo.

Medijski pokrovitelji projekta Pogled u plavo su Morski.hr, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com, a provodi se uz veliku podršku HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.).

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Fotografije: Plava promocija

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal