Tri ‘bijela otrova’ koje jedemo i pijemo

0
2279

Nažalost, štetni učinci nekih namirnica često su nepoznati, posebice onih poznatih kao “tri bijela otrova”.

Ove namirnice koje s vremenom uzrokuju upale, ovisnost i zakiseljavanje su ŠEĆER, RAFINIRANO BRAŠNO i KRAVLJE MLIJEKO.

👉🏻 Šećer, kao i brašno koje se u našem tijelu pretvara u glukozu, podiže razinu šećera u krvi i uzrokuje višak inzulina, hormona potrebnog za iskorištavanje glukoze. Ova prekomjerna proizvodnja inzulina s vremenom dovodi do takozvane “inzulinske rezistencije”, koja je osnova dijabetesa tipa II.
Nažalost, jedan obrok s visokim glikemijskim opterećenjem odmah rasplamsa tijelo i ta je upala, ako se ponavlja tijekom vremena, uzrok svih degenerativnih bolesti, od raka do neurovegetativnih bolesti.

👉🏻Brašno, osim problema s glukozom, sadrži i druge štetne elemente: gluten i gluteomorfine.

👉🏻Što se tiče mlijeka, glavni problem je kako se ono danas proizvodi. Intenzivni uzgoj tjera ove krave na neprekidnu proizvodnju mlijeka, što rezultira mastitisom koji se liječi lijekovima koji neminovno završavaju u mlijeku koje pijemo.
Osim toga, mlijeko ima i molekule koje uzrokuju ovisnost: kazomorfine.

Izlazak iz ovisnosti koju uzrokuju ova “tri otrova” vrlo je težak.

HOP

HOP -portal na Telegramu

https://t.me/hopportal