Sirovi kupus sadrži dvostruko više kalcija od punomasnog mlijeka

0
1144

TAJNE HRANE:

Malo ljudi zna da sirovi kupus sadrži dvostruko više kalcija od punomasnog mlijeka. Kalcij je izvrstan antacid.

Magnezij se koristi za aktiviranje mišićnih i živčanih enzima, a nalazi se u pšeničnim klicama, bademima, indijskim oraščićima, kikirikiju, prosu, sezamu i kvinoji.

Kalij, natrij i klor koriste se za provođenje električne struje u tjelesnim tekućinama. Natrij se nalazi u maslinama, celeru i maslačku. Kalij se nalazi u bananama, suncokretu, bademima i suhom voću.

Sumpor je ključni nutrijent za proteinske strukture zglobova i kose. Nalazi se u potočarki, prokulicama, cvjetači, rotkvicama, hrenu, poriluku, krastavcu, salati, cikoriji, radiču, šparogama.

Molibden je koristan u detoksikaciji alkohola i metabolizmu sumpora.

Bor je također neophodan u proizvodnji spolnih hormona i posebno pozitivno utječe na estrogen. Također je aktivator skupine vitamina B. Zahvaljujući boru i antihemoragičnom vitaminu K1 u zelenom lišću, vegani NE ZNAJU ŠTO JE OSTEOPOROZA.

Krom je senzibilizator inzulina, kao i temeljni element u enzimima. Redovito ulazi u hormone inzulin i glukagon. Nedostatak kroma znači visok šećer u krvi.

Nemojte me pitati gdje pronaći krom.

To su elementi u tragovima koji se nalaze u svim korijenima, povrću i sjemenkama.

Važno je da postoji dobra sinergija između sirove prirodne hrane i da se ta ravnoteža ne poremeti sintetičkim vitaminima i zlouporabom anorganskih mineralnih soli (dodaci prehrani, morska sol, himalajska sol itd.).

Vanadij doprinosi neravnoteži šećera, dijabetesu (ili hiperglikemiji) i hipoglikemiji.

Jod je važan za žljezdani sustav i štitnjaču. Nalazi se u algama, ali najbolji je u kupusu.

Bakar igra temeljnu ulogu u proizvodnji hemoglobina i kolagena.

Mangan se bori protiv slobodnih radikala i sudjeluje u korištenju glukoze unutar neurona.

Selen je komponenta antioksidativnog enzima glutation peroksidaze koji djeluje s vitaminom E protiv slobodnih radikala.
Silicij se nalazi u vlaknima i kolagenu.

Cink je dio sastava 200 poznatih enzima.
Neophodan za imunološki sustav. Neophodan za timske hormone i senzorne funkcije (njuh, vid, sluh, okus, spol). Dragocjen kod rana i postoperativnog oporavka.

Željezo zaslužuje posebnu pozornost. Ne smije ga biti manjkavo, ali ni previše. Može se osloniti na antianemične čimbenike, poput vitamina C i cistina (aminokiselina u cjelovitim žitaricama), ali je opasnost inhibitornih čimbenika poput čaja (smanjuje apsorpciju željeza za 75%),kava i alkohol, soja, vlakna, fosfati i kruh od cjelovitog pšeničnog brašna.

Opasnije je još destruktivnijeg željeza poput pušenja (aktivator slobodnih radikala i uništavač vitamina C), aspirina, sredstava za smirenje, analgetika, soli (čak i one od parmezana, suhomesnatih proizvoda, ribe).
Kao pomoćni i prijateljski čimbenici tu su bakar, mangan, kobalt, vitamin C i vitamin E.

Tajna primjene ovih prijedloga i uzimanja ove hrane je imati crijeva sposobna za pravilnu apsorpciju, a za to predlažemo MC metodu. Jedini sustav koji jamči izvrsnu apsorpciju i smanjenje opijenosti za 80% i više.

HOP

HOP -portal na Telegramu

https://t.me/hopportal