Skandal: Ministrica kulture RH i srpski terorist Čulibrk će u Londonu predstaviti velikosrpsku crkvu i nekulturu za naš novac!

0
18120

Daleko od očiju javnosti, u medijskoj tišini (a ipak ponosno objavljeno na stranicama facebooka) Nina Obuljen-Koržinek je kao prava “prva violina” izopačenog ministarstva kulture republike Hrvatske zagudila zajedno s vladikom Jovanom, bivšim niškim specijalcem, u iste gusle u ime veličanja velikosrpstva. Na slikama možete vidjeti kako razmjenjuju darove nakon dobro obavljenog posla veličanja velikosrpske lažne SPC u Hrvatskoj. Sve to plaćaju i na skupim aparatima održavaju hrvatski porezni obveznici. Hrvatsku pravoslavnu crkvu su partizani ugušili u krvi i pobili svećenstvo po završetku II svjetskog rata, da bi danas imali srpsku pravoslavnu crkvu – u Hrvatskoj!

obuljen i jovan2 obuljen i jovan

Prijevod objave s ćirilice na latinicu: U srijedu 31. januara ove godine, Njegovo Preosveštenstvo Episkop Pakračko-slavonski g. Jovan posjetio je ministricu kulture Republike Hrvatske gospođu Ninu Obuljen-Koržinek. U toku sastanka Preosvešteni vladika predočio je gospođi ministrici predstojeće planove povodom predstavljanja Biblioteke Episkopije Pakračko-slavonske u Londonu, krajem novembra mjeseca ove godine. Takođe, bilo je riječi o ovogodišnjim radovima na zaštićenim spomenicima kulture koje je Ministarstvo za ovu godinu podržalo, naročito o radovima na Vladičanskom dvoru, Sabornom hramu Svete Trojice i Eparhijski Depo u Pakracu. Sagovornici su za kraj sastanka donijeli zaključak da Ministarstvo kulture i Episkopija Pakračko-slavonska imaju iste prioritete za dalje djelovanje, te su potvrdili i zajedničke ciljeve na predstojećem putu nastavka obnove eparhijskih objekata. 

hram jovan

Ministrica kulture Obuljen-Koržinek mirno gleda kako propada hrvatska kultura, ali sve će učiniti za SPC i donirati im i dalje milijune hrvatskih kuna, baš kao što čini i “Plenković Istanbulski”. Ministrica kulture jednako se smješka na izložbama i okupljanjima branitelja obrambenog Domovinskog rata kao i kod ovog niškog specijalca. On i ministrica kulture RH imaju zajedničke ciljeve… Ministrica je i prije svojeg mandata bila uzdanica izdajničkog i lopovskog HAVC-a i Hrvoja Hribara.

obuljen

A krajem ove godine će na naš račun putovati i u London na predstavljanje “biblioteke episkopije pakračko-slavonske” u sklopu SPC-e, jedne lažne crkve koja po zakonima pravoslavlja nema što tražiti unutar granica hrvatske države, jer su sve pravoslavne crkve autokefalne i već odavno nose ime države u kojoj se nalaze. Osim toga, što to SPC ima pokazivati i promovirati u Londonu, kada prije 1922. godine SPC nije uopće postojala???Ministrica nema pojma o tome jer je neobrazovana podobnica i jer ju nije briga za Hrvatsku, a još manje za hrvatsku kulturu – a mi svi to i dalje plaćamo!

twz

Bilo bi zanimljivo ispitati gdje je završilo 10 milijuna kuna koje je prije Obuljenke Hasanbegović dao u ime ministarstva kulture RH ovom istom srpskom teroristu za obnovu crkve?!

Ingrid Runtić

HOP