I komarce moraju zaprašivati iz Srbije, truju nas kao nekad bombama, danas otrovom

0
2569
Snimio Davor KIBEL, Osijek , 22.06.2013. Tvrða , Grad , press za OLJK , gradonaèelnik Ivica Vrkiæ
Snimio Davor KIBEL,
Osijek , 22.06.2013. Tvrða , Grad , press za OLJK , gradonaèelnik Ivica Vrkiæ

Od kada je gradonačelnik Osijeka Vrkić na vlasti, svake sezone komaraca susrećemo se s različitim najavama „okršaja“ ili „objavama rata“ komarcima. Osijek nam počinje sličiti na basnu iz Perzijske mitologije u kojoj komarac redovito iziđe kao pobjednik, osim ako se ne dogode takvi klimatski uvjeti koji idu na stranu ljudi.

A što se tiše okršaja ili rata i ove „sezone komaraca“ prvu bitku smo izgubili, nadamo se da nećemo i rat. Podatci javnih institucija govore da je u tijeku najezda komaraca koja je premašila prihvatljivih 15 uboda u 15 minuta. Za to nam čak i ne trebaju podatci monitoringa, dovoljno je u kasno popodne izići na bilo koje dječje igralište, promenadu ili park i osjetiti koliko ćemo uboda primiti za 15 minuta.

Imali smo prilike čuti da se u ovogodišnji „rat s komarcima“ ušlo prilično kasno uz navodno primjenu novih mehanizama i proračuna u tretiranju komaraca. Po nama radilo se o zamagljivanju, ovaj puta ne komaraca već gradonačelnika od strane njegovih suradnika koji su mu servirali cijelu priču. Bilo kako bilo za cijelu priču oko komaraca za građane je odgovoran gradonačelnik.
Novine nam donose vijesti da avio-tretiranje komaraca u gradu Osijeku radi firma iz Srbije, iako u našem gradu postoji renomirana firma koja je spremna, sposobna odraditi  avio- tretiranje  za istu cijenu s puno boljim performansama nego to čine avioni iz Srbije.

Ako ta ista firma dobra za poslove avio-tretiranja Vinkovaca, Vukovara, Županje, ne vidimo zašto to ne bi bila dobra i za Osijek. Na taj način dobar dio novca koje je namijenjen za tretiranje komaraca ostao bi u  Hrvatskoj, u Osijeku. 
Na još jednu stvar želimo upozoriti, stvar o kojoj gradska vlast nije vodila računa, o percepciji javnosti da je u ovom slučaju možda nešto zamagljeno a još gore je to što velika većina Osječana ima u svježem sjećanju kako je to izgledalo kada su zadnji puta iznad Osijeka letjeli srbijanski avioni. Ako je netko iz gradske vlasti zaboravio, nisu tretirali komarce, tretirali su ljude, „krmačama“, kasetnim bombama i raketama.

I predlažemo da  se već sada krene s pripremama za iduću  “sezonu komaraca” 2016. godine, da bar jednu godinu dočekamo spremni.

Hrvatska stranka prava

Podružnica Osijek

Drago Marković, predsjednik