Osnovana je nova udruga hrvatskih likovnih umjetnika HDLU ZAGREB

0
2868

HDLU ZagrebDana 12. lipnja 2015. Gradski ured za opću upravu u Zagrebu donio je rješenje da se odobrava upis u Registar udruga Republike Hrvatske novoj udruzi zagrebačkih likovnih umjetnika, pod nazivom Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb, skraćeno HDLU Zagreb, sa sjedištem u Zagrebu, čime je udruga HDLU Zagreb stekla svojstvo pravne osobe, pa tim danom može početi s radom kao udruga. Registarski broj HDLU Zagreb je 21011640.

HDLU Zagreb je osnovan u cilju promicanja, razvitka i unapređenja likovne umjetnosti i vizualne kulture u Hrvatskoj, te zaštite radnih i socijalnih prava članova udruge, hrvatskih i zagrebačkih profesionalnih likovnih umjetnika. Udruga sukladno ciljevima djeluje na području kulture i umjetnosti, te zaštite radnih i socijalnih prava profesionalnih likovnih umjetnika, članova HDLU Zagreb.

Rad HDLU Zagreb biti će potpuno transparentan i otvoren na uvid svim članovima, ali i široj društvenoj zajednici, pa svi zainteresirani koji žele dobiti uvid u kompletan Statut udruge i ostale akte ili bilo kakve druge informacije o HDLU Zagreb, mogu se obratiti na mail: [email protected], a aktivnosti HDLU Zagreb i njegovih članova biti će redovno popraćene i na portalu ” Zagrebački likovni umjetnici ”.

Na osnivačkoj skupštini Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb, održanoj 10. 4. 2015. usvojen je Statut udruge i odlučeno je da će Predsjednica HDLU Zagreb biti mr. art Krešimira Gojanović ak. slik. graf.

Dopredsjednica HDLU Zagreb je Vlasta pastuović Aleksić, dipl. slikarica. Tajnik udruge je Robert Štimec, grafički dizajner i umjetnički voditelj zagrebačke Poklon galerije Crocrodeal.

Savjetnica HDLU Zagreb za strukovne kriterije i umjetničke aktivnosti je akademska slikarica i profesorica likovne kulture Diana Šimek.

Savjetnici HDLU Zagreb također su i mr. sci Stjepan Katić, urednik portala Akademija-Art, te Mia Peretić, dipl. politolog. / Popis svih članova i upravnih tijela biti će objavljen na novoj stranici udruge, koja je u izradi.

Krešimira Gojanović

 

HDLU Zagreb poziva sve članove HDLU-a, do sada jedine i prve strukovne organizacije likovnih  umjetnika u Zagrebu na učlanjenje, bez obzira na njihovo članstvo u prvotnom HDLU. Više o ciljevima i djelatnostima ove udruge možete saznati klikom na link:

https://likumzg.wordpress.com/2015/06/16/osnovana-je-nova-udruga-zagrebackih-likovnih-umjetnika-hdlu-zagreb/

U našem jučerašnjem članku pisali smo o povijesti nastanka Meštrovićevog paviljona i Domu hrvatskih likovnih umjetnika te trajnim problemima i sukobima interesa u HDLU-u:

http://hop-portal.com/runtic-tko-je-hrvatskim-likovnim-umjetnicima-oduzeo-mestrovicev-paviljon-i-njihov-dom/

hop-portal.com