SPC-a ruši ustavopravni poredak Hrvatske!

0
2829

prravoslavni koljačiRajko Jovanović, bio je hrvatski branitelj, pripadnik šibenske 113. brigade Hrvatske vojske od prvog dana rata. Šibenski Rom pravoslavne vjeroispovjesti preminuo  u 53. godini, ali unatoč njegovoj i želji njegove obitelji u nedjelju na pokopu na groblju Sv. Spasa, šibenski Rom pravoslavne vjeroispovjesti nije mogao biti pokopan uz počasti.
– Maknite tu zavjesu, pardon zastavu. Nema joj mjesta na groblju – rekao prije pogreba pravoslavni svećenik koji je vodio obred te je zabranio da počasni vod Hrvatske vojske na groblje unese lijes prekriven hrvatskom državnom zastavom i pokojniku oda vojne počasti.

Na pravoslavnom groblju sv. Spasa u Šibeniku pravoslavni svećenik  nije dopustio da se hrvatski branitelj pravoslavne vjere 54-godišnji Vojislav Beader pokopa uz vojne počasti. Usprkos traženju obitelji, svećenik nije dopustio počasnom vodu Hrvatske vojske da se od svog suborca oprosti uz vojne počasti, ispaljivanje počasnih plotuna i hrvatsku zastavu te im je zabranio ulazak na pravoslavno groblje.

Vijest koju su objavili neki elektronički i tiskani mediji, među njima i kninski Braniteljski portal, da je Aleksandar Bogojević, iguman manastira Krka, sredinom  zaprijetio ubojstvom novinaru Željku Huljevu, dobila je i policijski nastavak. Sudeći po verziji koju je povjerio elektroničkom i jednom tiskanom mediju, od anonimnog pošiljatelja iz BiH dobio je Huljev  dvije fotografije, skinute s vrpce VHS kamere, i na njima prepoznao Aleksandra Bogojevića, igumana manastira Krka, urešenog prepoznatljivom ikonografijom četničkog pokreta.

Kistanjski bogoslovi na svojim facebook stranicama veličaju Krajinu, slave četnike i zločince poput Šešelja i Mladića.Uvidom u Facebook profile vidljivo je da se u ovom incidentu ne radi o bogoslovima, već da je riječ o sljedbenicima velikosrpske ideologije, promicateljima Karadžića, Mladića i ostalih zločinaca” istaknuo je povjesničar Hasanbegović te pojasnio kako su sedmorica tzv. bogoslova u manastir došli iz tzv. Republike Srpske i pozvao ministra Ostojića da provjeri da li oni imaju uredne boravišne i radne dozvole.

Pakrački novi episkop Jovan Ćulibrk je “Niški specijalac“! Svećenik s beretkom.

Koji je  zaključak o srpskom svećenstvu u Hrvatskoj?

Gotovo jezivo im smeta hrvatska zastava. Što to znači? Znači da svoje srpsko stado uče mržnji prema Hrvatima. Otpor prema državi i zapravo su okosnica srpske pobune. Slučaj Salopek, kojem prijeti ubojstvo od strane ISIL-a podržao je srpski svećenik Manojlović, jer se Salopek slikao sa našom zastavom.  Nitko za SPC nije nevin, ako je Hrvat. SPC postaje osnova mržnje prema Hrvatima.

Kriminal i četnikovanje su osnova njihove borbe protiv naše države. Mržnjom daju sebi na važnosti dok kradu iz vlastite koristi .

Za nagradu naša vlast im gradi crkvu u Vukovaru. Bivši teroristi i kriminalci dio su te organizacije otpora u našoj zemlji. SPC ima malo sa Bogom i narodom.

hop-portal.com