ŽESTOKA I BESKRUPULOZNA BORBA ZA DRUGI PREDSJEDNIČKI MANDAT

0
2136

josipPredsjednička kampanja ulazi u zadnju fazu. Vremena više nema puno. Kao što sam i očekivala, načini kojima se pokušava manipulirati biračko tijelo sve su žešći i beskrupulozniji. Značajka ove kampanje drugog dijela, tj drugog kruga jest da se ne otvara artiljerija izravno po protukandidatu, nego se to radi indirektno, po svima onima koji bi protukandidatu mogli biti na bilo koji način srodni, bliski ili čak samo blago naklonjeni. I tu se ne bira sredstva.

Istovremeno se uz pojačanu centrifugu krugova izbornog loga „pravog puta“ – kojima kao da nas se pokušava kolektivno hipnotizirati, pojačavaju i poruke. Iskaču na internetu, posvuda. Želiš poslušati pjesmu na youtubeu i istovremeno primaš naredbe u formi ucjene: „ako želiš…. – zaokruži…“. Onome tko imalo poznaje suptilnu moć jezika, nije teško otkriti zašto se toliko učestalo upotrebljava upravo imperativ u izbornim frazama. Kreće završna faza u kojoj se podlo „obrađuje“ biračko tijelo, vlastiti narod. Ako ikada želite otkriti tko vam kao narodu zaista nije naklonjen, obratite pažnju na one koji vas uz svoje izborne mamce naizmjence šibaju udarcima, vrijeđanjima i kolektivnim omalovažavanjem poput našeg premijera koji vas naziva „glupim narodom“. Ovo nije prvi put, ta diskriminirajuća taktika može se usporediti s onom robovlasnika prema crncima na plantažama pamuka. Bez tog „glupog naroda“, crnčuga koje dirinče za puko preživljavanje, dakle bez NAS, ne bi bilo ni tih rošavih (ovdje znate na koga mislim) robovlasnika.

matićććććFred Matić, ministar branitelja protiv kojega isti prosvjeduju već mjesecima, usuđuje se uvrijeđen i frustriran, iznositi javno mjesečna primanja voditelja prosvjeda Glogoškog, istovremeno uzrujan i posramljen vlastitim postupkom jer je sasvim svjestan nekorektnosti i kažnjivosti takvog svog ponašanja. Nigdje u svijetu se takvo ponašanje ne bi toleriralo, tabu tema je i pitati nekoga za visinu primanja, a kamoli je iznositi javno, pišući po ploči, kao kakav zli „učo“. Degeneracija političkih čelnika ove države time je dosegnula svoj vrhunac. Zbrajati cijenu medicinskih pomagala i sredstava branitelju u invalidskim kolicima, krunski je dokaz opravdanosti i razloga braniteljskih prosvjeda. Elita je dobro shvatila protiv čega se prosvjeduje i sada se sramno razotkrila: ne prosvjeduje se zbog novca, već zbog krajnjeg nemorala koji se etablirao, zbog nepoštivanja okosnica i temelja vrijednosti na kojima je u teškoj muci i velikim nesebičnim žrtvama stvorena naša država. Matić, kojemu se kao političaru divi Josipović, na ovaj način je razotkrio svu plijesan i pokvarenost koja je nama politički ovladala. Pristati uz takve znači potpisati otkaz vlastitoj savjesti, propasti nepovratno kao čovjek, domoljub i Hrvat.

Dolazimo do zadnjeg igrokaza koji jasno potvrđuje tezu mog posljednjeg članka: sadašnji predsjednik i predsjednički kandidat drugog kruga ovih izbora ulazi na poluodškrinuta vrata koja mu je ponudio Sinčić, kandidat prvoga kruga, kandidat Živog zida, konstrukta ljevice. Politička elita se preračunala u svojoj podloj izbornoj strategiji, nije uračunala broj očajnika vlastitog naroda jer „sit gladnom ne vjeruje“, pa sad mora dizati „ulog“ da bi naplatila rad svog plaćenika. Zato Josipović i kaže: ako želite zadržati svoj jedini dom, glasujte za mene! Ova retorika se ni malo ne razlikuje od živozidaške, ona je „posuđena“ s ciljem. Sasvim sigurno dvostruko posuđena, u jednom i drugom smjeru. Pri tom pravnik i predsjednik zaboravlja da se otpočetka svog mandata, a tako i ove kampanje, mogao jednostavno držati ustava RH i nepovredivosti doma da zadrži očajnike (čitaj robove) na svojoj strani. Besramna oholost njegovog postupka i SDP-a biti će kažnjena na ovim izborima – jer narod NIJE glup. Ne želim komentirati koliko je jadno, bijedno i krajnje cinično baratati takvim niskim ulogom za prikupljanje glasova u 21. stoljeću. Jer – pravi put znači zadržati jedini dom?! Samo to?! Najbolje bi bilo da njegov izborni bus s hipnotizirajućim logom kojim kruži ovom napaćenom i krajnje osramoćenom zemljom, jednostavno produži vožnju preko njenih granica i nestane u nekom nepoznatom smjeru. Jer, jednostavno ne znam kako će nakon izgubljenog mandata moći pogledati u oči bilo kome od nas, nas – koje je držao kao svoje robove.

Ingrid Runtić