DOKAZUJEMO: VLADA DOVELA VUČIĆA DA OPTUŽI KOLINDU ZA NACIONALIZAM

0
796

vučić i pusićJučer su mnoge maske pale s lica. Boljem promatraču ništa nije promaklo. Kolinda G. Kitarović postaje prijetnja okorjelim komunistima i hadezeovskim spletkarošima. Ona je ipak jedno svježe lice u političkom svijetu. I počinje opasno smetati svim projugoslavenskim kadrovima. Čak i onima u HDZ-i koji godinama čine ovu noćnu moru dugoročnim paklom našeg naroda. Puno popularnija od Karamarka, imat će i presudan utjecaj da HDZ-u dovede na put spasa svojim državničkim radom.

SDP-a, već otkrivena u svom prosrpskom radu, jučer je u potpunosti pokazala kuda nas vodi. Kolinda Grabar Kitarović vrlo hrabro je okrenula hadezeovski brod prema tuđmanizmu, braniteljima i narodu. Retorikom je pokazala da se ne boji riječi Hrvat. Nije se bojala izreći niti ime Franje Tuđmana. Vrlo lukavo je pozdravila i Mesića i Josipovića. Zašto? Zvižducima je narod pokazao koliko su nebitni i štetni.

Vlada Kolindu G. Kitarović smatra velikom prijetnjom. Ona ruši temelje njihove prosrpske politike. I to se kroz medije i njihove govorancije  pokazalo. Jezivi lijevi ekstremizam izgovorio je predsjednik Sabora Leko prije prisege; kako je ona nedolična za to mjesto, do ismijavanja premijera kako bi njen izbor u odnosu na Josipovića bio smiješan.  Zapravo su sa takvom retorikom pokazali strah i barbarizam. I krajnji primitivizam.

Mediji su nastavili  njihovom retorikom, od priče o Barbiki, do nekakvog seksa sa Srbinom…Srpski mediji su davali ton, a naši muziku. Završni čin je odradila HRT, na čelu sa Goranom Radmanom. Ulogu je preuzela Elizabeta Gojan, spominjući predsjednicu u kontekstu da dobro vozi traktor i sličnih gluposti. Magisterij, poznavanje jezika i uspjeh u NATO-u je manje bitno od voženje traktora. Toliko o elitnoj novinarki.

Ipak koordinacija vlade i državne televizije pokazala je konačno srpsku sliku na našoj televiziji. HRT je za glavnu zvijezdu polaganja prisege izabrala Aleksandra Vučića.  Njegova izjava je išla koji trenutak prije inauguracije. Nimalo slučajno. Vučić je morao reći “velike riječi regiona”, kako bi Gojan manje izgledala kao traktoristica koja vodi inauguraciju. Vučić je obećao mir, blagostanje, suradnju dvaju naroda. Zašto je on to morao reći? Jednostavno, Pusićka i Milanović po toj Vučićevoj priči ispadaju uspješni u kontroli srpske ekspanzije, oni su ekspanziju zaustavili, a Kolinda koja se poziva na Tuđmana i nacionalnu retoriku to svakako ruši. Zapravo, ova prosrpska politika želi okriviti Kolindu za raspirivanje nacionalne mržnje. I to je opasan put podjele društva na koji su krenuli posrbice u Hrvatskoj i Srbi iz Beograda. Time više nema nikakve dileme da je ova vlada srpska. Poslije inauguracije, Vučić je pozvan u vladu RH i oko 16,30 dao je zajedničku izjavu sa Vesnom Pusić. Ekipa HOP.hr je bila na toj kratkoj novinarskoj konferenciji, sa mnogim novinarima plaćenicima ove prosrpske politike i nije smjela prići blizu i  postaviti pitanje Vučiću, a vašeg novinara je hrvatski sigurnjak doslovno držao za ruku. Pitanja su postavljali samo “podobni”. Sve je moralo izgledati kao da  su Vučić i Pusička  za mir, a izjave Kolinde na prisegi prijetnja tom “stvaranju mira”.

Tako su “ambasadori mira” Pusićka i Vučić jasno pokazali da su zapravo zabrinuti za Veliku Srbiju. Vučić mirotvorac? Vaš novinar je prvi objavio da se ta ljudska nakaza vozila u jeepu Vasilija Vidovića, koljača iz Škabrnje. Na jeepu je bila odrezana glava ubijenog Bošnjaka. Tog “humanitarca” Vučića to tada nije smetalo, a danas je on mirotvorac u Hrvatskoj?!  Vidović je poslije rata bio Šešeljev tjelohranitelj, a blizak suradnik Vučiću. Osobno sam ovom zločincu htio postaviti pitanje kada će suditi Vidovića, ali mi naše sigurnosne službe nisu dozvolile pristup. Umjesto uhićenja, Pusić sa takvim zločincem podriva Kolindu Grabar Kitarović. Toliko o njenoj “diplomaciji”.

U biti ovim cirkusom Elizabete Gojan na državnoj televiziji i davanjem riječi i prednosti ratnom zločincu Vučiću pred ostalim državnicima, a kasnije i davanjem zajedničke izjave ministrice vanjskih poslova Hrvatske Vesne Pusić i Vučića pred novinarima, jasno se pokazuje prava uloga ove hrvatske vlade u njihovoj prosrpskoj politici. Tko su tu jataci? Jadranaka Kosor već godinama podriva HDZ-u. Kao nekadašnja skojevka rastužilo ju je kada je narod izviždao izdajnike Mesića i Josipovića. Naš “veliki ” pisac Ante Tomić, koji je svojim djelom o muškarcima, seksu i brkovima oplemenio sve seljačine ovoga svijeta i ostala svita komunističkih lakrdijaša ne mogu probaviti novu predsjednicu. Možda se svi ipak jako boje dosjea koje Vučić drži u rukama, dokaza o njihovom radu u jugoslavenskom razdoblju?

Igor Drenjančević

hop-portal.com