‘Occupy za Vrapče’ nije uspio u građanskom nemiru!

0
1077

mirjana mirtMirjana Mirt, jedna facebook prostakuša koja na svom profilu psuje majku braniteljima u šatoru, danas je htjela napraviti incident velikih razmjera. Anonimna osoba je htjela izazvati sukob velikih razmjera. Iako se na drugoj strani skupilo preko petstotinjak branitelja, ona je povela u 50 od nje instruiranih osoba u sukob s braniteljima… Žalosno da je među tim prosvjednicima bilo i mladih ljudi… Ista je vrijeđala i policiju jer se htjela sukobiti sa braniteljima, a policija je stala između te osobe i branitelja. Vjerojatno je uvjerena u to da je se se branitelji toliko boje da bi se razbježali pred ovom nakaradnom ekipom predvođenom figurom iz noći vještica.savkska

Minorna grupa svađalica koji se zovu Occupy Croatia malo je pjevala hrvatske pjesme, a malo glumila skup budala, pa je tako izvjesna žena među njima urlala u mikrofon frazu iz brešanovog filma izgovarajući rečenicu: “Aleksa, vrati se doma!”

Možda žena pati od nekog poremećaja te smatra da su tamo Srbi, vojnici JNA-e u šatoru. Aleksa iz filma je bio odurni, glupi srpski oficir. I tako je žena sa spomenicom u ruci proglasila invalide srpskim vojnicima, a navodno se borila sa braniteljima protiv Srba. Umjesto “zemljo, otvori se”, trebalo bi za ove reći: “Vrapče otvori se!” Još kad su počeli ovi protuhrvatski prosvjednici vikati “Srbija, Srbija” i policiji je došlo na povraćanje, pa su konačno neke od tih izazivača nereda pohvatani.

Nisu ti demokrati okupljeni oko ove prostakuše otišli do vlade da pitaju Pusićku zašto se vozi za 20000 dolara do Ankare, niti zašto neki državni uredi plaćaju najam od 400.000 kuna, a kamoli da zatraže objašnjenje od te iste vlade zbog čega se zadužila čak više i od Sanaderove? Po tim  likovima okupljenim oko ovog bezveznog pokreta ispada da su za sve krivi branitelji i neki tamo Aleksa. Na vlasti je SDP-a, ali krivi su branitelji, Kolinda Grabar Kitarović  i HDZ-a. Slična je retorika occupyljena oko vlade Zorana Milanovića… posrbice se ne mire s porazom.

I. Drenjančević