OCCUPY CROATIA U HRVATSKOJ VIČE: OVO JE SRBIJA!

0
1084

11004123_930026210361664_737735384_nSada polako dolazimo do jezgre zla, u onu crnu točku u kojoj se sve prljave protuhrvatske rabote spajaju da bi dobile smisao . Današnji „protuprosvjedi“ protiv branitelja u Savskoj 66 koje su te spodobe nazvale STOP TERORU ŠATORAŠA, nosi već u svom nazivu sve što o tim naopakim „demokratima“ trebate znati: za njih su branitelji i 100%tni invalidi Domovinskog rata šatoraši i teroristi, posljedično je i država koju su svojom žrtvom i borbom ti isti branitelji svima nama omogućili i dali joj temelje, valjda teroristička tvorevina. Kada silaze s vlasti, a to je evidentno počelo izborom prve prave predsjednice nakon Tuđmana, i izgleda neće proći mirno i dostojanstveno  – preostaje im samo anarhija, rušenje i ostavljanje pustoši iza sebe. Što ti lučonoše demokracije koji se sami nazivaju „occupy croatia“, što bi u prijevodu značilo „okupiraj Hrvatsku“,  toj istoj Hrvatskoj zamjeraju?

Nakon čitanja njihovog objašnjenja u kojima se spominju „ekscesni nacionalizam i netolerancija prema drugima i drugačijima“, pa zatim i  „Ideologije tame iz prošlosti, potencirane prvenstveno od strane Crkve i HDZ-a“ , lako ćemo progledati kroz dimnu zavjesu koju nam serviraju, a koja je ovog puta izuzetno tanka. Zbog „ekscesnog nacionalizma“ se zadnjih godina ubrzano spajamo u regiju zajedno sa državom koja je na Hrvatsku poslala koljače i četnike, prisvojivši JNA koju smo svi u bivšoj državnoj zajednici plaćali, i koja je koljući i silujući ostavila svoj trag paleži i ruševina kojim su pregazili Lijepu našu? Prstom ukazati na genocid koji je počinjen je ekstremni nacionalizam?! Ukazati na 3000 samoubojstava u braniteljskoj populaciji je možda „netolerancija“ prema stresu kojeg su četnici prošli dok su sustavno vršili genocid nad Hrvatima?! Znači to je taj isti jezik i poimanje kojim se služi i Bojan Glavašević, a kojeg branitelji nikako ne mogu razumjeti i čiju ostavku traže? Da li to možda zvuči istinitije kada se napiše na ćirilici? Sumnjam. Koju to tamu potencira Crkva u Hrvata? I kome Crkva u Hrvata nikako ne odgovara, jer je bila i ostala čuvarica hrvatskih nacionalnih interesa te kulturnog blaga i nasljeđa u trenucima kada je čak i vlastita Vlada zakazala? Pa naravno, onima kojima još uvijek smeta Hrvatska na putu regije (tj. regiona) prema Neojugoslaviji, tj. Velikoj Srbiji. Kako je moguće da ih toliko ima? Vjerojatno zato jer Hrvati kao ponosni narod koji uvijek pošteno dobije svoje bitke i ne kolje, ne dira u tuđe i nema genocidnih obilježja, dopušta da se takvi i dalje uhljebe, učahure i okupiraju na sve moguće načine, čak i kulturnom okupacijom, kao u slučaju onog režiserskog punoglavca Frljića.

Nadalje, iščitavam iz teksta organizatora prosvjednog marša „okupatora Hrvatske“ – (nazovimo ih hrvatskim imenom, da se ne zavaravamo i ne zbunjujemo engleskim) jednu znakovitu rečenicu koji ih politički spaja sa Živim zidom:  „Svim političkim strukturama ovakvi derneci odgovaraju – miču se iz fokusa pažnje javnosti bitni ekonomski problemi.“ Eto još onih kojima je sve drugo sekundarno pitanje, kao i Sinčiću. Usput, gdje ste sad, živozidaši? Kada su vam trebali glasovi branitelja, ljubili ste se s njima u Šatoru, gdje ste sad kada im „okupatori“ prijete? Hoće li „okupatori“ koalirati sa živozidašima na slijedećim parlamentarnim izborima, a SDP ih prepoznati kao novu mladu snagu i potkožiti ih veleizdajnicima iz vlastitih redova? Usput, derneke poznajem baš kao SDP-ovsku taktiku približavanja biračima, nikako kao braniteljsku. Sumnjam da su branitelji dernečili kada su branili našu zemlju i ginuli za Hrvatsku. Da jesu, ne bi je danas imali. A niti ove budale koje misle da se mogu sakriti pod engleskim imenom.

Uz demokraciju bi trebalo uvesti i osnove pristojnosti u javnoj i virtualnoj komunikaciji, i to pod kaznenom odgovornošću svakoga tko ih prekrši. Pa onda psujte Boga, predsjednicu i koga god hoćete, ali šapatom, u tami svoja vlastita četiri zida, kad već srama nemate da to činite na svojim fb profilima! Ima i demokracija svoje granice tolerancije, a one su danas višestruko i opetovano prekoračene ovim „prosvjednim maršem“ protiv branitelja.

Ingrid Runtić