Maks: “Hrvatska medijska mafija laže!”

0
1001

maks“I dok se proslavljala 70. obljetnica masakra nad Hrvatskim pukom na Bleiburgu krenula je diplomatska ofenziva onih koji su taj pokolj dopustili ili što je još gore – počinili.

Iako načelno govore kako se treba pokloniti svim žrtvama jer žrtva je žrtva, kad je u pitanju žrtva Hrvata i Hrvatske to mjerilo čini se ne vrijedi.

Austrijski mediji prednjače u svojim tekstovima i prilozima kako je na Bleiburgu 15. svibnja 2015. g. bio skup fašista i kako Hrvatsku Europska unija treba kazniti jer veliča post-fašizam. Zanimljivo je pročitati te napise, kao što je zanimljivo i to da su komemoraciju osiguravale što je logično jake policijske snage, no način na koji su to činile upućenom promatraču može pokazati da su očekivali nerede ili su pak djelovale po nalogu nekoga iz Hrvatske tražeći svojim ponašanjem razlog interveniranja. No srećom, hrvatski narod je još jednom pokazao svoju snagu i hrvatsku uljudbu ne dajući razloga i povoda policijskom djelovanju.

“Hrvatska medijska mafija laže!”

I dok hrvatska medijska mafija laže o brojnosti posjetitelja, u tom su dijelu austrijski mediji i policija kazivali istinu. Možda iz toga razloga neočekivane brojnosti nas koji štujemo žrtvu naših predaka i kreće ta diplomatsko medijska ofenziva protiv Hrvatske, dok u isto vrijeme hrvatska diplomacija šuti. Hrvatska politika pa čak i crkva o tim objedama i napisima šuti. Nazvati Hrvatsku fašističkom, kao i sve one koj su se došli pokloniti žrtvi zasigurno traži reakciju i to žustru. Zašto je ona izostala od strane svih onih koji su na Bleiburgu bili, kao i od onih koji bi trebali čuvati Hrvatske vrijednosti i povijesnu istinu, ostaje visiti u zraku.

Sve to što sam kazao ostaje u sjeni, znajući kako je službena politika Hrvatske pokazala nepoštivanje prema žrtvi komunističkog režima i zvijezde petokrake poslavši na dan komemoracije dužnosnike trećeg ranga, o čemu svjedoči i samo izvješće austrijske policije. Ako uzmemo u obzir kao je ukinuto pokroviteljstvo nad komemoracijom to daje vjetar u leđa svima koji su protiv čuvanja sjećanja na Hrvatske žrtve od komunističkog režima, koje eto i danas bivaju svrstane kao manje vrijedna žrtva od onih žrtava komunistima i antifašistima značajnijih. Što pokazuje i dokazuje kako ipak nije jednak odnos po onoj njihovoj “sve su žrtve jednake” jednake su samo kada to politički odgovara protivnicima hrvatske opstojnosti i kazivanja neistine o hrvatskoj povijesti.

Nažalost o tome reakcije nema niti od Crkve, niti od vladajućih, niti od oporbe a ono što ponajviše žalosti mene osobno niti od organizatora počasnog Bleburškoga voda, koje su zajedno sa svima nama Hrvatima austrijski političari i mediji nazvali okupljanjem fašista. Jesu li po toj logici svi koji su na Bleiburgu nazočili namjerno ili nesvjesno dali za pravo tim političarima i medijma te dopustili nazivati sebe i naš hrvastki narod i našu Hrvastku fašističkom? Izostanak rekacija nažlost upravo to čini.

Poznato je kako je među žrtvama bilo i pripadnika muslimanske vjeroispovjesti, pa je poslije podne obred vodio i muftija Aziz Hasanaović, pa je tako za pojedine Austrijske političare i on vidi se nazvan fašistom. To je uvreda svima nama, uvreda na koju se primjećujem nitko nije službeno niti neslužbeno očitovao iz Hrvatske. Žalosno, ali istinito…

Jesmo li, onda, svi koji smo tamo bili – fašisti?

Još je gora činjenica kako nitko ne negira neistine koje su tim medijima napisane o logoru Jasenovac, razlogu nastanka ustaškoga pokreta i ulozi ustaša u povijesti. Cijeli članak zvuči kao da je pisan u Beogradu a ne u Beču, ili da ga je napisao netko poput Teršeličke, Zorana i Vesne Pusić, Čačića, Mesića i sličnih likova. Možda u tome i ima istine. Dok se u Hrvatskoj dokazuju i ruše dosadašnje povijesne laži i neistine o tom dijelu naše povijesti od strane eminentnih stručnjaka, dotle kroz medijsko-diplomatsku ofenzivu drugovi iz komiteta i srbijanci ponavljaju te laži kao što su to činili i 90-tih godina za vrijeme velikosrpske agresije tijekom Domovinskog obrambenog rata. Vjerojatno sa istim ciljem i namjerom kao tada, zatiranja istine i sprječavanja opstojnosti Hrvatske. Hrvati šute i dopuštaju neistine, objede i laži o svojoj povijesti i našim precima. U isto vrijeme slične napise i objede piše i TANJUG pa stoga reagiram ja kad već oni koji su nazvani fašistima neće, a svojom osobnom, diplomatskom i medijskom šutnjom daju protivnicima hrvatske državnosti kao što rekoh, prešutno za pravo.

Je li onda predsjednica RH fašist? Jer… i ona je bila na Bleiburgu. Je li fašist biskup Bozanić, je li fašist muftija Hasanović, jesu li po tim navodima austrijskih političara i novinara fašisti svih 65 000 ljudi koij su došli na komemoraciju? Čini se kako za austrijske, srbijanske te ine političare i medije jesu, jer nisu reagirali na ove objede i prozivanje.

Kad se država službeno odrekne svoje povijesti i žrtve je li to država ili marioneta? Kad se vođe jednog naroda odreknu dijela svoga naroda i dopuste uvrede i neistine je li to država i vodstvo? Kad svaka šuša uzme sebi za pravo popljuvati jednu državu i njene poglavare, kako političke tako i vjerske traži li to reakciju svih nas, zasigurno traži. Ostaje samo za zapitati se zašto je izostala naša točnije njihova reakcija….

I ne, gospodo austrijski novinari i političari. Nikada se nećemo odreći naše povijesti ma kakova god ona bila, niti ćemo se odreći naših otaca koji su se za Hrvatsku borili u bilo kojem ratu i sa bilo kime. Niste niti vi to učinili iako su Vaši preci počinili više zla u povijesti drugim narodima kroz višestoljetne okupacije i kolonizacije ali o tome ne govorite i toga se ne stidite. Zašto? Zato što je to vama normalan tijek povijesti, povijesti kakvu ste naučili i prihvatili, jer je Vaša. Ali ne znadete niti ste upućeni kako ovo što ste kazivali i napisali nije istina o našoj hrvatskoj povijesti nego hrpa obmana, poluistina i laži koje su vam komunisti i bivša Jugoslavija desetljećima servirali o nama.”

” U Mislima Domovina , U Srcu Odanost, U Desnici Snaga “

U ime H.V. R ČUVARI DOMOVINE – Pokret USTANICI

Mario Maks Slaviček