Sinčić traži u Talijanima saveznike za ‘spas’ Hrvatske od neobrazovanih i lopova?!

0
911

BatistaSincic1Kaže moj dragi prijatelj Emil Čić u svojoj knjizi da Hrvatska ima dva neprijatelja. Jedan su Srbi, drugi su Talijani. Za Srbe i ‘Načrtanije’ svi znamo, ali ne znam koliko znamo da Srbi u Beogradu imaju Biro Krajine, to je krajinska vlada, koja čeka uništenje Hrvatske, a u Italiji postoje gradonačelnici naših dalmatinskih gradova u egzilu od Zadra do Pule. Znači vlast u Beogradu i Rimu plaća tzv. vlast koja nije na određenom području, već čeka raspad naše države, na kojoj svojski radi peta kolona. Zato imamo fumiće, dežuloviće, klasiće i slične spodobe.  Tko traži u ove dvije države političkog partnera itekako je sumnjiv i treba računati sa ovim bolesnim politikama. Ne kažem da se ičime Italija može uspoređivati od manijakalne Srbije , ali očito i tamo ima hrapa luđaka, koja bi prekrajala granice. Iz slučaja Pavelić vidi se koliko drže do partnerskih odnosa.

I što je posebno razbjesnilo Talijane 1945. godine najbolje se vidi na primjeru Zadra. 1943. godine kada je Pavelić pripojio Zadar, talijanska zajednica u Zadru nije dirana, nije promijenjen  niti talijanski gradonačelnik. 1945. titovi partizani popu Huna ili Avara protjerali su kompletan grad i ostalo je 300 ljudi… toliko o povampirenom ustaštvu i kulturi partizana. Zbog toga esuli protestiraju protiv Tita. Neki će reći da je dobro učinio. Očito dvostruka mjerila prema Talijanima i Srbima imaju naši  mediji.

Znajući podatke koje smo iznijeli dolazimo do suvremenih gusaka u magli. Živi zid je krenuo u europsku ofenzivu. Jedna još uvijek mala strančica ne uspijeva animirati dovoljan broj ljudi u Hrvatskoj,  pa su  angažirali  suradnju na talijanskom tržištu. Otišli su sinčićevi puleni na poziv u Italiju, kod stranke Pet zvjezdica i Beppe Grilla . Kako se pojavio i živi zid u Srbiji “spontano”, sad se javlja proteuropska kominterna novih anarhista. I to baš sa onima, koji  bi tako rado nama malo uzeli mora, hoću reći puno i sa onima koji samo znaju reći; “ko nas bre zavadi”…

Reći će živozidaši  da sa time nemaju veze, ali vrlo istaknuta članica Živoga zida  i prijateljica potpredsjednika  Živog zida Dušana Cvetanovića  Nensi Krupić sva je ushićena na svom profilu slavila povijesne gluposti nećaka Mike Špiljka (komunističkog gubernatora ) Hrvoja Klasića, kako “Za dom spremni nije stari hrvatski pozdrav”. Naravno nije niti riječ spomenula o činjenici da je Tito znao za Križni put i to je čak nećak Klasić priznao. Tko je Klasić i koga to hvali živozidaška politička elita? 

I sada dolazimo do činjenice otkuda Sinčić crpi svoju anarhističku i bedastu logiku; sjetimo se gluposti koju je provalio ovaj politički djelatnik, “kako će braniti i one koji provaljuju u tuđe stanove”, znači dečko bi malo rušio zakone države,  fantazirao kao i grčki lažljivi premjer; kako neće vraćati kredite i dugove ako dođe na vlast ( ali  je ovog prvog malo Merkelica naučila pameti ), a Beppe Grillo je rekao nešto vrlo slično;

 „Porez – zašto moram plaćati porez? Ja bih rado plaćao porez kada bih s time nešto dobio. No, ovdje ne funkcionira ništa. Mojoj kćerki moram plaćati školovanje u privatnoj školi i onda još plaćati porez s kojim se financiraju javne škole. Isto je i na području zdravstva. I ovdje moram plaćati duplo. Zašto da plaćam porez kada će se onda s tim novcem kupiti 30 bombardera za bombardiranje Afganistana?“. Isti oblik anarhizma.malverzacije

Najviše je u Italiji bilo lopovluka i muljanja za vrijeme Berlusconija. U to vrijeme se izmišljalo najgenijalnije načine da nitko ne plaća porez ili da malo novca pospremi u džep. Što je Beppe bolji? On bi spremio sve. Zamislite ako to Sinčić pročita, još će i on izmisliti neki Afganistan da se ne plaća porez. Što je to nego politika kaosa.

Kontrola vlasti se ne radi da političar bude lopov iz protesta. To političko ludilo koje je svojevremeno došlo do nacizma je krajnje opasno, tada su ljudima upadali u stanove, a jugoslavenski komunisti su tu ideju sproveli do savršenstva. Pokrali sve tvornice, opljačkali stanove židovske i hrvatske elite i svoje opanke preobukli u cipele. Danas se prijeti provaljivanjem u stanove.

Retorika Beppa i Sinčića je potpuno ista. Sjetimo se Sinčića kada poziva  svoje članstvo da donesu fiktivne račune jer nema pokriča za potrošen novac. Zašto bi on imao kada nema ni Milanović. Lopovluk ćemo liječiti lopovlukom? To je bit koju guske u magli ne razumiju… I što na takve istupe kaže parlamentarac Alessandro di Battista : ” Bitno je da zadržite koherentnost unutar same organizacije i da ne radite nikakve kompromise sa starim političkim strukturama. Kada uđete u parlament, pokušat će vas svim silama kompromitirati, potkupiti ili zastrašiti. Sve to je Pokret pet zvjezdica prošao, ali smo danas najveća oporbena stranka u Italiji.” Briljantno. A Sinčić moli članstvo da izmišljaju račune i podržava one koji provaljuju u stanove?! To nema veze sa začecima korupcije?

I na kraju briljantna izjava nesvršenog studenta Sinčića; “Danas smo ovdje kako bi dobili potporu za ono što činimo. Hrvatsku i potrebe stanovnika Hrvatske treba staviti na prvo mjesto bez obzira što centri moći i njihovi domaći izvođači mislili o tome, a ovakvim povezivanjem dobivamo saveznike za takvu politiku”.

Politika ne plaćanja poreza, provaljivanja u stanove, izmišljanja računa? Takvom politikom će nas spasiti Beppe i Sinčić? Talijani će spašavati hrvatske građane? kriminal

I što je čudno? Država za govor mržnje ne proziva profesora Kapovića, ne proziva niti profesora Klasića koji priznaje odgovornost Tita, ali mu otpisuje krivicu, a isto tako je i opasan poziv Sinčića da će braniti provalnike u stanove zanemaren,iako je to pravno nasilje na koje poziva Sinčić. Prema tome se svrstava uz bok ekstremizma Kapovića. Kapović ne priznaje žrtve Križnog puta,a Sinčić ustavopravni poredak ovakvim izjavama. To se zove lijeva demokracije, a takva ekstremna ljevica proziva tragikomičnu desnicu za ekstremne pokrete. Da ih ima, ovakvi bi bili kuš.

Igor Drenjančević