Maks Slaviček: Ustav, zakon, uredba…ništ` ne znače važna je “Naredba”!

0
1021

 NAREĐENJE POMUTILO MOZGOVE PRED CRKVOM SV. MARKA
Koliko ste puta čuli u ovoj našoj napaćenoj zemlji ove riječi iz naslova? U ovoj napaćenoj zemlji u kojoj “narodni” zastupnici. Zastupnici koji su u stvari zastupnici vlastitih stranačko-pratijskih oligarhija i osobnih interesa donose stotine i tisuće akata. Akata pomoću kojih niže instance institucija donose uredbe, pravilnike i kojekakve druge pravne akte, akte koji vežu nas sirotinju ali njih same ne , ne jer imaju imunitet. I to kakav imunitet, imuni su donositelji zakona, uredbi, akata i naloga na pravdu i pravicu, imuni su na poštenje, imuni su konačno i na rad jer ih gotovo nikada nema na radnom mjestu u Hrvatskom Državnom Saboru.
Podsjetit ću Vas dragi moji Hrvatice i Hrvati i ostali žitelji lijepe moje Hrvatske kako je za vrijeme rimskoga carstva 10 000 činovnika vodilo administraciju čitavoga rimskog carstva, još je bolja usporedba sa današnjim vremenom u kojem jedan europski činovnik u prosjeku opslužuje 1000 državljana a u Hrvatskoj je taj omjer 1: 80, da dobro ste pročitali jedan činovnik države na 80 državljana, pa si Vi sada lijepo razmislite zašto vladaju vladajući, zašto je politika takva kakva jest i zašto na vlasti bivaju i izmjenjuju se dva krila drugova iz komiteta. Zato što smo nasljedili i preuzeli takav susstav iz “Bivšeg sustava”, preuzeli smo mi i bivše političare, bivše čnovnike, bivše ove ili one a sada šnje nam je samo ovakovo stanje zbog sada već bivših Komunjara, Bivših SDP-ejaca ili Bivših HDZ-ejaca. A upravo ti i takvi činovnici i njihove obitelji su glavni stup glasačke mašinerije i jedne i druge crvenoplave opcije.
I ne bi to bilo najveći problem, Hajde što zakoni ne vrijede ili se rastežu poradi njih, drugova ali se nažalost ne primjenjuju isto i jednako na sve Hrvatske Državljane.
Eto nedavno pročitah kako je Centar za socijalnu Skrb napisao upozorenje jednom Domoljubu jer je svoju djecu učio staro hrvastkome pozdravu ZA DOM SPREMNI ! Pa je pritom izmjerio visinu kukuruza na susjedovoj njivi te to objavio na FB-u. Odmah su skočili činovnici, europski najamnici, udruge, zadruge i koje-kakve asocijacije čudnih skračenica, čudnih imena i još čudnijeg izvora financiranja. A one su svakom loncu poklopac i predlažu kroje i zakone po kojima bi mi jelte morali živjeti. A ako su zakoni slučajno suprotni njihovom poimanju onda idu tužakati svojim mentorima i gazdama. I `ajde neka, zakon je zakon, a kako smo mi Hrvati po vokaciji legalisti i legitimisti prihvatimo svoju zakonsku pogrješku, kritiku administracije, vrištanje i pljuvanje raznoraznih antihrvatskih udruga dobro ustoličenih i plaćenih kako bi dežurale da slučajno ne biste Vi ili ja veličali štogod Hrvastkoga. Možda slovo, stjeg, usklik, pozdrav vojnika ili nedaj Bože povjest svoju kakvu ju nisu pisali i prihvatili njihovi nalogodavci i mentori. I na kraju zakon od strane Hrvata i Hrvastke obitelji ispoštovan, donijeta je mjera obitelji iz Knina radi ovoga ili onoga objavljenog na društvenoj mreži. Donijeta je odluka, upozorba u sklopu nje i naredba što i kako teba obitelj odgajati svoju djecu, krasno zar ne. Trebali bismo onda državi dati svu soju djecu pa neka ih hrani, oblači, obuva i odgaja kad je već tako revna. No to bi bila propast Hrvatske Nacije, jer ovakve državne institucije koje dans rade u Hrvatskoj to nisu u stanju činiti vidi se na svakome koraku od vrtića, škole pa do fakulteta.
S druge pak strane te iste institucije, činovnici, (ne)vladine udruge, zadruge i istaknuti intelektualci šute k`o neka se sočno izrazim p***e jer se boje il` poštuju zvizde, šute kad se državljani RH koji to nikada nisu željeli biti, a dragi Bog im nije podariod da budu Hrvati po genima, dakle ništa se ne čini kada se ti i takvi državljani i državljanke Lijepe nam Naše okite suvenirima, oružjem, obilježjima, stjegovima i drugo ikonografijom pod kojom je u novijoj povijesti vršen genocid, ekocid, kulturocid nad Hravstkom, nama Hrvatima a i šire u susjedstvu. Kad oni okite sebe i maloljetnu si djecu te to objave širom bespuća interneta onda zakoni, uredbe,pravilnici, činovnci, udruge, aktivisti i akademici pizdunski šute? Onda šute novinari i Novinarsko društvo i svekoliki mediji. A šutnja je kažu naši stari znak odobravanja.
Reklo bi se nije sito za sve isto. Kad se drugovi sljedbenici Maršala Joze Broze okupe i oplakuju u
Kumrovcu njega osobno i silom održavanu Jaltsku im tvorevinu u kojoj je ubijeno našega Hrvastkoga puka ali i drugih na stotine tisuća. Kad se tamo okupe državljani Hrvastke koji je nikada nisu željeli i koji slijede velikog si vođu za kojeg misle kako jw Zagorski sin a nje, kada oni razviju stjegove. Kad oni navuku tifusraske uniforme koje liče na vojne odore i kad tako odjenu svoju malodobnu mlađariju, nabiju im troroge kape sa zvjeszdim na glavu, onda je to za medije festival demokracije. Onda pravobraniteljica za djecu, Centri za socijalni rad ne šalju svoje nadozorne timove, ne govore tim i takvimobiteljima kako je to nezakonito i kako se djeca ne smiju indoktrinirat, politčki iskorištavati i slično. Ne, onda činovnička administarcija, (ne)vladine udruge, bivši i sadašnji predsjednici, predsjednici stranaka, članovi akademske zajednice ne govore, ne protestiraju, ne govore o širenju mržnje, o provociranju branitelja, o nemaoralu i slično, onda šute. A rekoh,naši su stari kazivali šutnja je znak odobravanja.
Da, dragi moj napaćeni Hrvastki puče, rekao jedan čovjek za kojeg sam tada bio spreman mrijeti”Imamo svoju Hrvatsku,naša je i bit će onakva kakvi sami želimo i nećemo nikome dopuštati sa strane da nam propisuje kakva ta Hrvatska treba da bude”. I bio je tada u pravu tadašnji predsjednik Hrvatske dr. Tuđman isitnu, oni imaju Hrvastku njihova je zahvaljujući dobrim dijelom i njemu samome….A mi ostali? mi u njoj samo živimo. U njoj je moj, Vaš, naš DOM…
I dok se zakoni primjenjuju selektivno vođeni ponajviše politčkim a ne pravnim i ili pravedničkim porivima dotle će Hrvatska biti njihova, jer naši zasigurno to ne bi dopuštali, jer naši su ZA DOM SPREMNI ! A ako nekomu nije jasno što to nama znači nek pročita stih i ostane tih.
Tisuću nam ljeta oteti ga žele, propasti hrvata oni se vesele
Kako nazvat mjesto kad si svoj na svom, pomoliš se Bogu i zoveš ga DOM !
I za tose boriš svakog Božjeg dana jer DOM nije samo stan i hrana.
Boriš se za prostor, boriš se za prošlost i budućnost svoju. Za krv svoga roda .
Boriš seZA DOM jer DOM je SLOBODA !
Zato valja SPREMNO ZA DOM svoj stati,jer ti tuđin neće nikad doma dati.
Ako valja mrijetiopet ZA DOM svoj, spremnaudibraćo na krvavi boj
I Budite SPREMNI, kao nikad prije Uzdignite čelo, ispružite ruke i boj nek se bije.
Ja sam spreman braćo krv u meni vrije…A tko SPREMANnije ?
DOM će mu zauzet
Štakori i zmije….
Ono što je riješenje našega problema nije slovo na papiru, ni Ustav ni zakon ni uredba nit politička naredba. Već U srcu ljubav duga 14 stoljeća. Ljubav i riječ naših predaka, njihova uljudba, nauk, vjera i poslanje, samo to može promjeniti u Hrvatskoj stanje.
” U Mislima Domovina, U Srcu Odanost, U Desnici Snaga “
MAKS SLAVIČEK