TKO RASPIRUJE MRŽNJU U HRVATSKOJ I ZAŠTO?

0
1029

Nakon izbora predsjednice u siječnju ove godine, svi smo vidno odahnuli, riječi koje počinju sa ´H´ izgubile su gotovo sasvim negativan predznak, kao na primjer Hrvati, Hrvatice, hrvatski (interesi, branitelji, povijest itd). Narod je ganut klicao kada ga je predsjednica pozdravila i naslovila sa „Hrvatice i Hrvati“, onog prekrasnog sunčanog jutra inauguracije. No, predah je bio kratkog vijeka, u slijedeća četiri mjeseca digao se silan val otvorenog neprijateljstva, podmetanja , prljavih laži i manipulacija, svekolikog vrijeđanja svega hrvatskog sve do otvorenog fizičkog sukoba i nasrtaja policije na branitelje, veterane i invalide Domovinskog rata  na pragu Markove crkve – a sve u htijenju i nakani da se Hrvatsku silom vrati na kurs „regije“ i samoukinuća.

IMAG1455Svjedoci smo pritisaka i represije državnog aparata, njenih činovnika, ministara i premijera koji sustavno već godinama, a u ova četiri mjeseca i vrlo nasilno pokušavaju pokoriti, kazniti, zauzdati i ugušiti sve hrvatsko u državi Hrvatskoj. Čitav taj specijalni rat potpiruju državni mediji, iznoseći nepotpune ili iskrivljene informacije, prenoseći laži i klevete, dajući prostor onima koji bi najradije Hrvatsku koja ih hrani utopili u žlici vode. Bivši predsjednik Mesić koji je u svom mandatu ustvari počinio veleizdaju, docira i komentira iz apsurdnog  ureda bivšeg predsjednika, još jedan bivši, Josipović, dobiva silan medijski prostor i nesmetano stvara svoju novu stranku apsurda javno govoreći da je jedina vojska koju priznaje partizanska, Vesna Pusić se savjetuje sa srpskim, umjesto sa hrvatskim političarima, Fumić javno optužuje predsjednicu da raspiruje neki apsurdni fašizam, dok se svi ti i ini mozgovi i tumači zla druže i stavljaju iznad svih u svojoj „antifašističkoj ligi“ 70 godina nakon završetka II svjetskog rata.  Podobnici u kulturi svojski rade na uništenju svega hrvatskog, a predvode ih mucavci i neotesanci kao Frljić koji bi najradije ponovo prigrlio Jugoslaviju kao jedinu domovinu, a vodi HNK u Rijeci! Činjenično stanje je toliko očito, da je potrebno uložiti silan napor, mašta i pokvarenost da se ono u ovakvoj mjeri iskrivi, kako to čine intelektualci i kolumnisti koji očito dan i noć mozgaju na koji se način IMAG1453postojana odanost Hrvata crkvi, svom domu i svojoj domovini može ismijati, poniziti i kriminalizirati. Dok ti plaćenici bez ikakve savjesti i morala neometano veličaju petokraku zvijezdu, svoju regiju (Jugoslaviju), slizuju se sa Srbijom i slušaju naređenja njihovih političara ne bi li se što prije ponovo i usprkos žrtvama Domovinskog rata i neupitnoj pobjedi hrvatskih oružanih snaga i vojske stopili s tom zločinačkom talionicom naroda i idejom velike Srbije, dakle dok ti i takvi proglašavaju hrvatski puk glupim i slučajnim narodom, njegove branitelje teroristima i privilegiranima, mali broj zaista neovisnih medija koji se bori za iznošenje istine, a u koje na prvom mjestu moram ubrojiti i hop-portal.com  upravo ti i takvi gore opisani proglašavaju plaćenicima ili pak nadrogiranim idiotima – kao što se nedavno drznula učiniti jedna (zamislite!) sutkinja. Tko ovdje raspiruje mržnju? Sigurno ne onaj koji iznosi činjenice koje se uvijek i bez iznimke pokazuju točnima – navedimo ovdje samo primjer Mile Babića, obožavatelja svega srpskog koji je pod oružjem i nasilno kročio u crkvu želeći se obračunati s braniteljima i invalidima – a upravo je ovaj portal prvi, još ne znajući ime počinitelja objavio da Hrvati nikad nasilno, pod oružjem i bez poštovanja – NE ULAZE U CRKVE!

Ovo sve je zaslužilo trenutnu ostavku premijera koji već pola godine bezobrazno nema vremena za svoje branitelje, za pola kadra ministara srpske nacionalnosti u Hrvatskoj vladi koji se osjećaju ugroženima, za ostatak hrvatskih ministara i dužnosnika koji ne podvlače crtu ispod svoje nesposobnosti i nelojalnosti svojoj domovini, koji uporno šute brinući se isključivo za svoje privatne interese i dobit, mirno gledajući hrvatski puk koji grca u bijedi, a koje ću ukratko nazvati skupnim imenom – domaćih izdajnika. Istina i pravda nisu relativan pojam, kako to propagira jedan od bivših predsjednika Josipović i Klasić, povjesničar po zadatku. Pomirenje nije nasilan čin, kao što su nam pokazali okupirajući Markov trg stotinama policajaca. Bahatost, laž i zatiranje hrvatskih nacionalnih interesa nisu predispozicije za vladanje ovom zemljom, kao što će pokazati slijedeći parlamentarni izbori, ako do njih uopće uspijemo i doći na miran način – budući da je stupanj agresije i nasilja prema miroljubivim Hrvatima postao gotovo neizdrživ nakon međunarodnog incidenta počinjenog od nehrvatske milicije u Markovoj crkvi i nasrtaja na vlastite branitelje. Moram reći da od sastanka premijera i branitelja u ponedjeljak ne očekujem puno, zbog isključivosti i dokazane bahatosti prvog i vjere u pravni poredak i državne institucije drugih, tj. branitelja. Nek im sutra ujutro Bog da mudrosti, do sad su pokazali strpljenje i toleranciju u izobilju, ne sumnjam da će tako i ostati.

Bog i Hrvati! – pozdravljam vas sve ovim pozdravom u nadi u mir, razboritost i čvrstinu hrvatskog naroda, jer u zle namjere onih koji nam sada vladaju nemam, nažalost, više nikakve sumnje!

 

Ingrid Runtić