Šota progonjena od policije zbog Linića?

0
999

šota-Mjesto radnje : ulica Žrtava fašizma 7 , Rijeka ( ispred zgrade Županijskog suda u Rijeci )

-Tema: konferencija za novinare Slavice Šote i Pokreta otpora-Riječani protiv korupcije

-Razlog : Tužba bivšeg ministra financija Slavka Linća protiv Slavice Šote i Pokreta otpora- Riječani protiv korupcije.

Oduvijek sam bila veliki fan grupe Bijelo dugme. Neovisno tome što je grupa postojala za vrijeme Yuge, odrasla sam uz njihove pjesme i dan danas ih vrlo rado poslušam. Njihove pjesme doduše nisu tema ovog današnjeg posta, no jedna od njihovih pjesama savršeno opisuje ono što se danas dogodilo. Ovom prilikom uzeti ću si slobodu i ovaj post započeti s djelovima jedne pjesme Bijelog dugmeta kako bih dočarala događaj koji se danas zbio ispred zgrade Županijskog suda u Rijeci. ( oni koji me poznaju, znaju kako sam podosta sarkastična i ironična po prirodi, stoga imajte to na umu kada budete čitali iduće retke )

“Milicija trenira strogoću”

Milicija ima dobrih strana

Što je mlada, lijepa i okretna

Dobroćudna i naoružana

Pa su djeca sigurna i sretna

I njihov poziv ima loših strana

Kad je kiša, blato ili zima,

A lopovi dođu toga dana i moraju se igrati s njima

Milicija trenira strogoću

Da ne bude sve kako ja hoću

mi-li, milicija

opa opsasa, lomi ga, aj aj aj

… i zaista, svi oni koji su živjeli za vrijeme Jugoslavije znaju zašto je bend Bijelo dugme u to doba napisao ovu pomalo sarkastičnu pjesmu. Svi jako dobro pamtimo postupanje tadašnje milicije nad onima koji  su se suprostavljali nametnutom autoritetu. I evo nas ovdje, 20 i kusur godina nakon raspada Jugoslavije u našoj LIJEPOJ NAŠOJ za koju su ginuli naši očevi, za koju su krvarili naši stričevi, naša braća, u jednoj demokratsko uređenoj državi sada članici Europske unije, s prvom predsjednicom u našoj povijesti, u 21. Stoljeću, stoljeću promjena, napredka, kažu stoljeću prosperiteta , stoljeću u kojemu  svi imamo pravo otvoreno reći ono što mislimo, u stoljeću koje ne tolerira nikakvu diskriminaciju te sukladno tome ima izglasane i zakone protiv nje… i u stoljeću koje iako je demokratsko dopušta svojoj miliciji da nad nama trenira strogoću ako se uopće usudimo izreći nešto protiv PARTIJE. I ne, nisam pobrkala vremena. Ono što se događa pred našim kućnim pragovima, pred našim očima nesmetano podsjeća na ona ista vremena u kojima je pjesma koju sam maloprije citirala bila himna onih mladih željnih promjena.

Svi smo itekako svjesni kako živimo u robovlasničkom sistemu iako nam svakodnevno serviraju raznorazne pričice kako smo slobodni i kako nam je samo nebo granica. U našem Hrvatskom robovlasničkom sistemu svakodnevno se vrši genocid nad našim Hrvatskim stanovništvom, te nam svakodnevno daju do znanja kako smo slobodni tek onoliko koliko nam naš vlasnik to dopusti. Naša država za koju su se borili naši očevi, naši stričevi, naša braća kako bismo bili slobodni i neovisni, postala je svojevrsno igralište onima koji su na našim suzama i na krvlju nevinih zgrtali i punili sebi džepove.

Građanima naše zemlje postalo je sasvim normalno svoj idući objed tražiti po kantama za smeće, visoko obrazovanim mladim ljudima postalo je sasvim normalno trbuhom za kruhom iseljavati iz LIJEPE NAŠE u potrazi za poslom… Pokrali su gdje su stigli i strpali u svoje džepove i na vlastite tajne račune, a oni koje smo izabrali kako bi predstavljali i štitili naše interese , štite te iste kriminalce.

Svaki građanin naše zemlje jako dobro zna koji su to VELEIZDAJNICI koji su nas osiromašili i popljačkali naš napaćeni narod, a jedan od njih, onaj na čelu je SLAVKO LINIĆ- uhljeb, veleizdajnik, obično pokvareno smrdljivo smeće bez imalo stida koje nas je pokralo i osiromašilo za idućih 20 godina. Veleizdajničko smeće koje štite institucije ove zemlje i Vlada Republike Hrvatske kako bi još malo krao i doveo nas do kolektivnog samoubojstva.

Isto to smeće koje iza sebe ima čitavu korumpiranu hobotnicu kriminalaca i priležnika unatoč tome što o njemu postoje brojni dokazi za raznorazna nedjela i kriminal koji je počinio i dalje mirno uživa na slobodi  smijući nam se svima u lica i pokazujući koliko je zapravo nedodirljiv imajući iza sebe institucije poput DORHA, USKOKA I MILICIJE.

Znajući da mu je napokon odbrojeno i da se ovaj puta neće moći izvući od ruke pravde koja ga čeka iza ugla, okomio se niti više niti manje nego na Slavicu Šotu i njen Pokret otpora usudivši se optužiti ju za klevetu.

I danas je naša MILICIJA pokazala kako trenira strogoću nad onima kojima bi trebali stisnuti ruku upravo zato jer rade njihov posao, no očekivati od naših milicajaca tako nešto naprosto je nemoguće s obzirom na činjenicu kako su u službi istih tih veleizdajnika koji su pokrali našu zemlju i doveli nas u dužničko ropstvo iz kojeg se nikada nećemo moći izvući.Danas je naša milicija protuzakonito zabranila održavanje press konferencije Pokretu otpora i Slavici Šoti ispred Županijskog suda grada Rijeke po nalogu Veljka Miškulina iza kojeg stoji njegov uhljebljeni veleizdajnički prijatelj Slaviša, uskrativši Gospođi Šoti i članovima Pokreta otpora njihova osnovna i temeljna ljudska prava – pravo na  slobodu okupljanja, govora i kretanja zajamčenu USTAVOM  REPUBLIKE HRVATSKE.

Gledajući vrlo mukotrpne videe snimljene u „žiži“ problema nisam mogla ne primjetiti jednog od policajaca koji je po nalogu Veljka Miškulina u toku provođenja diktature imao izrazito sretan izraz lica, čak u jednom djelu niti sam nije znao objasniti iz kojeg razloga Gospođu Šotu i Pokret otpora ne može pustiti na plato ispred Županijskog suda u Rijeci znajući kako zapravo Pokretaši imaju pravo, te kako ne postoji niti jedan jedini razlog zbog kojeg oni ne smiju stati na mjesto koje su predvidjeli za press konferenciju… potrudio se doduše izmisliti raznorazne razloge čak i predviđeni dress code koji po njegovom mišljenju morate imati kako biste nogom kročili na SVETO mjesto Županijskog suda u Rijeci, a kada mu to nije prošlo u pomoć mu je stigao njegov prijatelj milicajac koji je pozvao još desetak svojih kolega kako bi mu dali potporu protiv terotista ove države Slavice Šote i njenog Pokreta otpora .

Nakon mnogobrojnih godina u kojima je svim silama pokušao utišati  i zastrašiti Slavicu Šotu i sve one koji su mu se suprostavili, Slavko Linić na kraju je potegao usudila bih se reći vrlo smio potez tuživši ju za klevetu, te znajući kako ovu bitku neće moći dobiti s obzirom na činjenicu s kakvim dokazima Slavica Šota raspolaže, te je samim time dokazao kako nije ništa doli običnog glupog kriminalca kojemu je odzvonilo unatoč tome što iza sebe ima raširenu kriminalnu organizaciju.

Iako smo svi podosta dobro upoznati kako u našoj zemlji postoji medijska blokada koja pogoduje takvim pizdama o kojima sada pišem skrivajući istinu od očiju javnosti, istina je ipak pronašla put, te samo zahvaljujući upornosti Slavice Šote, njene obitelji, članova Otpora i njihovih vanjskih suradnika, došla je do stranih medija i institucija koje su objeručke prihvatile obaviti posao koje su trebale obaviti naše korumpirane institucije i pravosuđe, stoga je vrlo jasno zašto se Linić hvata za zadnju slamku spasa, te na ovakve prozirne načine pokušava ostati nedodirljiv.

S obzirom na činjenicu kako sam ovim putem Slavka Linića nazvala veleizdajnikom, pizdom, kradljivcem, smećem i sličnim imenima, zanima me da li ću i ja kao običan građanin Republike Hrvatske koji javno iznosi svoje mišljenje i stav o dotičnom, biti na njegovoj listi osoba koje će tužiti za klevetu, te ukoliko hoću, onda bih Slaviši savjetovala da ukrade pokoji bločić, jer mu je kleptomanija očito u krvi, te da počne sastavljati popis svih onih koji su jasno izrekli svoje mišljenje.

Hrvatsko društvo izgubilo je sve karakteristike jednog civiliziranog društva koje je današnjim činom progona protiv Slavice Šote i Pokreta otpora pokazalo kako je u našem društvu normalno samo ono što je protuzakonito i kancerogeno. U bilo kojoj drugoj državi Slavko Linić bi davnih dana bio iza rešetaka, a institucije bi radile posao za koji su plaćene, te ne bi pogodovale pljački, privatizacijama i korupciji…

Unatoč tome što je vrijeme Jugoslavije barem kronološki dio povijesti, bezakonje i diktatura i dalje se provode i to pred licima svih nas i usred bijela dana, a Slavko Linić uživa potpunu zaštitu našeg pravosudnog sustava i institucija koje odavna znaju kako je dotični u samoj srži UDBA-škog kriminalnog aparata koji drma svakom porom Hrvatske ( INA je od pamtivijeka bila glavna blaajna UDBA-ških struktura) , te njegovim padom poput domino efekta padaju i svi oni koji su se i koji se koriste blagodatima njegovih kriminalnih akcija i afera, te je upravo to jedan od razloga zašto će ga ta kriminalna veleizdajnička grupa štititi do samoga kraja , te se na sve moguće načine boriti za svojeg meketavog kriminalnog šefa Linića.

Dakle danas , dana 9.Lipnja .2015. godine ispred zgrade Županijskog suda u Rijeci vrlo javno i bez ikakvog srama policija REPUBLIKE HRVATSKE pokazala je vlastito lice u pravom svijetlu,  postupajući protuzakonito (po nalogu Slavkovog prijatelja Miškulina) provodeći svoj teror nad običnim građanima REPUBLIKE HRVATSKE, kršeći njihova osnovna ljudska prava, vršeći terorizam nad njima, ponižavajući ih i dopuštajući si izmišljavati zakone koji ne postoje,te ih podosta hrabro pripisivajući zakonima Republike Hrvatske.

Danas je naš pravosudni sustav još jednom pokazao kako štiti kriminalnu hobotnicu koja je spretno raširila svoje papke u svim sferama kojih se mogla dohvatiti, umjesto da se bori protiv njega. Danas je naša policija, naš pravosudni sustav pred očima javnosti i s ponosom pokazao kako se tretiraju i progone oni koji vole našu državu, našu zemlju za koju su ginuli naši očevi, proljevali krv naši stričevi, državu koja je nastala na krvi, suzama i znoju, te kako to čini bez imalo srama i morala.

Slavica Šota , Ivana Orleanska našega doba primjer je koji svi, bez ikakvog ustupka moramo slijediti i kojemu moramo težiti, jer bojim se, ovo nam je posljednja šansa kako bismo vratili ukradeno, kako bismo spasili vlastite obraze i kako bismo našoj djeci i unucima dali ono što zaslužuju – mirnu i sigurnu budućnost.

Svi smo mi Slavica Šota!

11401517_1605760566356940_8177712175953541976_n11391493_1605758243023839_4360423672106770667_n11407202_1605758836357113_4575602283406163504_n

blog vanessa vidas izvor