Afera Mamić je pokriće za aferu Imunološki

0
878

zdravko_mamic-900x500Afera Mamić je pokriće za aferu Imunološki. Jedinom iskrenom ponuđaču vlada odbija natječaj za zavod. Zašto? Imunološki zavod ima soj koji vrijedi ogromne novce i nitko ga ne zna proizvesti osim djelatnika zavoda. I tu je razlog propasti. Žele ga sve vodeće kompanije na tržištu.

Vlada pomaže u tome rušeći natječaj. Tko ga ruši? Ministar Vrdoljak umočen u mnoge afere. I čime se brani ova vlast? Slučajem Mamić. Tko vjeruje da je Mamić nevin u svemu svakako nema veze sa mozgom, ali način djelovanja prema njemu jasno govori kako se Ostojić borio da na sve načine pokrije gaf Vrdoljaka. Zato niti naloga za pretres stanova Mamića nije bilo na vrijeme, zato nije ni osumnjičenik  zaštićen zakonski. Žurba je bila velika i moralo se pokriti veliku prijevaru vlade oko Imunološkog zavoda.

Opasnost za demokraciju postoji, jer se bez naloga i zakonskih okvira policija ponijela kao kriminalac, zato jer nije poštivala proceduru, a ako to rade oko Mamića, kako će se ponašati prema ostalima? Slučaj Francišković govori upravo isto, policija radi doslovno što hoće, poput dobro organizirane organizacije.

hop-portal.com