Što povezuje veselog riječkog odvjetnika, tetu Violetu i Živi zid?

0
1739

kostić.autoZa poznatog i u najmanju ruku osebujnog riječkog odvjetnika Ljubu Kostiča moglo bi se slobodno reći da je ispao iz nekog filma o mafiji, izgleda i ponaša se kao neki mafijaški odvjetnik iz filma. Ovaj odvjetnik ima nepogrešiv njuh što se tiče izbora svojih branjenika, prevaranata i kriminalaca koji medijski plijene pažnju. Osim Branka Rogića Legije koji je svojedobno bio zatvoren zbog podvođenja maloljetnica, Kostič je na sudu zastupao živopisnu galeriju raznovrsnih riječkih kriminalaca, kako donosi Jutarnji list. Jedna od njegovih klijentica Žena koja nestaje, odnosno Jelka Jurković, proslavila se time što je diljem Kvarnera otvarala tvrtke, izvlačila lovu i ostavljala dugove dok joj policija godinama nije uspijevala ući u trag. Ljubo joj je sa svojim odvjetničkim vještinama uspio omogućiti da i nakon dva desetljeća staža u prevarama ostane na – slobodi! Ljubo je vješt odvjetnik, on sve postupke uspijeva vratiti na početak usprkos dokazima, a osim toga ovaj bonvivan -odvjetnik je i ljubitelj svih lijepih strana života.

pajtl.autoLjubo Kostič je dobar prijatelj Violete Pajtl, koja je isto tako osnivala tvrtke, izvlačila lovu i ostavljala trag dugova i uništenih egzistencija iza sebe. Popis njenih „biznisa“ je podugačak, a dodajemo mu još jednu prevaru u Rijeci: 2009.g naručila je i preuzela robu školskog i uredskog asortimana od jedne matuljske tvrtke znajući da ju neće moći platiti. Vlasnik oštećene tvrtke prijavio ju je opatijskoj policijskoj postaji koja je dovršila  kriminalističko istraživanje i utvrdila da je riječ o prevari u gospodarskom poslovanju, a tim kaznenim djelom tvrtka iz Matulja oštećena je za 55.000 kuna. Budući da je Pajtl u trenutku sklapanja tog ugovora znala da joj je račun vlastite tvrtke u blokadi, bila je kazneno  prijavljena redovitim putem nadležnom odvjetništvu, kako je izvijestio novilist.hr još prije pune četiri godine. Uglavnom, teta Violeta je kao stvorena za popunjavanje stupaca crne kronike, a time je sigurno privukla pažnju odvjetnika Kostiča koji i inače voli ovako osebujne klijente! Usprkos svim svojim nedjelima i presudama, Violeta Pajtl još uvijek uživa na slobodi i u životu, ne mareći nimalo za patnje i dugove koje je prouzročila drugima. Fotografija ju prikazuje s prijateljem Ljubom Kostićem povodom otvorenja njezinog lokala –koji je u međuvremenu zatvoren.

pernar-pizdaVioleta je izgleda neprekidno ulazila u nove poslove i osnivala nove tvrtke, te ostavljala za sobom neplaćene dugove, a uz to je našla vremena prikriti svoje mutne poslove aktivizmom u Živom zidu, „solidarizirajući“ se sa drugim ovršenicima, ističući se navodnom brigom za tuđe domove i ovrhe, dok je sama uzrok moguće deložacije branitelja, kojemu je (kao i mnogima) prouzročila ogromne dugove. Za živozidaško vodstvo, a posebice Pernara, presude i pojavljivanje u crnoj kronici oprostivo je, pa što ako je žena malo pogriješila i netko zbog toga stradao?

Ljubo Kostič je između ostalog, branio i policajca (D. Ritec) koji je osuđen na godinu dana zatvora zbog kaznenog djela zlouporabe policijskih ovlasti i koji se time novčano okoristio, priznao kaznena djela i opravdao ih – vlastitim dugovima i ovrhama! Izgleda da postoji savršena harmonija između Violete Pajtl, živozidaških vođa kojima prevara i kriminal ni malo nisu strani pojmovi i veselog odvjetnika Kostiča, ljubitelja lijepih auta i dobrog života. Radi li se o posvemašnjem pomanjkanju savjesti kod spomenutih ili jednostavno o odsustvu bilo kakvog razlikovanja između dobra i zla?! Sudeći po opuštenosti na fotografijama, Violeta i Ljubo računaju na premreženost kriminala u Hrvatskoj i na neučinkovitost i dugotrajnost sudskih postupaka.

Ingrid Runtić

vezani članci:

 

http://hop-portal.com/prvi-otkrivamo-zbog-zivozidasice-i-kriminalke-pajtl-branitelju-prijeti-delozacija/