Vlasnik ‘Dnevnog’ Michael Ljubas veliki porezni dužnik i lažni desničar

0
1174

mihael ljubasPrema našim saznanjima, vlasnik ‘Dnevno.hr’ i ‘7 dnevnog’ Michael Ljubas kupovao je hrvatske tvrtke doslovno za kikiriki, današnji dug ovog tajkuna prema poreznoj je oko 70 milijuna kuna. Zanimljivo je da ljevičarska vlada ne reagira na ovog dužnika. Iako posprema sve desničare brzinski u Remetinec, preko ovakvih poreznih  prijestupa lakonski prelazi. Dnevno je označeno kao desni portal. Ipak nije sve desno što se tako označava.

Priča o Ljubasu kao desničaru ima i svoj nastavak u BiH-i i Srbiji. Dnevno ima svoje portale na tom području, a kako doznajemo, sada Dnevno traži svoje  mjesto   i medijsko sunce u Rusiji. Ima li to uopće veze s desnicom? Region je očito u glavi domoljuba Ljubasa.

Smiješno je prozivanje ‘Dnevnog’ za desničarenje, ako portal ima svoje portale u BiH-i i Srbiji. Još je nekako logično da portal se širi prema BiH-i zbog hrvatskog puka, ali srbijanski portal nema veze sa hrvatskim interesima, jer često piše o istim temama potpuno različito od naših portala, antihrvatski. I dok naš dopisnik iz Beograda hrabro razotkriva srpske laži, naš “desničarski portal” Dnevno podržava velikosrpski projekt.

U biti Ljubas portalom kupuje vrijeme za svoje prezadužene tvrtke jer dok proganja druge tvrtke za kriminal, njegove tvrtke su pošteđene bilo kakvog progona, iako je očito  dužnik velikih razmjera. Zanimljivo je da SDP-a  i njeni sateliti ne diraju ovaj očiti primjer poreznog dužnika.  Ljubas sve više liči na Pavića.

Iako  naklada tjednika znatno raste, jer je okupio zanimljiva imena, ostale tvrtke grcaju u dugovima, vođene njegovom nesposobnom rukom. Naklada tjednika bi bila znatno veća da njegovo miješanje ne uništava novinarski rad, jer poput Matana iz popularne serije, on o svemu sam odlučuje. Uglavnom, ono što dotakne, to i uništi. To se kod nas zove uspješan rad.

Kako to utječe na politiku?

Iako na prvu izgledaju desničarski, njegove novine u principu progone baš desničare, pa su tako Šuker, Mamić, Kolinda Grabar Kitarović na udaru stranica tjednika.Naravno da nabrojana imena u principu nemaju veze sa desničarenjem, ali su zastupljeniji od tzv. crvene struje.

Naše površno novinarstvo stalno Dnevno proziva za ustaštvo, iako je preko 65% tekstova protiv HDZ-a, a svega 30% protiv SDP-a. Neki zluradi bi rekli da je to i razlog zašto Ljubasa SDP ne dira.

Komičan je način skupljanja informacija ovog novinskog “stručnjaka” i krčmarskog tajkuna; njegova pivnica u Savskoj ulici prepuna je svakojakih spodoba. Urednici ne postoje u njegovim novinama, princip je isti kao i na sajmištu: tko više plati Ljubasu- njegovi tekstovi će biti i u listu.  List u kojem su rijetko prava imena potpisana. Mnoge dobre novinare u redakciji guši njegov primitivizam i ulični mentalitet.

Znatan broj  novinara prošao je kroz redakciju, ali vrlo rijetki su plaćeni za svoj rad. I dok se  Ljubas  bogati, njegovi novinari i suradnici ne dobivaju ništa ili sitne novčiće. U razgovoru sa jednom vrlo uglednom osobom iz našeg medijskog miljea saznali smo da je istom Ljubas odbio isplatiti honorar od 25 autorskih članaka, iako je redovito objavljivao  kolumne te je toj osobi napravio štetu od preko 12 000 kuna. I nije to jedini primjer…u poslovnom smislu primijenjuje uvijek isto pravilo; izbjegava plaćati obaveze i koristi medijski prostor za svoju promociju.

Poput štakora šmugne na sporedni izlaz ako treba platiti . Kod zapošljavanja u redakciju primjenjuje jedno mafijaško pravilo,  plaću vidite nakon 2 mjeseca rada, ako ne možete izdržati taj princip, odlazite,  vaš rad nije plaćen.

Iako je portal dobio značajan prostor, crna mrlja portala je odvratan karakter ovog klasičnog hrvatskog tajkuna, koji se poput romskih trgovaca cjepidlači za par kuna. Cinici bi rekli, kada će konačno novinari Dnevnog početi istraživati lopovluk u vlastitom dvorištu?

hop-portal.com