SDSS-ov načelnik izbacio branitelje iz prostorija, u kojima su od 1998. godine!

0
1346

branko jovičićVrginmost ne prestaje biti tema. Biti branitelj u Vrginmostu znači biti bez posla, smješten po kućama koje prokišnjavaju, za razliku od bivših terorista koji dobivaju stanove, čak i njihova djeca, a posao je puno manji problem nego za Hrvate. U takvoj situaciji Hrvata je ostalo 700 u općini, koja jedva ima 2700 žitelja. Treba reći da je nekada bio odnos 60-40% u korist Srba, danas nakon provedenog ekonomskog progona Hrvata stanje više liči na SAO Krajinu.

U takvoj situaciji načelnik općine Vrginmost Branko Jovičić otišao je i korak dalje, te je braniteljsku udrugu izbacio na ulicu iz njenih prostorija, u kojima su bili od 1998. godine. Iako općina ne treba taj prostor, srpski predstavnik iz stranke SDSS-e dolijao je dodatno ulje na vatru međunacionalnih odnosa baš pred izbore i htio pokazati kako ovdje vlada srpska klika u kojoj čak ima i nekadašnjih terorista. U samoj zgradi općine ima još bar pet praznih prostorija i prema tome nema razloga za ovakav čin samovolje. Branitelji zato mole za pomoć i ako je moguće da dobiju smještaj ili šator. Za pomoć se možete obratiti mailom redakciji, koja će proslijediti predsjedniku udruge.

– Načelnik općine Jovičić nije konzultirao vijeće, znači njegovu odluku nije podržalo vijeće, već je samovoljno donio odluku bez odluke vijeća. Kao predsjednik udruge branitelja Vrginmosta podnio sam kaznenu prijavu protiv ovog čina samovolje prema hrvatskim braniteljima, koji ovdje očito smetaju. Isto želim nagalasiti da i pojedini srpski vijećnici su protiv te odluke, ali im se nije dalo pravo odlučivanja.-rekao nam je Anđelko Mrnjavac predsjednik Udruge Veterana i Dragovoljaca domovinskog Rata RH u Vrginmostu. Predsjednik udruge na nacionalnom nivou je general Đuro Dečak.

Još jedan dokaz države u državi.

Igor Drenjančević

hop