Odvjetnica Sorić: ‘Zbog istine o RBA zadrugama mogla sam poginuti’

0
2150

prijem-kod-kolinde-2-639x360Priča o RBA zadrugama sve više se slaže. Na jučerašnjoj konferenciji za novinstvo u “udruzi diskriminirah i nezadovljnih”, predstavnica oštećenih od strane RBA zadruga iznijela je neke nove činjenice zašto cijeli slučaj nema zadovoljavajuću pažnju medija i javnosti, kada već političari podržavaju taj nezakoniti način pljačke.

Predstavnica oštećenih Ines  Bošković Sorić    je prozvala Ivu Josipovića za umiješanost u ovaj slučaj. I tako ponovila optužbe Nene Koljaje.

Isto je naglasila da  potpuno kriva prosudba ljudi oko Toni Eterovića je dovela oštećene u zabludu i “stop bankama” krivo je podučavala oštećene što činiti, “kako su svi trebali dići tužbe na sudovima za ništavnost ugovora po kreditima”. Tim načinom prvo se gubilo 200 eura za tužbu, a da se o daljnjim troškovima ne priča,  sama tužba je zapravo neodrživa,  jer je okrenuta imaginarnoj situaciji, tvrtkama koje nemaju pravo djelovanja u Hrvatskoj.

Ipak najvažnije u toj priči odvjetnice Sorić  izlazi baš iz priče o ništavnosti ugovora, jer ako se podigne tužba po njenom mišljenju, ne može se podići kaznena prijava, u principu po mišljenju stručne osobe oštećenici su trebali dići samo kaznenu prijavu, kao što je napravljeno u ime oštećenika u Austriji.Ovim krivim potezom izgubili su puno važnog vremena sami oštećenici.

Na konferenciji za novinstvo još jednom je ponovljeno kako su novci iznijeti iz Austrije u torbama, vrećicama, kao u mafijaškim filmovima, do korisnika kredita.

Najzanimljiviji dio konferencije je bilo svjedočenje dotične o praćenju vozila u kojem se vozila prema Splitu od jednog starog Opela, koji se namjerno zabio u njeno vozilo i bilo je za pretpostaviti da bi zajedno sa kolegama završila u provaliji, da je sve išlo po planu progonitelja.

hop