Živi zid se kiti tuđim perjem – deložacija zaustavljena pravnim putem!

0
2746

sincic-pravaKao što smo objavili prije nekoliko dana, 18. rujna 2015. godine jednoglasno su u Hrvatskom saboru izglasane Izmjene i dopune Zakona o potrošačkom kreditiranju kojim izmjenama su unijete promjene o ništetnosti ugovora o kreditima sklopljenim sa kreditorima koji nisu imali potrebna ovlaštenja za isplate kredita na području Hrvatske, izmjene o obustavi ovrhe do odluke o ništetnosti ugovora o kreditu i javnobilježničkih akata, i izmjene o nadležnosti sudova kojim izmjenama je regulirano da su za sva pitanja oko legaliteta ovih kreditnih poslova nadležni hrvatski sudovi.

Nada Landeka Urednik gospodarstva
Nada Landeka
Urednik gospodarstva

„Tako je i obitelj Dukić sa Svetog duha u Zagrebu koja je trebala biti iseljena u petak, dobila zaključak Općinskog građanskog suda kojim se ovrha radi iseljenja odgađa do daljnjeg. Njihovu kuću je na dražbi kupila RBA austrijska zadruga, a oni su je preprodali novom kupcu. Sad slijede daljnji pravni koraci za zaštitu ove obitelji“ – kaže Nada Landeka koja je bila jedan od glavnih pokretača i inicijatora ove dopune zakona izglasanog prošli petak u Saboru. Svojim upornim i stručnim radom, Nada Landeka, novinarka HOP portala, pravnim je putem uspjela zajedno sa svojim suradnicima i uz podršku saborskog zastupnika Damira Kajina trajno olakšati križni put oštećenika ilegalnih RBA zadruga. Njenim lovorikama kiti se danas Živi zid u svojoj objavi na facebooku prisvajajući njezine zasluge sebi.

Umjesto širenja činjenica, Živi zid otkazuje obranu deložacije obtelji Dukić, oštećenika RBA zadruga i prešućuje u potpunosti razlog njenog otkazivanja. Niti jednu obitelj Živi zid nije zaštitio, niti jednom „pobjedom“ se ne može pohvaliti, pa tako ni odgodom deložacije Nade Pavlović iz Osijeka koja je ipak, tjedan dana kasnije nakon „intervencije“ i tzv. pobjede živozidaša bila deložirana. Ovršenike i one kojima prijeti deložacija Živi zid namjerno obmanjuje, nabija im troškove deložacije i prepušta ih nakon što ih medijski iskoristi – samima sebi.

žz lažna pobjedaŽivi zid mora progurati gorku pilulu jer se deložacije koje provode RBA zadruge stopiraju, naravno ne njihovom zaslugom. Reklamni trik Živog zida obranom deložacija prestaje biti politički zanimljiv ukoliko deložacije sasvim prestanu. Na taj pravni scenarij živozidaši nisu računali, a drugog programa osim sadnje batata i legalizacije marihuane – nemaju.

Ingrid Runtić

Vezani članci:

http://hop-portal.com/2015/09/kraj-rba-lihvarenja-u-hrvatskoj-oznacava-pocetak-kraja-za-sve-bankarsko-lihvarske-kredite/

http://hop-portal.com/2015/09/kajin-na-sjednici-sabora-govorom-sprijecio-ovrhu-u-tijeku/

http://hop-portal.com/2015/09/landeka-ponizila-nasilnistvo-zivoga-zida-i-pobijedila-rba-zadruge-strucnoscu/#