Keleminec: Mi smo jedini pravaši koji se ne bojimo Pupovca i ‘Ostojićeve policije’

0
1031

Drazen-Keleminec-uputio-ostar-demantij-HRT-uO izborima smo porazgovarali sa jedinim buntovnikom na desnici. Draženom Kelemincem. Dražena znam godinama i mogu reći jednu istinu o njemu, nikada se ne mijenja. Stari lisac desnice neznalicama djeluje vrlo rabijatno, a u principu se radi o čovjeku koji strpljivo čisti desnicu od crvenih knjižica. I to svojim uvijek istim stavom. Vjeran je godinama učenjima Ante Paradžika i jedan od rijetkih, koji obitelji je uvijek pri ruci, zbog velikog poštovanja .

Sjećam se priče o tragičnoj smrti Mislava Paradžika i rečenice koja govori koliko su naši odvjetnici licemjerni, baš niti jedan ga nije želio primiti na odrađivanja pravničkog stažiranja, iako  se busaju neki od njih u prsa po desničarskim listovima. Kukavice koje su tada bježale od obitelji Paradžik.

Kaže Keleminec da nije to samo u slučaju Paradžik, tako su svi postupali i u slučaju Gotovina. Izvadio je dokument i rekao:

– Vidite još 2005. godine tražio sam od našeg gradonačelnika da Gotovinu proglasi počasnim građaninom, ali ta inicijativa je odbijena. Taj dokument sam pokazao gradonačelniku ovih dana, kada je Gotovina proglašen počasnim građaninom, a i samog Gotovinu podsjetio na tu inicijativu.084

Što je Gotovina rekao?

To vam je tako, to je politika i protiv toga ništa ne možemo.

Kako gledate na ove izbore?

To je borba Davida i Golijata. Vrlo lukava suradnja vodećih stranka i ustavnog suda. Prvo je izmišljena priča da svaka stranka mora imati 1500 potpisa po kandidatu, što je bila velika panika među malim strankama i zato su se uštimale uz veće. Zato je Bandić skupio čak 14 malih strančica i pojedinaca… I pred izbore ta odredba je ukinuta. Sve s razlogom da ne bude poplava strančica. Nekada je na listama bilo 35 kandidacijskih lista, danas je upola manje, zbog toga razloga.

Ipak je novina potvrda o nekažnjavanju?

Naravno, ali je i to zakonski loše odrađeno. Pročitao sam zakon i u njemu nigdje ne piše da stranke tu potvrdu moraju same dostaviti. I moja stranka to nije učinila, već je natjerala povjerenstvo da to samo učini. I po tome smo se razlikovali od ostalih. Ponašanje prema nama je dokaz potpune neusklađenosti.

I računi za izborne donacije su imali svoju priču?

keleminec 2Itekako. Prva inicijativa je bila da sve stranke za svaku izbornu jedinicu moraju imati drugi račun, pa smo nasjeli na taj trik, da bi saznali kako je dovoljan samo jedan račun po novom naputku, pa smo umjesto jedanaest računa trebali na kraju  samo jedan. Ali tu nije kaj cirkusu, taj račun vodeće stranke imaju već godinu dana i skupljaju svoje donacije, u tome smislu to je trka Smarta i Mercedesa. Oni su već poprilično napunili svoj račun, a mi još nismo ni krenuli. To svakako trebaju znati birači i o kojoj prevari se radi.

Druga stvar koju birači zaboravljaju je svakako činjenica da dvije vodeće stranke su već godinu dana u kampanji i ovih dva tjedna je za njih dosta za kampanju, a za nas premalo. Oni su godinu dana hodali okolo uz medijsku pažnju,a nama su udijelili dva tjedna da uvjerimo birače u promjene. To je demokracija na hrvatski način.

Kako državna televizija to prati?

Ona prati samo one koje vladajući određuju kao bitnima. Pa vidite da prate ORAH, Živi zid, HDZ-u, SDP-u i jednu stranku koja uopće nije u parlamentu, MOST, ljevičarsku novu podvalu. Ako ja tražim HRT-u, reći će mi da nisam parlamentarna stranka, a MOST i Živi zid isto nisu, ali na namještenim anketama njima se daje ogromna podrška, koja nema veze sa stvarnošću. To je isto model kako se ulazi u parlament, namještene ankete, koje zavode birače. Kada sve sublimirate dolazite do istine zašto vlada uvijek ista ekipa nesposobnjakovića. Nije narod kriv već izborne prevare i manipulacije. Zato sam došao Radmanu na kućna vrata, jer mi je dosta samovolje uhljeba, koji slušaju stranke, a ne narod koji ih plaća.

Danas na desnici se dosta prostora očistilo baš kako smo prije par godina pričali?

pupi glupiPričao sam o Srbu prvi kao rotarijancu i masonu, ljudi su se smijali, danas taj uhljeb je uništio pravaše, baš kao Đapić, nekadašnji komunistički poslušnik, Podrug je na listi HDZ-e, kao što sam davno predvidio i na kraju smo ostali jedini na pravaškoj strani. Ruža Tomašić je u udbaškom žargonu imala kodno ime Bosanka, što se isto s vremenom otkrilo. Mi smo kao stranka jedini davali podršku Marku Franciškoviću kada je bio u zatvoru, druge desničarske stranke uglavnom su grizle nokte.

Mi smo jedini dizali glas ovoga ljeta protiv četnikovanja u Srbu, komunističih tribina po fakultetima, Pupovčeve kamarile, ogromnih dotacija zemlje tom mrzitelju Hrvatske, a za zahvalu bio sam više uhićivan od pet Pernara zajedno, što naravno mediji nisu primijetili, ali su primijetili  politički cirkus  po zemlji, bez učinka.

keleminecZato mogu svima poručiti, birajte nas jer mi radimo, nije važno što ostali pričaju. Odavno pričam da treba ukinuti dotacije udrugama u tim iznosima, socijalno ugroženim obiteljima treba pomoći, a ne da socijalna služba otima djecu siromašnima, kao da smo u inkviziciji. Kaže premijer da Hrvatska raste, raste po zaduženjima, a toliko dobro je Milanović vodio zemlju da nije uspio napuniti donacijama stranačku kasu u godinu dana, jer mu više nitko ne vjeruje, pa je za kampanju navodno podigao kredit. Samo ne znamo da li je i taj kredit, kao i njegov osobni podignut u LHB banci, koju je osnovala udba još za Jugoslavije.

I za kraj svi pričaju da imaju programe, a zapravo su programi svedeni na europske fondove i pretakanje iz šupljeg u prazno. Pravi pravaši to će prepoznati, ali mi smo već odavno sve to otkrili i vrijeme je da se to osjeti i na izborima, jer Hrvatska mora u parlamentu imati pravu desnicu koja će znati reći dosta Pupovcu, Stanimiroviću, Opačićki i sličnima. Sve to na kraju plate državljani ove zemlje, a mislim da je dosta plaćanja uhljeba koji mrze ovu zemlju.

Igor Drenjančević