PIP KAMERA SNIMILA BIOENERGETSKA POLJA IZNAD BOSANSKIH PIRAMIDA

0
1684
  • PIP kamera snimila bioenergetska polja iznad bosanskih piramida
  • Otkriven drugi nivo prahistorijskih podzemnih tunela
  • Potvrđeno postojanje cirkularnih piramida u španjolskom gradu Palencia
  • Serija predavanja dr. Osmanagića u naredna tri mjeseca
  • Vrijednost šećera u krvi opada nakon posjeta podzemnim tunelima Ravne

PIP KAMERA SNIMILA BIOENERGETSKA POLJA IZNAD BOSANSKIH PIRAMIDA

Krajem 1980-ih britanski biolog dr. Harry Oldfield, korištenjem mikročip tehnologije, razvio je skener kojim je omogućeno vizualiziranje energetskih polja u trenutnom vremenu. Ovaj sistem je postao poznat kao polikontrasna interferentna fotografija ili PIP (Polycontrast Interference Photography). On je izumio kompjuterski program koji analizira različite svjetlosne intenzitete koji se reflektiraju od osoba ili predmeta. PIP sistem se danas upotrebljava na ljudima, životinjama, biljkama, energetskim objektima poput piramida i sl. Beogradska laboratorija PIPLS koja primjenjuje PIP tehnologiju redovno vrši snimanja u Bosanskoj dolini piramida u Visokom i upravo su objavili svoj novi izvještaj koji analizira razultate u periodu 2007.-2015. (http://piramidasunca.ba/images/2015/1015/pip-2015.pdf)
U izvještaju su prikazana prirodna brda koja imaju normalno ambijentalno polje iznad vrhova. Bioenergetska polja su horizontalno orijentirana:

Image Image

S druge strane, prostiranje energetskih polja iznad Bosanske piramide Sunca je uvijek vertikalno (“anomalijsko”). Panoramska fotografija iznad Visokog upečatljivo pokazuje da se samo iznad piramide nalaze vertikalna zračenja, a iznad Visokog uobičajena horizontalna polja. Identičan je rezultat i za ostale piramide: Bosansku piramidu Mjeseca, Piramidu bosanskog Zmaja, Hram Majke Zemlje i Piramidu Ljubavi, U objašnjenju, autori studije ističu:

Image

“Analizom isijanih boja iz svih piramida, zaključuje se da je reč o visoko vibratornim i prozračnim bojama koje u bioenergetskim procesima i njihovim utecajima na ljudsko zdravlje imaju isceliteljski karakter…
Na većini PIP snimaka, u blizini vrha piramide, uočljive su ljubičaste linije koje su indikator da Bosanska piramida Sunca apsorbuje energiju iz okoline. Preciznije, ljubičaste trake koje izlaze/ulaze iz tela piramide, javljaju se kada telo apsorbuje negativnu energiju iz okoline. Uvećano prisustvo zelene i rezeda boje, nastale prepokrivanjem plave i zelene boje, predstavljaju energetski balans i uočavaju se u procesu bioenergetske terapije. To bi značilo da Bosanska piramida Sunca deluje kao sistem koji apsorbuje negativnu energiju iz okoline i transformiše je u energije koje vrlo blagotvornu deluju na ljudski organizam”.


OTKRIVEN DRUGI NIVO PRAHISTORIJSKIH PODZEMNIH TUNELA

U proteklom desetogodišnjem periodu stručni tim i volonteri Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” su radili na čišćenju prvog nivoa podzemnih tunela Ravne. Riječ je o pravom prahistorijskom labirintu prolaza i prostorija, a do sada je očišćeno oko 1700 metara ovog kompleksa. Ulaz u tunele se nalazi na nadomorskoj visini od 545 metara. U septembru 2015. je otkriven ulaz u drugi, donji nivo podzemnih tunela na nadmorskoj visini od 525 metara, ili 20 metara niže. U toku je izrada pristupnog puta ovom ulazu, a na proljeće 2016. planirani su i arheološki radovi na drugom nivou tunela radnog naziva “Ravne 2”.

Image


POTVRĐENO POSTOJANJE CIRKULARNIH PIRAMIDA U ŠPANJOLSKOM GRADU PALENCIA

Istraživač piramida dr. Semir Osmanagić potvrdio je postojanje piramida početkom oktobra 2015. i na španjolskom tlu, u gradiću Palencia, na sjeveru zemlje. Tri uzvišenja Cerro de San Juanillo, Cerro del Otero i Barredo Viejo dominirali su ovim krajolikom dugo vremena. Nažalost, za potrebe lokalne tvornice keramike najmanje piramidalno uzvišenje Barredo Viejo potpuno je uništeno. Pronađeni artifakti su sklonjeni od javnosti, a podzemni prolazi zatrpani. Preostala dva uzvišenja su također znatno modificirana i oštećena. Cerro de San Juanillo i Cerro del Otero su identične visine, po 84 metra. Međusobna im je udaljenost 666 metara. S trećim uzvišenjem imali su identičan raspored kao i piramide u Gizi. Na topografskoj mapi je vidljiva pravilna cirkularna geometrija s identičnim nagibom od podnožja do vrha. Cerro del Otero ima vidljive bridove, tako da se može nazvati crkularnom piramidom. Orijentacija istočne stranice Cerra de San Juanilla je idealna prema izlasku sunca tokom ljetnog solsticija. Stratigrafija cirkularne piramide Cerro de Otero se razlikuje od obližnjeg prirodnog uzvišenja Paremo de la Miranda. Nekoliko slojeva je “umetnuto”, najvjerovatnije zbog stabilnosti, lakšeg oblikovanja i energetskih osobina. Cerro del Otero i uništeni Baredo Viejo su bili raspoređeni na pravilnoj osi sjever-jug.
Više: http://piramidasunca.ba/bs/offline-page/aktuelnosti/item/10352-potvr%C4%91eno-postojanje-cirkularnih-piramida-u-%C5%A1panjolskom-gradu-palencia.html

Image Image


SERIJA PREDAVANJA DR. OSMANAGIĆA U NAREDNA TRI MJESECA

Pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić promovirat će istraživanje najstarijih svjetskih piramida u Budimpešti (Mađarska) 31. oktobra, Istanbulu (Turska) 7. novembra, Austinu (Texas, SAD) 18. novembra, Dallasu (Texas, SAD) 19. novembra, Hot Springsu (Arkansas, SAD) 20.-21. novembra, Tucsonu (Arizona, SAD) 4. decembra, Phoenixu (Arizona, SAD) 5. decembra, Damanhuru (Italija) 21. decembra, Grazu (Austrija) 23. januara, Beču (Austrija) 24. januara, Salzburgu (Austrija) 25. januara, Rosenheimu (Njemačka) 26. januara, Ženevi (Švicarska) 27. januara, Bodensee (Njemačka) 28. januara 2016…
Više: http://piramidasunca.ba/bs/predavanja-i-intervjui.html


VRIJEDNOSTI ŠEĆERA U KRVI OPADAJU NAKON BORAVKA U LABIRINTU RAVNE

Sedamdesetčetverogodišnji Asaf Zečević došao je u posjet Podzemnom labirintu Ravne 5. oktobra 2015. godine. Porijeklom je iz Visokog i živi u Donjem Vakufu. On ima dijabetes i prije ulaska u podzemne tunele izmjerio je vrijednost šećera u krvi koja je iznosila 13. Nakon izlaska iz tunela ponovo je izmjerio vrijednost šećera u krvi koja je, kako se vidi i na fotografiji, iznosila nevjerovatnih 6,9. Ovo je još jedno individualno svjedočanstvo o blagotvornom djelovanju energije piramida na zdravlje.

Više: http://piramidasunca.ba/bs/offline-page/aktuelnosti/item/10367-jo%C5%A1-jedno-svjedo%C4%8Danstvo-vrijednosti-%C5%A1e%C4%87era-u-krvi-opadaju-nakon-boravka-u-labirintu-ravne.html)

Image Image

NAPOMENA REDAKCIJE: Fondacija “Arheološki park Bosanska piramida Sunca” se bavi naučno-arheološkim istraživanjima te prenosi izjave i svjedočanstva posjetilaca, ali ne daje nikakve zdravstvene garancije.

izvor bosanske piramide

hop portal