KOMADINA U POTRAZI ZA ‘FAŠISTIMA’ I ZAŠTITI KOMUNISTIČKOG LOPOVLUKA U PRIVREDI I BANKARSKOM SUSTAVU

0
1077

komadinaZlatko Komadina uvodi novosti u politiku SDP-a, a to je zapravo stari komunistički obrazac traganja za fašistima i nacizmom. I Milanović nam nudi traganje za nacistima i fašistima. Vjerojatno će i Teršelička zajedno sa Pusićem tražiti fašiste uz budžet 3o milijuna kuna. Ali nitko neće tražiti kriminal u zemlji. Znači lopovi mogu biti mirni.jbs

Guverner Vujčić za naš novac želi biti neovisan. Vidjeli smo tu neovisnost na djelu. Totalno bezvlašće i kriminal. To bi trebalo značiti da će nas Komadina svojom mirnoćom zaje…ati i tražiti fašiste, a banke i zadruge će reketariti narod. Takva promjena stvarno više nikoga ne zanima, kao niti proučavanje pozdrava “Za dom spremni na desnici”. Karamarko će biti jedini kandidat HDZ-a i tako jednu politiku okruniti, iako ima sve više zamjerki na njegov rad. HDZ izgleda kao orkestar bez dirigenta. Prvo je sve zakomplicirala predsjednica sa Lozančićem, pa je na kraju Orešković napravio suprotno od Karamarkovih očekivanja. Ne može gore. A lopovi kradu i kradu.

šeksinjoHNB-130407a

Zagrebačka banka ima imovinu 140 zgrada koje nikada nije upisala kao kapital osnovnih sredstava i na taj način zapravo nije niti izdala dionice za taj kapital. Na Trgovačkom sudu nije upisana navedena imovina. Iz ove dokumentacije HNB-a i tadašnjeg predsjednika Sabora nikoga taj problem nije dirao. HNB je dobio dokument iz kojeg je razvidno da banka nije pretvorena na zakoniti način upravo zbog te činjenice, a i sam Šeks je dobio potpuno isti dokument i svojim potpisom pokriva kriminal. Prema ovim dokumentima vidi se da nikoga ne dira previše nestanak 14o zgrada banke, kojima se inače banka koristi. Šeks, Bajić i Rohatinski su na taj način odgovorni jer stavljaju Zagrebačku banku iznad zakona. Dokaz što je učinila neovisnost banke.

Prikupljeni materijal nepobitno dokazuje kako su izjave guvernera Vujčića, da HNB nema uvid odnosno da ne posjeduje izvještaje banaka o kretanjima kamatnih stopa po kreditima, neistinite! Udruga kreditnih dužnika – KREDA je 26. studenog 2015. poslala otvoreno pismo guverneru u kojem smo tražili objavu kamatnih stopa jer smo već tada znali za obrasce koje su banke bile dužne na mjesečnoj bazi dostavljati HNB-u i koje je guverner Vujčić iz nepoznatog razloga ukinuo. HNB je ponovo svjesno dopustio stranim bankama mogućnost da manipuliraju kamatnim stopama i samovoljno određuju iste pri provedbi izmjena i dopuna ZPK (102/15). Čega ili koga se to HNB boji? Zašto iznosi neistine? Zašto neka od nadležnih institucija ne prisili HNB da sve te materijale javno objavi obzirom da dokazi za ove naše tvrdnje postoje, te su ovo podaci od javnog interesa? Nikakvi zakoni i propisi ne smiju štititi netransparentnost kada je javni interes u pitanju. Ukoliko u Hrvatskoj ne postoje institucije koje su nadležne i spremne sankcionirati Hrvatsku narodnu banku kada svjesno obmanjuju građane, ovim putem apeliramo na sve saborske zastupnike da pokrenu hitnu proceduru izmjene Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci i da se stane na kraj kaubojskom ponašanju guvernera, koje više priliči Divljem zapadu nego jednoj europskoj državi! Saborski zastupnici, zapitajte se kako je moguće da nitko od nadležnih institucija ne reagira na sve naše objave i dokazne materijale? Kako je moguće da jedna državna institucija koja se i dalje ponaša kao država u državi može i dalje nesmetano raditi protiv interesa hrvatskih građana? Po svemu ovome možemo zaključiti samo jedno: dok se u Hrvatskom Saboru još uvijek raspravlja o partizanima i ustašama, mjesecima traju sage o budućim ministrima, u Hrvatskoj se pljačka uredno nastavlja. Čije interese HNB štiti? Još jednom smo prokazali da HNB iznosi neistine, znamo da su u posjedu izvještaja o kretanjima kamatnih stopa i ponuda kredita. Netransparentnost provođenja Zakona o izmjenama i dopunama ZPK (102/15) u ovom trenutku više niti najmanje nije upitna. Očekujemo očitovanje HNB-a, Ministarstva financija i još jednom pozivamo sve saborske zastupnike da u Hrvatskom saboru pokrenu ovo važno pitanje i da Divljem zapadu stanu konačno na kraj!-izjavio je Nenad Koljaja .

Austrijske banke u manjku sa 13 milijardi eura temeljnog kapitala

Međutim, austrijske banke nemaju temeljni kapital zbog čega je FMA odredila da od siječnja 2016. godine banke su dužne pribaviti 13 milijardi eura temeljnog kapitala kako bi u internacionalnom prometu bile ravnopravne drugim svjetskim i europskim bankama.  Uz sve to kažnjeni su i odlukom Europske komisije sa više od milijardu i pol eura, (između ostalog i zbog poslovanja na području Hrvatske)  zbog čega su se austrijske banke našle u nezavidnom položaju stoga ne čudi njihovo gotovo očajničko uvjeravanja kako su na području Republike Hrvatske tvrtke  kćerke Raiffaisenbanke poslovale zakonito i legalno. Naime, banke su dužne prema odredbi austrijskog FMA iz siječnja 2016. godine  namaknuti 13 milijardi eura temeljnog kapitala, što je iz redovnog poslovanja gotovo nemoguće,  stoga je shvatljivo  da je naplata potraživanja u Hrvatskoj, pa bilo ono zakonito ili nezakonito, očigledno za njih pitanje opstanka.

No hoće  li Republika Hrvatska  tetošiti austrijske banke bez kapitala ili  svoje državljane koji su ostali praznih džepova,  vidjet će se iz njihovih odluka!- analizira Nada Landeka.

Vlasnici skrbničkog računa INA-e su tehnomenadžeri Hrvatske koji su prošli školovanje u bivšem SSSR-u i koji su sudjelovali u generalnoj privatizaciji, ne samo INA-e, nego i kompletne Hrvatske – da li u funkciji premijera ili u funkciji generalnog direktora INA-e – uglavnom, osobe koje su uvijek bile pri vlasti – tvrdi Nikola Kovačević u emisiji Ozane Bašić. Ina je surađivala sa svim stranim kompanijama, Shell je izrazio interes da ide sa INA-om ali je izašao zbog mukotrpne i dugogodišnje papirologije, sa OMV-om smo 1996. planirali kupiti MOL i biti lider na ovom tržištu. U sportskom rječniku reklo bi se da se INA kao igrač prve lige spojila sa trećeligašem MOL-om. 1993. godine počelo je propadanje gospodarskog diva Hrvatske INE pod upravljanjem Franje Gregurića. Rasuti su INA-ini stručnjaci po svijetu i uništen istraživački tim i centar INA-e. Planski se uništavala vrijednost INA-e i izabrao se pogrešni partner, sve za vrijeme Gregurićeve  i Valentićeve vlade.-izjavio je Nikola Kovačević iz INA-e.

Kada sve saberemo Zlatko Komadina bi kao Milanović progonio ustaše zapravo crvenu JNA desnicu prepunu kapetana, milicajaca, oficira JNA i njihove djece koji glume ustaše, dok sav ovaj kriminal organizira neokomunistička ljevica u HNB-i, bankama i privredi. Komadina će se baviti pozdravom Za dom spremni u svome mandatu, a Bujanec će demantirati da je pozdrav ustaški, do tada će jugolopovi, danas domoljubi, mirno krasti.

HOP portal