PREMA TAJNOM DOKUMENTU RAČAN DOGOVARAO SA BRITANCIMA UHIĆENJE GOTOVINE

0
1622

HOP portal je došao u posjed tajnog dokumenta vlade Ivice Račana koji je prihvatio Britansku suradnju oko uhićenja generala Ante Gotovine. Sastanak je održan 7.2. 2003. a sa hrvatske strane su prisustvovali :

-IVICA RAČAN

  • VELEPOSLANIK PARO ( POZNAT  PO ZADNJEM INCIDENTU SA SAD-a TE TVRDNJE DA AMERIKANCI NEMAJU PRAVA OKO UKAPLJENOG PLINA)
  •  RANKO OSTOJIĆ RAVNATELJ POLICIJE
  • ŠIME LUČIN MINISTAR POLICIJE
  • TAJNICA RAVNATELJA POLICIJE TATJANA BANOVAC
  • BRITANSKU STRANU SU ZASTUPALI;
  • NICHOLAS JARROLD-VELEPOSLANIK
  • GARETH LUNGLEY- TAJNIK VELEPOSLANIKA
  • BOYD-BRITANSKA OBAVJEŠTAJNA SLUŽBA

 

DRUGI DIO SASTANAKA OBAVLJEN JE U RAVNATELJSTVU POLICIJE GDJE JE BIO PRISUTAN NAČELNIK KRIM. POLICIJE- DRAGUTIN CESTAR, GOJKO MARKOVIĆ, NAČELNIK ODJELA KRIM POLICIJE, TAJNICA BANOVAC SA TAJNIKOM VELEPOSLANIKA LUNGLEYOM I OBAVJEŠTAJECEM BOYDOM.

vrlo tajnovrlo tajno 2

Zanimljivo da oko samog slučaja nije uključena hrvatska tajna služba. Razlog  što Ivica Račan nije imao povjerenje u njih, jer su tada u službama bili odani ljudi Gotovini, a kako je on naumio uhitit Gotovinu morao je imati svoj kadar. Ovaj dokument dokazuje da su policija i tajne službe zapravo stranačke partijske vojske, kao u komunizmu, tako da uopće nije bitna nadležnost već odanost vođi i partiji. Servis građana nisu bili tada, a kako vidimo niti danas. Račan je očito želio Gotovinin “skalp”, a vidi se tko je bio njegov čovjek tada od povjerenja. O demokratizaciji društva nema niti govora u Račanovo vrijeme, što ovaj dokument jasno pokazuje i gotovo nevjerojatno  isključuje Račan tajne službe iz samog slučaja.

Situacija  dokazuje čiju je volju Račan tada provodio. Ako se sjetimo kako je Radoš pokvareno odao medijima suradnju oko prisluškivanja Miloševića u to vrijeme, provođenu zajedno sa američkim tajnim službama, samo da bi udaljio iz igre Amerikance, ova suradnja pokazuje umješanost britanskih službi u naš milje.

Nakon smjene američkog čovjeka Lozančića u Hrvatsku  došao je  britanski princ i obišao regiju. Regija kao projekt odgovara Rusiji i Britaniji. Podršku nasljedniku Dragana Lozančića Danielu Markiću dao je Ante Gotovina, što je  isto zanimljiv podatak.

HOP portal