ŠEŠELJ NE PRIZNAJE HRVATSKU, ORBAN ‘ŽELI’ BARANJU I MEĐIMURJE, A SRBIJA OPTUŽNICE ZA BLJESAK!

0
1505

UDAR MAĐARSKOG PREMIJERA NA HRVATSKU ‘Naši su Baranja i Međimurje!’

Određenih je trzavica, što je normalno, uvijek bilo, kako po pitanju nekih neuspjelih mađarskih ulaganja tako i sada ključnog odnosa oko MOL-ova vlasništva nad Inom.

Dakle, iako Zagreb ne bi trebao imati razloga za zabrinutost zbog ove Orbanove izjave – ipak treba imati na umu da u Mađarskoj sve jači ultraradikalni Jobbik ima pretenzija i prema Baranji i prema dijelu Međimurja – ona je na europskoj razini ipak problematična.

SNAŽNI DESNIČARI

Teško se, osim toga, oteti dojmu da je Orban, čelnik stranke Fidesz, ovom najavom negdje na liniji zahtjeva ruskog predsjednika Vladimira Putina. Naime, upravo je status manjina bio povod – jasno, ne razlog – za izbijanje Drugoga svjetskog rata.

Srpska agresija na Hrvatsku i BiH je pokazala da se manjinsko pitanje i dalje može vrlo lako politizirati te postati alat manipulacije, sada se na taj val uključio Putin, a slijedi ga Orban.- tako je Jutarnji list objašnjavao Orbanove stavove i sramežljivo napao Putina, kao glavnog kuhara nacionalizama u Europi, što i nije čudno jer nacionalizmom razbija jedinstvo EU.

U vezi spomenutog članka osobno javio mađarski veleposlanik u RH, dr. Ivan Gabor, koji je međimurskom županu Matiji Posavcu poručio da to nisu stajališta mađarske vlade. Naš župan, koji inače reagira na svaku gestu ili izjavu koja je na štetu Međimurja, ovaj put je pristojno prihvatio ovo objašnjenje i sam svjestan novinske podvale mađarskom premijeru. Matija Posavec zalaže se za manjinska prava svih manjina, ali ona mađarska je u Međimurju zaista neznatna. Kaže, među 118.426 stanovnika Županije živi svega 66 Mađara, pa se njihov udio u ukupnom međimurskom stanovništvu iskazuje u promilima.- opet piše Međimurski list. Ipak iako demantiraju priču iz mađarske diplomacije, u Mađarskoj nitko ne osuđuje takve stavove političara, desničare Jobbik, koji je imao  dobre veze u hrvatskoj politici preko AHSP, a koji tvrdi da su to mađarski teritoriji (Jobbik). Znači gdje im dima ima i vatre.

SRPSKA POTEZANJA ZA HRVATSKOM OPET UZ RUSKI BLAGOSLOV

Šešelj je rekao da koncept Velike Srbije postoji 300 godina kao politički projekat i, prema njegovim riječima, nikada nije imao zločinačke elemente, pa ni u Drugom svjetskom ratu za vrijeme četničkog generala Dragoljuba Draže Mihailovića.

Hrvatsku državu, kako kaže, ne priznaje, sve dok traje okupacija tzv. Republike Srpske Krajine. Gost Pressinga je izneo veoma oštre riječi na račun hrvatske države, rekavši da “svaka hrvatska država može biti isključivo ustaška država”. Na činjenicu da je Hrvatska danas međunarodno priznata država koja je članica EU, Šešelj je odgovorio tvrdnjom da je EU “novi Hitler u Europi”.- tako pak piše N1 televizija. EU je pustila na slobodu Vojislava Šešelja , a prema našim saznanjima ruska i njemačka kuhinja u tome su bile najjače, a posao trabanata u tom slučaju napravile su Mađarska i Austrija, koje sada pritišću Hrvatsku da otvore daljnje pregovore sa EU za Srbiju.

SRBI I “BLJESKU” ŽELE DATI ZLOČINAČKI KARAKTER KAKO BI “IZJEDNAČILI” ZLOČINE SA SVOJE STRANE

IZVORAN TEKST SA “BLICA”

Srpska narodna partija (SNP) saopštila je danas da traži od pravosudnih organa u Srbiji da pokrenu sudske postupke protiv odgovornih za zločin proterivanja 30.000 i ubistvo najmanje 300 srpskih civila, koji su u akciji Bljesak, tokom prvomajskih praznika 1995, počinile hrvatske vojne, paravojne i policijske snage.

Hrvatski “oružnici” su tada, uz logistiku penzionisanih NATO generala, u samo jednom danu, u akciji koja je bila prethodnica “Oluje”, etnički “počistili” od Srba Zapadnu Slavoniju, deo tadašnje Republike Srpske Krajine, teritorije pod zaštitom snaga Ujedinjenih nacija, navodi SNP.

 Za taj masovni zločin, niko od hrvatskih državnih i vojnih komandanata nikada nije odgovarao, ni pred hrvatskim sudovima, niti pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu, ukazuje SNP.

Ta stranka ističe da glavne poluge vlasti u Zagrebu ponovo drže oni koji ne priznaju užasne razmere genocida koje je nad Srbima, Jevrejima i Romima, u Jasenovcu, Jadovnu i ostalim stratištima, počinila ustaško-nacistička “Nezavisna Država Hrvatska”, a čiji kontinuitet danas crpi najnovija članica Evropske unije, Republika Hrvatska. – tako pak piše Blic.

EU je izgubila monolitni izgled koji prikazuju naši mediji,  sankcijama prema Rusiji, a zbog ruske okupacije Ukrajine je zapravo došlo do podjele Unije te jačanja ruskog utjecaja. Rusija mora razbiti otpor Unije kako bi spasila svoje gospodarstvo i prekinula sankcije. To čini preko desnih političkih partija u EU. Preko njih podupire nacionalizam. I na taj način ih približava svom političkom spektru. Srbija upravo Rusiju koristi za obračun s nama, a ona preko svojih desničara poput Šešelja propagira politiku negacije Hrvatske, kao što to radi i Jobbik u Mađarskoj, a predstavljanjem svog sudstva nadležnim za ratove u Jugoslaviji želi izmijeniti povijest i sve strane osuditi jednako, te time skinuti sa sebe zločinačku stigmu.

To je više nego licemjerno i pokvareno, jer su u Srbiji na vlasti zločinci Vučić i Nikolić. U tome im zdušno pomažu srpski i hrvatski mediji, naime – ova izjava u Blicu je potpuno ista kao i izjave Pupovca, Krausa i Mesića u Jasenovcu, Josipovićeva u Zagrebu, Vrdoljakova na konferenciji za tisak. Svi redom HDZ nazivaju profašističkim, dok hrvatski narod predstavljaju kao narod sklon fašizmu. Sjetimo se izjave “hrvatskog novinara” Margetića kako su naše ruke umazane srpskom krvlju, Pupovca koji piše biltene o hrvatskim novinarima, pa do idiotarija Velimira Bujanca koji odvodi narod pred vrata Mirjane Rakić da bi njoj uručio četničku kapu, a s druge strane u svoje emisije zove Slavka Linića. koji je godinama blatio hrvatski narod.

Sve to redom ima za cilj Srbima stvoriti primat, nas proglasiti zločincima i tako na mala vrata preko Srbije osigurati rusku dominaciju. Zato su  opasne teze admirala Domazeta iznešene u Dnevnom, a koje je isto blisko Slavku Liniću i njegovom prijatelju Juri Bajiću, da je Rusija se izdigla kao pozitivna kršćanska sila, a da je Orban veliki državnik.

Rusija je uništila kršćansku Ukrajinu, koja nas je prva priznala, Orban je ruski sluga, koji želi ovakvu fašističku Srbiju u članstvu EU i pritišće našu vlast da se to i dogodi.

Novi cirkus izazvao je Domazet optužujući Tursku da kod nas želi obnoviti otomansko carstvo na osnovu bijednih 200 milijuna eura ulaganja, prešućujući lopovluk nad INA-om i “prodaje” najboljih nalazišta “kršćanima” Rusima. Komično  je da nekadašnji JNA kadar danas ima puna usta kršćanstva, ali uglavnom onog ruski obojanog… Za Hrvatsku je žalosno da se okružuje Rusijom i Turskom, a odbija mogućnost širenja svoje politike prema najmoćnijoj zemlji zapada, sa kojom je u koaliciji je porazila rusko-srpski utjecaj u tzv. Krajini, odnosno okupiranom dijelu.

Vojisalav Šešelj i admiral Domazet hvale Orbana. Treba li tome nešto dodati? Naš tekst, napisan prije 3 mjeseca kada nas je “domoljubno” novinarstvo nazivalo neznalicama, jer smo tada prozvali admirala Domazeta:

http://hop-portal.com/2016/02/orban-rusi-eu-a-ruska-diplomacija-drzavu-po-drzavu-stavlja-pod-svoju-kontrolu/

HOP portal