ZAMJENIK NAČELNIKA U OKUČANIMA POVEZAN SA RATNIM ZLOČINCEM I SUDJELOVAO U POBUNI

0
3334

okučani općinska upravaHrvat Jerko Šalić, zarobljenik u logoru Nova Gradiška 1991. godine dao je iskaz da je za vrijeme svog boravka u tom srpskom logoru gdje je bio tučen i zlostavljan, prepoznao između ostalih i Sinišu Martinovića – naoružanog i u uniformi. Isti Siniša Martinović je danas jedan od dva zamjenika načelnika općine Okučani koji dolazi iz reda srpske nacionalne manjine. Prije dva dana (2. svibnja 2016.) je taj isti Siniša Martinović izjavio za Novosti Srpskog narodnog vijeća slijedeće:

“Dok je većinski narod od države dobio kuće, poslove u državnoj službi, razne povlastice i za sve probleme krivi državu, naš narod ni od koga ništa nije dobio, ničemu se ne nada i nikoga ne krivi. Jedno je sigurno, 1. maj je za nas najtužniji i najcrnji dan i tako će biti do kraja našeg života.” 

siniša martinovićKada se upoznamo sa životnim i ratnim putem zamjenika načelnika općine Okučani, jasno je zbog čega je za njega “1. maj” najcrnji dan; zbog vojno-redarstvene operacije Bljesak kojom je 1. svibnja 1995. oslobođena zapadna Slavonija od okupacije velikosrba i četnika. Međutim, nije nam jasno u kojem je segmentu točno Martinović zakinut; on je naime u javnoj službi, ima sve povlastice i kuću u Hrvatskoj, u svojoj domovini protiv koje se 1991. godine pobunio. Martinović na društvenim mrežama njeguje veze sa ratnim zločincem Zoranom Lužajićem i s Draganom Vlajsavljevićem, čovjekom koji je navodio zrakoplove JNA za vrijeme kobnog napada na Novu Gradišku. Odanost velikosrpskim ciljevima povezuje ovu trojicu i dan-danas, što oni u svom fb prijateljevanju ni malo ne skrivaju. Budući da je i našoj redakciji bilo lako ustanoviti njihovu povezanost, pitamo se što zapravo radi naša policija i pravosuđe.

Ponovo dajemo na uvid transkript razgovora Slobodana Miloševića sa Borivojem Mikelićem u svezi same akcije Bljesak i priznanje Slobodana Miloševića da je akciju isprovocirao Milan Martić odbijanjem bilo kakve suradnje sa hrvatskim vlastima. milošević transkript2

 

 

MARTINOVIĆ SINIŠA, sin Dragutina, r. sa prebivalištem u Okučani, Vinogradska br.11, općina Nova Gradiška, 16.08.1991. god. štab „TO Okučani, 5 p/b III četa I vod III odjeljenje-vozač komandanta štaba „TO Okučani“. MARTINOVIĆ DEJAN, sin Dragutina, r. sa prebivalištem u Okučani,Vinogradska br.11, općina Nova Gradiška, 12.1994-03.1995. god. služenje vojnog roka SVK u Srem. Mitrovica-Srbija, 03.1995.-01.05.1995. god. dosluženje vojnog roka u „kasarna Stara Gradiška“. MARTINOVIĆ DRAGUTIN, sin Stanka, r.16.05.1943. god. u Dubovac, općina Nova Gradiška, RH, sa prebivalištem u Okučani, Vinogradska br.11, općina Nova Gradiška, 16.08.1991. god. štab „TO Okučani“-održavanje vozila.

dragan vlaisavljevićDragan Vlajsavljević  rodom iz sela Trnave kraj Nove Gradiške je navodio zrakoplove JNA koji su 21. rujna 1991. godine pogodili zgradu općine Nova Gradiška, zgradu Zagrebačke banke, poštu, benzinsku postaju, željezničku stanicu i Dom kulture te mnoge druge objekte i parkirana vozila. Zahvaljujući njegovim navođenjima zrakoplova JNA i pobunjenim Srbima toga dana su poginuli Tomo Idžaković, Marinko Bašić, Mikret Kopić (sve pripadnici ZG iz Zagreba), Domagoj Potkonjak (civil iz Cernika), Marko Tičak (NG), Željko Lucić, Ivan Labavić, Marko Ružojčić, Ante Stipić, Davor Topčić, Goran Jeftić (svi pripadnici ZNG) i Dušan Milošević (narodna zaštita). Dragan Vlajsavljević je 2014. godine bio u Novoj Gradiški i slikao se pred tom istom Zagrebačkom bankom, koja je njegovom zaslugom bila bombardirana od JNA 1991. godine. Danas živi u Sacramentu, Californiji i povezan je sa Sinišom Martinovićem preko društvenih mreža.

siniša martinović fb frend lužajićZoran Lužajić, o kojem smo već pisali, bio je do 08.1991. god. djelatnik MUP-a RH, Policijske postaje Nova Gradiška, a poslije sudionik oružane pobune u Pakracu, organizator postavljanja barikada na okučanskom području, „komandir SUP-a Okučani“, „komandir SM Stara Gradiška“ i srpskog logora za ratne zarobljenike i civile „Stara Gradiška“. Zarobljen je 08.09.1991. god. sa oružjem u Slavonskom Šamcu te razmijenjen mjesec dana kasnije. Osumnjičen je za počinjene ratne zločine protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika i osuđen na izdržavanje zatvorske kazne za ratne zločine u odsutnosti. Zoran Lužajić je, baš kao i Dragan Vlajsavljević povezan sa Sinišom Martinovićem preko društvenih mreža.

siniša martinović fb frend vlajsavljevićZanimljivo je da sasvim prosječni nekadašnji stanovnici Okučana danas žive u Americi izuzetno dobro kao na primjer Dragan Vlajsavljević što baca sumnju da se i sam Vlajsavljević  prilikom navođenja zrakoplova na zgradu Zagrebačke banke (koja nije nikakav vojni cilj) okoristio opljačkanim novcem iz te iste banke što potvrđuje i dokumentacija tadašnjih vlasti republike srpske Krajine. Treba reći da se srpska vojna i politička klika iz tog vremena obogatila enormnom pljačkom Hrvatske u svojim pljačkaškim pohodima, a samom srpskom narodu je u to vrijeme prodavala četničku ideologiju. Dok su zaluđeni Srbi širili četništvo od kojeg danas nemaju ništa osim problema, jedan manji dio Srba pljačkom je “uspio” u životu. Za to vrijeme se u ostatku Hrvatske odvijala strašna drama hrvatskog naroda u obrani svog golog života i svog teritorija, a daleko u pozadini je jugoslavenska komunistička klika umrežena u novoj hrvatskoj vlasti  uništila kompletnu privredu, banke, otela tvrtke i sebi osigurala budućnost. Plan same akcije ukorijenjen je u takozvanom hrvatskom krilu UDBA-e koji je u podjeli interesnih sfera očito našao zajednički jezik sa srpskom komunističkom elitom. I danas ta gotovo nevjerojatna i zlotvorna politika prema hrvatskom narodu nije osuđena već ogranci te politike i dalje svjesno i namjerno uništavaju hrvatsku državu pomoću uvijek iste priče; “drž´te lopova”. Daljnjim sijanjem mržnje osigurava se i daljnja pljačka. Nije slučajno da su na vodećim pozicijama u srpskoj manjini  i danas prisutni najopasniji militanti dok srpska politička elita sklona dogovoru s Hrvatima biva sasvim marginalizirana. Razlog te marginalizacije je očita izdaja hrvatskih interesa kao što i srpska politička klika, zadužena za sukobe s Hrvatima, koristi svoj narod za vlastiti probitak. Upravo zbog toga postoje razni Martinovići koji potpiruju mržnju prema Hrvatima, kao što su činili i u hrvatskom oslobodilačkom ratu. Kada se srpska manjina u Hrvatskoj odmakne od četništva i žaljenja za republikom srpskom Krajinom, matematički će vrlo lako izdvojiti prevarante u vlastitim redovima koji od sijanja mržnje jako dobro žive i ne pada im na pamet napuštanje Hrvatske, u kojoj navodno toliko pate.

 

http://hop-portal.com/2016/03/srpski-terorist-prima-invalidninu-iz-republike-srpske-i-radi-u-hrvatskoj-policiji/

http://hop-portal.com/2016/03/nova-gradiska-postala-leglo-cetnika-u-policiji-i-medijima/

http://hop-portal.com/2016/05/objavljujemo-transkript-razgovora-u-kojem-milosevic-jasno-optuzuje-martica-da-je-odgovoran-za-akciju-bljesak/

HOP portal