HOLLANDE TJERA BRITANCE ČIM PRIJE DA IZAĐU IZ EU

0
1394

Francuski predsjednik François Hollande, pojačao je pritisak na Veliku Britaniju da tijekom svog rasporeda  napusti EU, inzistirajući na tome da Brexit ne može biti otkazan ili kasniti, te da će Britanija morati živjeti s posljedicama.
Njegova tvrdolinijaška izjava nakon sastanka s Davidom Cameronom u sjevernoj Francuskoj,  za vrijeme u stogodišnje komemoracije bitke u Sommi; “Odluka je donesena; to se ne može odgoditi, a to se ne može otkazati. Sada [Britanci]  se moraju suočiti s posljedicama “, rekao je Hollande novinarima.

“Budući da su u Europskoj uniji imali prednosti. A to je … ono što su Britanci počinjali tek sada razumjevati “, dodao je predsjednik, aludirajući na birače koji su se odlučili otići, ali otkako su otišli, izrazili  su žaljenje. “Oni koji su bili u iskušenju zbog Brexita počinju razmišljati tek sada.”

Hollande je rekao da brz Brexit “će otkloniti sve nejasnoće i nestabilnost, posebno u gospodarskim i financijskim domena  u Britaniji. Što brže to ide, bolje će biti za njih. ”

HOP portal