SRAMOTNO: SINČIĆ KORISTI SVOG JEDNOMJESEČNOG SINA U BORBI PROTIV HDZ-a

0
3448

Izgleda da nas u Hrvatskoj ovog ljeta očekuje najprljavija predizborna kampanja ikada. Jedna od najmlađih stranki Živi zid, sakupila je dosada najviše afera u najkraćem vremenu postojanja (2 godine). Aktivist Ivan Sinčić koji je prije pola godine kao saborski zastupnik ušao u Sabor namjerava svim dopuštenim i nedopuštenim metodama zažutiti slijedeći saziv Sabora.

ljubica perica
Trudna Ljubica Perica, 2014.

Još za vrijeme predsjedničke kampanje je tada 23-godišnja supruga Jakova Perice (člana GO Živi zid) u šestom mjesecu trudnoće skupljala potpise za predsjedničkog kandidata Sinčića u prosincu, po svakom vremenu i nevremenu na splitskim ulicama, ne mareći previše za svoje stanje koliko za slavu i dobrobit “mesije” Sinčića. Kada se dijete živozidaškog para rodilo, bilo je od samih roditelja i vodstva Živog zida ponosno predstavljeno kao plod živozidaške ljubavi i aktivizma te na facebooku oduševljeno pozdravljeno kao “buduća ciglica koja će zajedno sa svojim roditeljima braniti domove i boriti se protiv deložacija”. Jakov Perica je nedugo potom zajedno s dijelom nekadašnjeg vodstva Živog zida Damirom Trnačićem i Dušanom Cvetanovićem istupio iz Živog zida te osnovao novu stranku SH i okrenuo leđa trojcu Pernar-Palfi-Sinčić. Uslijedio je skandal kada je poznati živozidaški trojac Pernar-Sinčić-Palfi lažirao izbornu skupštinu stranke “u kupaoni” zbog kojega su prevareni skupštinari čije potpise je sporni trojac falsificirao, podigli kaznene prijave DORH-u i USKOK-u protiv falsifikatora, a o čemu mediji uporno šute. Čak ni Stanković nije postavio Sinčiću niti jedno pitanje o tome prije nekoliko tjedana kada je Sinčić ponovno bio gost njegove emisije Nedjeljom u 2.

Izvanredna skupština Živog zida održana je prije desetak dana, na njoj je prevarantski trojac Pernar-Palfi-Sinčić i službeno smijenjen, a izabrano je novo predsjedništvo stranke, na čelu sa Sinišom Gabrićem i Nenadom Koljajom. Prevareni živozidaši traže reviziju financijskog poslovanja stranke, zbog osnovane sumnje utaje 2 milijuna kuna, koju je počinilo nelegalno izabrano vodstvo stranke na čelu sa Sinčićem.

Ovo nisu samo sumnje i indicije prijevara i nelegalnosti vođenja stranke koja se od svog osnutka sustavno raspada i cjepka. Radi se o kaznenim prijavama i svjedočenjima koja su potkrijepljena originalnim dokumentima. U takvoj bezizlaznoj situaciji u kojoj se sada nalazi prevarantski trojac Sinčić-Palfi-Pernar, može se samo glavom kroz zid, kako bi se skrenula pažnja javnosti sa činjenica i usmjerila na nebitno. Zbog toga se Ivan Velibor Sinčić zajedno s Vladimirom Palfi odlučio na krajnja sredstva; upotrijebiti svog jednomjesečnog sina, svoju tek rođenu bebu nedonošče kao zadnji adut protiv prijeteće mase dokaza o njihovim prijevarama. Dvoje od tog trojca nisu samo partneri u prijevari, nego i mladi roditelji: Ivan Velibor Sinčić i Vladimira Palfi. Koliko su ogrezli u zlu svjedoči Sinčićeva objava kako će se sa svojim nejakim sinom boriti protiv političkih napada na njegovu obitelj. Nitko ne napada njegovu obitelj, osim njega samog, koji umjesto da štiti svog tek rođenog sina, pokazuje njegove slike u javnosti, predstavljajući ga kao svoj adut u predizbornoj kampanji. Kao i u slučaju tek rođenog djeteta Jakova Perice prije godinu dana, i ovim djetetom se služi za prikupljanje političkih poena. Davno je bilo jasno da se živozidaški aktivisti ponašaju kao članovi neke sekte, no djecu koju uvlače u svoje bitke bi zaista trebalo zaštititi. Ako to nisu u stanju učiniti roditelji, to bi trebala učiniti pravobraniteljica za djecu, čija je to dužnost.

žz djeca žz s maloljetnicima

Za kraj prilažemo nekoliko fotografija iz kojih je razvidno na koji način živozidaško nelegitimno vodstvo na čelu sa Sinčićem upotrebljava djecu i maloljetnike u ciljeve vlastite političke promidžbe. Vrijeme je da se takvom kažnjivom ponašanju stane na kraj, jer ako nitko drugi – djeca bi ipak trebala biti zaštićena u ovoj državi.

Ingrid Runtić

HOP portal