Kovačević: Ne žele opoziv troje veleposlanika, Joška Para u SAD-u, Ive Goldsteina u Parizu i Ivane Perić-Sutlić u Crnoj Gori

0
2382
Pero Kovačević Pravni ekspert kolumne

„PARTIJSKA DEMOKRACIJA“
Most je u ponedjeljak zatražio od predsjednika Hrvatskog sabora, akademika Željka Reinera da sazove nastavak redovitog zasjedanja Hrvatskog sabora do 15. srpnja, kad stupa na snagu odluka o njegovom raspuštanju, u cilju donošenja Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, “kojim se smanjuju financijska izdvajanja za političke stranke.
Reiner ,HDZ i SDP nisu podržali taj zahtjev Mosta.
Joško Klisović ne želi sazvati Odbor za vanjsku politiku u vezi zahtjeva Vlade za opoziv troje veleposlanika, Joška Para u SAD-u, Ive Goldsteina u Parizu i Ivane Perić-Sutlić u Crnoj Gori jer eto u uvjetima samoraspuštanja Hrvatskog sabora i pada vlade nije vrijeme za promjene u diplomaciji i opoziv veleposlanika, posebice u važnim zemljama poput SAD-a te da su vladini prijedlozi u tom smjeru “neprimjereni i vrlo neodgovorni”(čitaj smjenjuju se njihovi kadrovi).
Ranko Ostojić je jučer sazvao sjednicu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, na kojoj se trebalo raspravljati o imenovanju predsjednika i šest članova Vijeća za građanski nadzor sigurnosno obavještajnih agencija ( čitaj imenuju se njihovi kadrovi)koja je otkazana zbog nedostatka kvoruma.
Riječ je o čistoj farsi i licemjerju zvanoj „partijska demokracija“,naime SDP je jasno rekao da je protiv sazivanja sjednice Sabora,kako je tražio Most, a također znamo da odluku o imenovanju predsjednika i šest članova Vijeća za građanski nadzor sigurnosno obavještajnih agencija donosi Sabor. Očito su imali namjeru nominirati svoje „ljude“pa nek novi saziv to amenuje. Zanimljivo je da je na Odbor došla i Ines Strenja Linić iz Mosta unatoč činjenici da je SDP odbio traženje Mosta za sazivanje sjednice Sabora(čitaj ima svoje akvizicije).
Nije li to „partijska demokracija“i čisti primjer dvostrukih mjerila SDP-a. Protiv su sazivanja nastavka sjednice Sabora,protiv su sazivanja sjednice Odbora za vanjsku politiku jer im to ne odgovara, ali kad im odgovara onda sazivaju sjednicu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost jer se eto brinu o „nacionalnim interesima“.