U Zadru osnovana stranka MODES – Moderna demokratska snaga

0
1851

Dana 16. srpnja 2016. godine u hotelu Kolovare u Zadru, pred prepunom dvoranom ljudi koji su željeli sudjelovati u osnivanju, održana je osnivačka skupština stranke pod nazivom  Moderna Demokratska Snaga (MODES). Osnivačku skupštinu vodilo je radno predsjedništvo kojim je predsjedavao gospodin Tomislav Šarić, a članovi su bili Andrea Baraba prof., mr. sc. Vlado Rapan, Katarina Kušter Franić i Ivica Vlakić dipl. ing. Zapisničar je bio Marin Buovac prof., a ovjerovitelji zapisnika Matej Mikulić dipl. iur. i Andrej Rendić.

Na početku skupštine nazočnima se kratkim govorom obratio doc. dr. sc. Tomislav Šarić zaželjevši dobrodošlicu članovima pristiglim iz različitih općina i gradova u Zadarskoj županiji. Posebno je pozdravio članove koji su po ovoj olujnoj buri pristigli iz Zagrebačke, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Istaknuo je kako danas osnivamo stranku koja već posjeduje značajnu političku snagu u mnogim dijelovima Republike Hrvatske te kako će današnja osnivačka skupština predstavljati veliki korak naprijed za daljnje jačanje te političke snage.

Nakon Tomislava Šarića skupu se obratio doc. dr. sc. Ante Periša te izložio osnovne smjernice političkog djelovanja stranke. Rekao je kako su sigurnost, blagostanje i dostojanstvo svih građana Hrvatske strateški ciljevi, a sve ostalo predstavlja samo potencijalna sredstva za postizanje tih trajnih ideala, te sve drugo valja prosuđivati upravo prema tim mjerilima, uključujući dakako uz to uvijek također ratio et humanum, tj. razum i humanost kao dodatne korektive pri svakom djelovanju. Osvrnuo se na činjenicu kako u državi i po svijetu imamo fantastičnih „solo igrača“, ali kad je potrebno složiti „momčad“, kad se ne može sve obavljati pojedinačno nego su nužne i institucije, sustav, struktura… onda se uvijek zakaže. Što očito znači da su nam vođe opterećene svojim egom te u svoje timove uglavnom ne uzimaju vrhunske „igrače“ i ne raspoređuju ih upravo na one pozicije koje najbolje odgovaraju njihovim mogućnostima. Za razliku od toga, mi smo do sada ovdje bili izvrsno uigran tim, te vjerujem da ćemo čak i još bolje uskladiti mnoštvo pojedinaca koji izvrsno rade svaki svoj posao.

hop