‘ANTIFAŠIST PUPOVAC’ NEMA POKRIĆA ZA PODIZANJE 1.171 000 KUNA U TRI GODINE!

0
7049

Milanovićeva “narodna koalicija”, bez naroda ponudila nam je u svom sloganu stabilnu vladu, nakon što je svojim antifašitičkim mjerilima branila preko medija svoju pljačku državnog proračuna.

Najavili su kako će u razvoj poljoprivrede, uz ulaganja u vodno gospodarstvo, uz pomoć EU fondova u sljedeće 4 godine biti uloženo više od 37 milijardi kuna. Njihov ministar Jakovina je svojim manipulacija oko EU fondova gotovo zatvorio dotok sredstava i stvorio blokadu između EU i Hrvatske za vrijeme vlade kukurikavaca, ali sada je milanovićev tim “potrebna stabilnost naše države”, nakon oreškovićeve vlade, koja bilježi sve veći rast.

Joško Paro, veleposlanik RH, pod budnim je okom Uskoka jer je uz blagoslov Vesne Pusić prodao rezidenciju RH u Washingtonu, koju možete vidjeti na slici, za 2.245 milijuna dolara, a novi vlasnik ju je, uz sitne preinake, prodao za 5.5 milijuna dolara. Postavlja se pitanje jesu li Vesna Pusić i Joško Paro oštetili hrvatsku državu i time počinili kazneno djelo zloporabe položaja, a tim pitanjem se, saznajemo iz diplomatskih krugova, ipak potiho bave istražitelji Uskoka. Paro je problematičan i kod dogovaranja poslova za naše veleposlanstvo bez natječaja u poslovima renoviranja.

Od 2013. do kraja prošle godine administrativnoj tajnici MVP-a zaposlenoj u ministarstvu isplaćeno je gotovo 300 tisuća kuna bruto preko ugovora o djelu za poslove koje je trebala obavljati u sklopu redovitog rada. Zgrada za veleposlanstvo u Briselu je kupljena prije par godina, ali se i dalje plaća enormni najam za veleposlanstvo, dok kupljeni prostor zjapi prazan.

Ministar Lorencin iz istarske čistoće prešaltao se  u ministra turizma kukurikavaca, poznat po osmjehu sa trulim zubima, isplatio je honorarcu 200 000 kuna za unošenje podataka u računalo i vođenje zapisnika. Iz svega je razvidno kako nas je narodna koalicija pljačkala stabilno do sada, pa će vjerojatno tako nastaviti i dalje i bit će ništa manje odnarođena od pljačke… kako doznajemo i famozna ministrica Mrak-Taritaš sve više postaje zanimljiva DORH-u, kao antifašistkinja i dio narodne koalicije, koja je zamračila narodni novac…

Ipak nama se najzanimljiviji pokazao važan član narodne koalicije, veliki borac za srpska prava i veliki antifašista Milorad Pupovac. On je isto zamračio neke milijunčiće,a kako ne bi i ovaj puta optužio fašiste da ga kleveću, cijelu istragu protiv njega je napravio šef Srpske Pravedne Stranke Nenad Vlahović.

– Podnio sam i petu kaznenu prijavu protiv Milorad Pupovca, a meni se ova čini kao najbolji dokaz njegovog djelovanja u “korist srpske zajednice”. Zaprepašten sam njegovim  blagajničkim zapisima SNV-a u kojima nije opravdao podizanje gotovine sa bankomata veće od milijun kuna.

Uvidom u izvode i blagajničke zapise SNV-a nedvojbeno je dokazano da je odgovorna osoba Milorad Pupovac u 2012. godini podigao sa bankomata 397 400 kuna  bankovnom karticom, 2013. godine podigao je sa bankomata 370 900 kuna, 2015. godine 403 400 kuna podigao je sa bankomata Milorad Pupovac, pregledom blagajničkih knjiga, u 2014. godini opravdano je samo 40 000 kuna, za ostatak nema pokrića u svezi podizanja gotovine. Sveukupno je Pupovac podignuo  1.171  000 kuna na bankomatima u navedenom razdoblju a pokriće za podizanje gotovine na bankomatu ima za svega 108 200 kuna, što je praktički svega 10% novca opravdano uzeto na bankomatu, za ostatak nema pokrića. To mjesečno znači da je podizano oko 35000 kuna,a svega 5000 kuna otprilike je opravdano u samom podizanju gotovine sa bankomata.

Iz svega toga proizlazi da je više od milijun kuna isparilo bez uvida. Zato sam pozvao glavnog državnog odvjetnika Cvitana da ispita ulaz i izlaz novca iz SNV-a u zadnjih 10 godina, jer iskreno sumnjam da je Milorad Pupovac postupao drugačije u svezi navedene situacije, a meni kao pojedincu je taj istražni postupak preskup, jer i ove dokumente kopirajući sam platio preko 2100 kuna iz svoga vlastitog džepa. Isto tako sam zatražio od državnog odvjetnika da ispita rad pojedinaca u državnim institucijama, koji trebaju kontrolirati kuda nestaju sredstva i vode brigu o namjeni sredstva, što je u ovome slučaju očito propušteno napraviti.

Ova kaznena prijava poslana je i predsjednici države, nadležnima u MUP-u, te u Saboru predstavnicima stranaka SDP-a, HDZ-a i,HNS-a i AHSP.  

Zanimljivo je naglasiti da su izvješće o financijskim sredstvima za 2015. godinu meni iz SNV-a preskočili poslati i umjesto tog izvješća poslali su dva puta 2013. godinu. Ipak mogu špekulirati da je i 2014. godine “ispeglano” karticom na bankomatu oko 400 000 kuna što bi sumu diglo na  1600 000 kuna uzetog novca na bankomatu, što znači da je u 4 godine uzeto 200 000 eura sa bankomata, pa ako cijeli iznos pomnožimo sa deset godina peglanja  dolazimo do ogromnog iznosa. Što se dogodilo sa tako velikim novcem koji nije proveden blagajničkim zapisima? 

Gradsko vijeće srpske manjine grada Zagreba na čelu sa Sašom Miloševićem do danas nije dostavilo njihovu troškove, blagajničke zapise, te ulaz i izlaz dobivenih sredstva, koje sam zatražio. Očekujem i u tome slučaju sličan rasplet.- rekao nam je Nenad Vlahović.

Narodna koalicija pegla narodni novac i nudi stabilno peglanje našeg novca za njihove odnarođene interese.

Igor Drenjančević

HOP portal