GENOCID RS SUDOVA: U DODIKOVOJ RS RATNI ZLOČIN NAD HRVATIMA SUD PRESUĐUJE ODŠTETOM 1500-5000 EURA, KOJE DRŽAVA NIKADA NE ISPLATI !

0
2961

Prema navodima u optužnici,  Tomislav Cvijetić je ubio Marka Dujića 13. kolovoza 1995. godine u banjalučkom naselju Motike. Cvijetić je u sudnici kazao da je razumio optužnicu i da priznaje da je počinio djelo za koje se tereti. U optužnici se navodi da se Cvijetić 13. kolovoza 1995. godine dovezao automobilom u selo Motike. U optužnici se navodi da je Cvijetić na putu sreo Dujića. Dodaje se da se tada Cvijetić sa Dujićem prvo posvađao, a potom i potukao.Optuženi Cvijetić je Dujića udario više puta zatvorenom ŠAKOM po glavi i po licu. Na taj način Dujić je nanio teške ozljede od kojih je preminuo. Prema našim saznanjima ovaj srpski monstrum iz okolice Daruvara ubio je Hrvata Dujića vrškom pivske flaše, ali sud je falsificirao istinu. Cvijetić je bio plaćenik srpske politike, zadužen za rastjerivanje Hrvata iz Banja luke. Na taj način je zauzeo bogatu hrvatsku kuću,a zauzvrat dao stračaru u Blagorodovcima.

 

Cvijetić je od ranije poznat po činjenju kaznenih djela, a 2004. godine osuđen je na 12 godina zatvora u banjalučkom Osnovnom sudu zbog ubojstva starice, iako je na kućnom pragu uz staricu ubio i njenog sina. Na taj način još jednom je banjalučki sud bio suučesnik u njegovim ubojstvima. Zanimljivo da Savanović Pero, njegova desna ruka nije odgovarao niti za jedno ubojstvo. Ova dva vikend koljača iz Daruvara za vrijeme rata ubijali su Hrvate u cilju etničkog čisšćenja. Cvijetićevi su došli poslije drugog svjetskog rata i zauzeli kuću njemačke obitelji, naučen tim metodama krenuo je Cvijetić ubijati Hrvate u Banja luci. Čak njih preko deset izgubilo je život u dvije ulice, u kojima je operirao i Cvijetić. Ubijeni su Kovačević Niko i Manda, Jerković Borka i Marko, Anto Josipović, Barišić Juro, Martinović Miro, Barušić Vlado i Juro, Grgić Fano i Zlata.

Sramota banjalučkog suda nije samo u prikrivanju ubojstava Hrvata, već i u naknadi štete obitelji. Oko 1500 eura genocidna tvorevina RS  daje obitelji za podizanje spomenika ubijenom, a svega 6500 eura sveukupno, za duševne boli obitelji oko 5000 eura najviše. Isplatu do sada još nitko nije dobio drugostupanjskom presudom.

Prema zakonima RS ubojstvo Hrvata nosi odštetu od 3000-5000 eura obitelji, koje vjerojatno nikada neće Hrvati dobiti, jer se sudski čeka da obitelj umre od starosti, a većina zločinaca kao Pero Savanović nikada i  ne budu osuđeni.

Takvom sudskom praksom jasno je pokazala RS kako je genocidna tvorevina u kojoj ljudski život ne vrijedi ništa i poput nacističke prakse likvidira političke protivnike i otima privatnu svojinu.

Igor Drenjančević

HOP portal