ČITATELJ IZ AUSTRALIJE:“Hrvatski akademici” poput Bože Skoke ne razlikuje značenje riječi svetac od zločinac

0
2210

                       SVECI NISU ISTO ŠTO SU ZLOČINCI

Ne prihvatljivo i ne shvatljivo je da takozvani “hrvatski akademici” poput Bože Skoke ne razlikuje značenje svetca od zlocinca. U knjizi “Hrvatski Velikani”, Bože Skoke koju mi je nedavno, iz Hrvatske poslao jedan moj vrli prijatel,Božeo Skoko opisuje neke hrvatske velikane, poput skorog hrvatskog i katoličkog svetca kardinala Alojzija Stepinca, ali na žalost taj Skoko skače preko svakog ljudskog dostojanstva, istine, pravde i poštenja, pa uvrstava najvećeg zločinca hrvatskog nadoda i jednog od  deset  najveće zlocinca svijeta, Josipa Broza Titu, među hrvatske velikane.

U toj knjizi Božo Skoko tvrdi da je zlocinac Josip Broz Tito jedan od velikana hrvatskog naroda. Vidi:”Hrvatski Velikani, Božo Skoko.    ( st.261) Takvo pisanje nije istina i nije ništa druge, nego veleizdaja hrvaskog naroda, sluganstvo i ulizivanje jugoslavenskoj i      Blaženi Kardinal Alojzije Stepinac              velikosrbskoj fašističkoj politici.   

Blaženi Strepinac jest divan primjer hrvatskog i svjetskog velikana i svetca koji je bio i jest jedan on onih hrvatskih velikana koji se nikada nije bojao braniti katoličku vjeru obćenito ali i u isto vrijeme bio je jedan od onih Hrvata koji je za vrijeme drugog svjetskog rata i za vrijeme postojanja prve hrvatske nezavisne države, nakon 839 gosina tuđinskoh robstva, Nezavisne Države Hrvatske, imao hrabrosti braniti sve nedužne ljude,bez razlike koje narodnosti ili vjere  bili, od progona nacističkih okupatora hrvtaske države kao i od jugoslavena, komunista, partizana ili velikosrbskih fašista i četnika.

Blaženi kardinal Stepinac takodjer se je obraćao vlastima Nezavisne Države Hrvatske i tražio je da se ne progone nedužni Židovi ili bilo koji drugi nedužnih ljudi, ali se nije ni ustrčavao izreći njegovu povijestno vrlo važnu izjavu na jugoslavenskom sudu zločinca Tita 1946 godine: “… Hrvatski narod se plebiscitarno izjasnio za hrvatsku državu i ja bih bio ništarija, kad ne bih osjetio bilo hrvatskog naroda, koji bijaše rob u bivšoj Jugoslaviji…” (iz obrane pred jugoslavenskim zločinačkim sudom, Benighar, 1974., s.584).01

Blaženi Kardinal Alojzije Stepinac bio je presretan kada se je hrvatski narod uspio osloboditi od velikosrbskog zauzeća (okupacije) što je On nazvao“Kraljevina Srbija“,  10. Travnja 1941.godine i uspostavio svoju hrvatsku državu, Nežavisnu Državu Hrvatsku. Navodim sljedeću izjavu Blaženog kardinala Stepinca o uspostavi Nezavisne Države Hrvatske:

“Nema nikoga među vama,koji u ovo posljednje vrijeme nije bio svjedokom najzamašnijih događaja u životu hrvatskog naroda…Nitko pametan toga osuditi ne može i nitko pošten toga zamjeriti ne može, jer je ljubav prema vlastitom narodu Božijim prstom upisan u ljudsko biće i Božja je zapovijed“. (Knjiga Dr. Esther Gitman: Kad hrabrost prevlada s.164 )

Dr.Esther Gitman, vrlo ugledna Amerikanka židovskog podrijetla,rođena u Sarajevu, jedna od uglednih svjetskih pisaca napisala je knjigu“Kad hrabrost prevlada“ u kojoj opisuje „Spašavanje i preživljavanje Židova u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj 1941-1945.godine“.

U toj knizi, među ostalim dr.Esther Gitman  iznaša veličinu, tada nadbiskupa Stepinca,kao velikana Hrvata, katoličkog velikana i vrlog borca za slobodu i dostojanstvo svakog čovjeka, ljudskog bića, bez razlike koje vjerske ili narodnosne pripadnosti bio. 

Titov  zločinački sud, bez ikakva dokaza, osudio je blaženog kardinala Alojzija Stepinca, po nalogu samog Tita, na 16 godina teške robije, jer je blaženi kardinal Alojzije Stepinac izjavio da je hrvatski narod bio tvorac hrvatske države, Nezavisne Države Hrvatske i da je ta hrvatska država bila izraz volje hrvatskog naroda.

Blaženi kardinal Alojzije Stepinac je preminio u Krasiću. Doktori i medicinski stručnjaci koji su liječil Kardinala Stepincai tvrde da  je Kardinala Alojzije Stepinc bio postepeno trovan baš za to što je Kardinal Stepinac vjerovao i tvrdio da je uspostava Nezavisne Države Hrvatske bila volja i pravo hrvatskog naroda da ima svoju hrvatsku državu i zato što nije htio odvojiti katoličku crkvuu Hrvata od Kristove katoličke crkve.

Nakon neopravdane osude hrvatskog ndbiskupa Kardinala Stepinva mnogi su svjetski političari, novinari kao i vjerske vođe ustali u obranu katoličkog i hrvatskog narodnog velikana i svetca. Navesti ćemo samo nekolliko izjava što drugi kažu o blaženom Stepincu.

 Američki biskup J. Sheen rekao je sljedeće o Kardinalu Alojzu Stepincu,White Plains, New Yorku 12. Rujna 1948.godine:

 “Stepinac, koji je išao na sud kao duhovni pastir Hrvata, izišao je iz sudnice kao obći vođa hrvatskog naroda i kao uzor svijetu” . “Kažem Vam, kad bi oni šutjeli, kamenje bi vikalo (LK 19, 40). Kardinal  je učinio, da tisuće kamenja tisuću puta odzvanjaju. STEPINAC MU JE IME“ !

Profesor Vinko Nikolić napisao je i izdao izvanredno vrijedne i ogromne dvije knjije pune podataka o veličini i svetosti blaženog Kardinala Alojzija Stepinca,kao hrvatskog i katoličkog svetca, koju srdacno preporučujem Boži Skoki da pročita i da sazna pravu istinu o hrvatskom svetcu i Kardinalu Alojzu Stepincu, pa će vidjeti da se blazenog Stepinaca, hrvatskog velikana, ni u kojem slučaju ne može uspoređivati niti mećati u iste vrijednote i veličine sa zločincem  Josipom Brozom Titom.

Da je Kardinal AlojzijeStepinac uistinu hrvatski i katolički svetac potvrđuje i činjenica da je Papa Ivan Pavao II.proglasio blaženim 3. Listopada 1998. godine u Mariji Bistrici pred preko pola milijona hrvatskog naroda.

 

 

 

Zločinac  nikako ne može biti velikan                                                                   Čestitam Boži Skoki što je napisao knjigu o brojnim zaslužnim hrvatskim velikanima, iako neopravdano neke vrlo,čak i najzaslužnije hrvatske velikane podpuno izbjegava spomenuti Trvdnja Bože Skoke u njegovoj knjizi “Hrvatski Velikani” da je zločinac Tito jedan od velikana hrvatskog naroda nije istina i nije ništa druge nego veleizdaja hrvaskog naroda, sluganstvo i ulizivanje jugoslavenskoj komunistučkoj i velikosrbskoj fašističkoj politici. Zločinac Tito je u Svibnju 1945.godine na Marcelju naredio partizanima, zločincima hrvatskog nroda: “Zatrpajte tu Hrvatsku bandu sa mnogo zemlje da ne smrdi“. Croacias Totales – Buenos Aires                                                

Prema zapisima Ivana   Meštrovića, prilikom njegove                      posjete zločincu Titi na Brijunima upitao je Tita zašto su pobijene stotine tisuća Hrvata poslije rata? Tito mu je odgovorio: “To sam dozvolio da se zadovolje Srbi“.

Ta Titova izjava jasno potvrđuje da je on osobno odgovoran za Bleibursku tragediju i križne putove i druge tragedije Hrvatskog naroda od 15.svibnja 1945 godine.  Tito je bio, po uvjrenju jugoslaven koji se nikada nije izjasnio Hrvatom nego je klao i ubijao hrvatski                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     narod samo za to da bih uništio hrvatski narod i hrvatsku                                                                                                                                                                                                                                                                       Zločinac Josip Broz Tito               državu i uspostavio uz pomoć jugoslavenskih komunistickih                                                                                                                                            partizana i četnika, odnosno srbskih fašista srbsku državu, nekad zvanuSrbska Kraljevina Jugoslavija“  a sada njegovu komunističku i srbsku fašističku Jugoslaviju, samo da bi on bio predsjednik te komunističke tvorevine, koja je bila u pravome smislu zločinačka država.

Uz podržku Engleske, Rusije, Amerike i Srbije Josip Broz Tito je postao predsjednik komunističke Jugoslavije koji se je pokazao kao veliki nasiljnik (diktator) progonom više od 650 tisuća hrvatskog naroda, civila i hrvatskih vojnika. Za vrijeme rata nastalo je jedno od najkrvoločnijih razdoblja uništenja hrvatskog naroda , a naročito poslije 15. Svibnja 1945.godine žločinac Tito i njegovi partizani rušili su sve što je bilo hrvatsko. Rušene su i paljene mnoge crkve,džamije i druge vjerske ustanove, ubijali svećenike, progonili i ubijali nevine ljude i žive bacali u mnogobrojne jame i stratišta,kao što su: Jazovka, Marcelj, Huda Jama, Trezno i mnoge druge. Božo Skoko morao bi bar znati o partizanskom pokolju 30 franjevaca u Širokm Brijebu 7. Veljace1945. koje su natjerali u podrum samostana kojeg su tada zapalilii  Poubijane Hrvate su zakopavali u Jasenovcu i drugim mjestima i prepisivali te poubijane Hrvate hrvatskim vlastima Nezavisne Države Hrvatske da su ih oni dali ubiti. Progoni i ubojstva hrvatskog naroda nije prestalo dok se god nije ponovno uspostavila hrvatska država, Republika Hrvatska 1991.godine.

Još ćemo navesti nekoliko krvoločnih izjava zločinca Tite i njegovih sluga  pisca Zorava Čapalije u Hrsvijet od25. Siječnja 2016.Navodim  “Ovih dana pružit će se prilika da Komunistička partija Jugoslavije preuzme vlast na teritoriju cijele države. Ta prilika trajat će samo nekoliko dana, a možda i nekoliko sati, i ako u to vrijeme ne likvidiramo sve naše neprijatelje ta će se prilika zauvijek izgubiti”.

O izvršenju ove zapovijedi sȃm Tito govori na mitingu u Ljubljani 26. svibnja 1945. Tada je javno izrekao:

“Što se tiče ovih izdajica kojih je bilo u svakom narodu, među svim ljudima, to je sada stvar prošlosti. Ruka pravde, osvetnička ruka naroda, već je stigla većinu; samo manjina izdajica uspjela je pobjeći i staviti se pod inozemno zaštitničko krilo. Ta manjina nikada vise neće zuriti u naše lijepe planine, naša cvjetna polja. Ako se to i dogodi, trajat će kratko vrijeme.

 

Također navodi:“Likvidirali smo dvjesto tisuća bandita, a još toliko smo ih zarobili. Stigla ih je ruka naše pravde.”

Na jugoslavenskoj skupštini u Beogradu u siječnju 1951. ministar Aleksandar Ranković. Tijekom govora kaže:

“Likvidirali smo 568.000 narodnih neprijatelja, a kroz logore od 1945. do 1951. prošlo je 3.777.776 zatvorenika”. („Politika“, Beograd, 1. veljače 1951).

 

Ovo su tek neke nepobitne činjenice koje sam naveo, samo je jedam mali dio istine, ali su i veliki nepobitni dokazi da hrvatski skori svetac Kardinal Alojzije Stepinac jest u istinu velikan hrvatskog naroda i katoličke crkve. Isto tako je dovoljno jasno svakome svjestnome Hrvatu i Hrvatici da vidi da je Josip Broz Tito bio i ostao za vjekove zločinac nad hrvatskim narodom kao što je Hitler žločinac nad židovskim narodom, pa prema tome ime zločinca Josipa Broza Tite nikad ne može biti među imenima hrvatskih velikana.

 Zašto to ne vidi ili neće da vidi Božo Skoko? Nneka Bozo Skoko javno odgovoti sma sebi i hrvatskome narodu na to pitanje. Da je Tito zaista zločinac to čak potvrđuje i britanski odnovinar  Nigel Jones  u MailOnline  25. Studenog 2015 gdje navodi da Tito pripada među najveće zločince svijeta u njegovom člankuOd Staljina do Hitleragdje navodi da je zlocinac Tito dao pobiti 570.000 političkih protivnika.Vidite:

http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-2091670/Hitler-Stalin-The-murderous-regimes-world.html

Jozo Ćuk čitatelj iz Australije