Nakon našeg teksta na HRT-u je pokrenuta revizija 6000 sumnjivih ugovora za honorarce

0
1724

HRT pljačka državnog novca je jako zanimljiva priča.

6000 suradnika imao je radmanov HRT uz 3000 zaposlenih. Uglavnom tih 6000 vanjskih suradnika muzlo je novac za beznačajne projekte, što se u normalnoj zemlji zove pranje novca. Pitanje svakog normalnog bi bilo što nekoj televiziji treba 3000 zaposlenih uz toliki broj honoraraca?

Kada je ravnatelj HRT-a obznanio taj podatak uhljebi sa svih strana navalili su na ravnatelja Kovačića, umjesto da je naše pravosuđe navalilo na vlasnika hotela na Bledu, Radmana. Neviđena pljačka hrvatskog proračuna od strane 6000 suradnika i” harteovog kadra” je otkrivena. Uz ravnatelja pokradene televizije stao je sindikat.

Novinarska obitelj Burić za svoj posao na HRT-u dobiva 16000 kuna po osobi + 6000 kuna dodatak za prosječnost i dosadni program, pa sveukupno njih dvoje zarade jedan mjesec kao jedna radnička obitelj koja crnči 12 sati na dan,  godišnje. Oko 50 000 kuna. Što nam nude za tako ogromne plaće? Tugu, čemer i jad.

Darija Marjanović u svom programu imala je 40 honoraraca uz 5 zaposlenih djelatnika HRT-a, što je koštalo nevjerojatnih 12 milijuna kuna na mjesec. Naš DORH ovi podaci ne zanimaju. Zašto?

Nakon našeg teksta o pljački proračuna preko hrteovih honoraca probudila se uspavana komisija, koja sada traži reviziju ugovora i sve više se praši na HRT-u. Inače ta komisija je prepuna radmanovih kadrova, koji sada “pronalaze devijacije nakon naše istrage, u ovoj zgradi zagađenih odnosa i enormnih primanja…možda ipak nije točna priča da vrana vrani oči ne kopa…