BOLKOVIĆ UGOSTIO RUSKOG DIPLOMATU KOJI BI NAM RADO PRODAO MUDA POD BUBREGE

0
3031

Romano Bolković je dobio svoj politički “talk show” na HRT-u i odmah u prvoj svojoj emisiji ugostio veleposlanika Ruske federacije u Hrvatskoj: Anvara Azimova. Znakovito. Oni koji su se nadali zanimljivoj i intrigantnoj emisiji, prevarili su se. Niti jedan novinar ili televizijski voditelj u novijoj hrvatskoj povijesti nikada nije uspio izaći iz svojih podaničkih okvira. Niti jedan se nije usudio postaviti zaista zanimljiva pitanja, pa tako ni Bolković. Štoviše, u njegovom vođenju razgovora s Azimovom nedostajala je čak i ona pseudo-intelektualna zajedljivost i oštrina kojom inače obiluju njegovi filozofski statusi u kojima nadmudruje samoga sebe. Umjesto toga, razgovarao je s Azimovom kao s djetetom kojemu pomaže što bolje predstaviti sebe i ruske ciljeve hrvatskoj javnosti. Nešto kao Tonkica-Palonkica za odrasle.

Ako može Velika Britanija ići na referendum, može i Republika srpska – kaže Asimov, jer; volja naroda se treba poštivati. Kojeg naroda? Cjelokupnog naroda BiH ili genocidne tvorevine RS? Bolje rečeno, na Dodikov referendum nisu izišla sva tri naroda BiH, dok je na referendum u Velikoj Britaniji izišlo kompletno građanstvo; i Englezi i Škoti, Velšani i Irci iz Sjeverne Irske. Zanimljivo da se jedan čovjek kao Bolković nije sjetio postaviti niti jedno pitanje u tom smislu.

Kad smo već kod volje naroda, u kojoj mjeri je Ruska federacija poštivala volju Ukrajinaca? Ili svih naroda Krima kojeg je Putin jednostavno anektirao Rusiji? Ispada da je Putinova Rusija oličenje demokracije i nenasilja, bit će da su zbog takve prekomjerne upotrebe “demokratske sile” i zaradili gospodarsku blokadu i sankcije… Azimov nam i dalje nudi masno dobre poslove sa svojom majčicom Rusijom, kao što je na primjer opskrba ruskim oružjem. Što tom oružju fali? Jest da je MIG21 star 50 godina, a naši samo 30, al još uvijek lete! Nemaju Rusi ništa protiv našeg članstva u NATO-u i EU (koju lukavo pokušavaju rasklimati sa svih strana), pa nam nude svoju starudiju od kalašnjikova AK-47 koji je još stariji od migova (60 godina) i koji uopće nije priznat kao standardna puška NATO-a. Da rezimiram: po Azimovu bi Hrvatska trebala valjda zadržati zastarjelu vojnu tehnologiju i opremu bez obzira na činjenicu da imamo svoje vlastito vrhunsko oružje i proizvod kao što je hrvatska jurišna puška, punim imenom Višenamjenska Hrvatska Strojnica (“multifunctional Croatian machine gun”) VHS-2. Istovremeno Putin naoružava Srbiju, ali to nije nikakva prepreka tomu da Rusija ponudi isto naoružanje i Hrvatskoj, nadodaje Azimov. Rusija naime gaji veliku ljubav prema svim zemljama regije, ali ruska ljubav prema Srbiji i Republici srpskoj je ipak nešto posebno, ističe sam Azimov.

Činjenica je da Ruska federacija zbog gospodarske blokade kojom su je, zbog rata u Ukrajini i pripajanju Krima, kaznile zemlje EU i zemlje NATO saveza baš i nije u poziciji nuditi  milijarde ili velike investicije, jer se zbog spomenute blokade nalazi nad ekonomskom provalijom. Ruska federacija ne može ponuditi svoj novac, ali može naš – onaj koji je pokraden upravo iz svih zemalja bivše Jugoslavije, a najviše od Hrvatske – novac koji se danas putem i tragom različitih banaka (od Zagrebačke, preko Adria Bank, Bank Austria, Bank Austria Creditanstalt i naposljetku Unicredit banke) nalazi zaista u Moskvi. Lukav potez. Staro oružje za pokradeni novac. Ruska posla.

Azimov se tuži na lošu suradnju s lijevim hrvatskim vladama, a hvali suradnju s desnim, što je samo na prvu čudno. Objašnjenje slijedi već u slijedećoj rečenici u kojoj se Mesić spominje kao glavni i zaslužni čovjek za izgrađivanje rusko-hrvatskih odnosa. Sada je sve jasnije, zar ne?

Azimov i nije neki vješti diplomat, on je samo vješt u iskazivanju truda i emocija na vrlo primitivnom planu, na planu koji pali na populističkoj razini i to kod ljudi bez memorije. Jer, svatko tko pamti bar zadnjih 25 godina, sjetit će se da je upravo majčica Rusija slala svoje Kozake u pomoć Srbiji i velikosrpskim agresorima na hrvatskom tlu – i to ne samo u pomoć agresorskoj vojsci JNA, nego i da se trajno nasele na područjima koja su trebala biti etnički očišćena od Hrvata. Vjerojatno s istim oružjem koje danas prodaju Srbima i koje bi sutra rado prodavali i Hrvatima.

bolkovicAzimov nam je već poznat sa svojim prozirnim manipulacijama javnog mnijenja i lažne ljubavi prema Hrvatskoj, no zanimljivija je činjenica da smo na hrvatkoj dalekovidnici dobili Romana Bolkovića kao još jednu kopiju Stankovića, s nešto više kose i zaokruženije figure. I kumica s placa bi postavila bolja pitanja od ovih susretljivih i nadasve dosadnih koja je u svojoj prvoj emisiji svom prvom i stoga počasnom gostu postavljao Romano Bolković, koji je nedavno čak imenovan vitezom Reda svetog Jurja. Hrvatska dalekovidnica je dobila Aleksandra Stankovića br. 2.

Kao porazan dokaz koji pobija večeras iznesene laži Anvara Azimova, donosimo dokumente koji potvrđuju rusko-srpski dogovor o slanju Kozaka na područje Hrvatske i Bosne koji su trebali ratovati na strani velikosrpskog agresora i potom naseliti područja genocidom očišćena do sveg nesrpskog stanovništva iz 1993. i 1995. godine. To je samo jedan od mnogih dokaza koje HOP portal već godinama iznosi i koji jasno govore o tome na čijoj je strani Rusija bila u Domovinskom ratu.

kozaci kozaci1 kozaci2

Pobunjeni Srbi su tada na svom platnom spisku imali i ruske oficire tadašnjeg UN-a, što je i sam srpski špijun Lazarević i priznao u Haagu. Donosimo još jednom i te dokumente:

lazarevic-dok10 lazarevic-dok11

Ingrid Runtić

HOP portal